Mentální vývoj ročního dítěte

1042
3.9.11 12:31

Mentální vývoj ročního dítěte

Ahojte maminky, mám dotaz. Mám chlapečka, kterému bude za 3 týdny rok. Co se týče fyzického vývoje, myslím, že jsme v normě, sám sedí, leze po čtyřech, chodí kolem nábytku. Spíš začínám mít obavy, jestli se vyvíjí normálně i co se mentálního vývoje týče. Přijde mi, že zatím nic neumí. S hračkami si hraje, žvatlá čínsky a rozumí, když řeknu NESMÍ. Umí dát kolečko do správné dírky, čtvereček a trojuhelník zatím ne. Směje se, je veselý a hodně živý, ale toť vše. Občas naznačí Papa, že zamává ručkou, ale ne na povel. Paci paci, Tak je veliky, Tak tak všelijak neumí. A jak jsem zmínila, kromě jeho žvatlání, kterému rozumí jenom on, neříká žádné slovo…myslíte, že je to normální? Je to ještě brzy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
273
3.9.11 12:45

Ahoj, podle toho co píšeš, si myslím, že je tvůj chlapeček zcela v pořádku. Každé dítko je jiné a umí na roce něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
3.9.11 12:49

Tak přesně to co popisuješ,dělá můj syn taky a přijde mi šikovný :pankac: :huban: .Každé dítě je jiné a to,že na povel nedělá pápá z toho si vůbec nic nedělám :nevim: .Myslím,že je vše v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
3.9.11 12:58

naprosto normální,náš začal mluvit až na 22měsících,ale pak to byl hukot,každý den moc slovíček pochytil.myslím,že se nemáš čeho strachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
3.9.11 13:04

Myslim, ze je to normalni :-D
Marecek treba vubec nedava ruzne tvary do spravych otvoru, ale kdyz vidi bryle, snazi se je nasadit nekomu na nos, sice oapcne, ale vi, ze tam patri :mrgreen:
Kazde ditko je jinak sikovne a nejde je „nacpat“ do nejakych tabulek.
A co se mluveni tyka, tak u nas je vsechno BE, BA, EEEEE a pripadne MAMAMAM :lol: Obcas je teda tezke odhadnout, co chce, ale vsichni mi porad rikaji, at jsem rada, ze nemluvi, ze az zacne, bude nas z toho trestit hlava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.9.11 13:33

Ano, je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
3.9.11 14:02

Ahoj,tvůj chlapeček je šikovný,neboj.Naší malé bude taky za 3 týdny rok.Sedí,leze,stoupá si u nábytku i udělá pár krůčků,ale po špičkách.Na celé chodidlo se nepostaví,asi se zeptám doktorky,jestli je to normální.
Tvary teda vůbec vkládat neumí,to je tvůj klučík šikulka.Ale zase dělá paci,paci,jak je veliká,papa a tanyny(začne sebou mrskat a jakoby tancuje a pokyvuje hlavou :-D ).Žvatlá,říká máma,táta,haf(pejsek),kyti(kytička) a na všechno ostatní říká tuto.Takže každé dítě je jinak šikovné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.9.11 15:32

Myslím, že je klučina v pohodě…
Pohybově na tom byla malá stejně, sice dělala papa a paci paci, ale ani ve 13 měsících se netrefí tvarem do díry (žádným). Neboj, všechno přijde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
3.9.11 22:08

Souhlas s Lizbeth.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
4.9.11 01:31

Lucko, L je v pořádku, musí pak našeho naučit jak se dává kolečko do dírky, Chris umí jen čtverec. A myslím, že kluci si mezi sebou tou čínštinou pokecali :-)
Chris zase na 11 měsících jen leze (a začal teprve před 14 dny), nestojí, nechodí.
Ale dneska začal říkat luku luku luku, nevím co to je :-) pořád to opakoval takhle 3× za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
4.9.11 10:10

Diky holky, vratily jste mi klid do duse. Obcas jsem proste Plasil, ktery ma pochybnosti, jesti je vsechno o.,ka, ale diky bohu jenom obcas…po vetsinu casu neresim a jsem normalni :lol: . Vim, ze se deti nemaji srovnavat, a ze kazde ma sve vlastni tempo. To ja jenom proto, ze dalsi me 3 kamaradky maji stejne stare deti a ty jejich toho umi uz daleko vice. Je pak tezke nesrovnavat. :cry: . Prave proto jsem napsala sem, a jsem rada, ze se mi dostalo odpovedi ve kterou jsem doufala. Takze jeste jednou diky holky! :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
deniskanavaro
2.2.13 18:49

Deniska

Ahojky maminky mám také roční holčičku, která také neumí dávat například trojuhelník do otvoru ale umí nebo spíš zkouší nasadit botičky, učesat vlásky atd… takže jsme na tom skoro stejně ;)

• Citovat
  • Upravit
5924
3.2.13 08:42

Ahoj, tak moje holčička umí udělat asi 8 zvuků zvířat, z toho na obrázku pozná jen psa a kočku. Umí pápá, jak jsi veliká, paci paci, ty ty ty-když něco nesmí, tanytany na hudbu, když řeknu zazpívej, tak udělá láá, pořád na něco ukazuje prstíkem, když vidí záchod nebo nočník, tak řekne „ee“, ale v žádným případě si na něj nesedne. Umí říct máma, táta, teta a začíná nás pomalu rozeznávat. Vkládačky, navlíkání kroužků nebo stavění kostek neumí. Sem tam udělá pár krůčků sama, ale vždy to končí pádem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
6.2.13 08:55

@Cherilin ahoj mám stejný problém z holčičkou pořád chodí po špičkách jak jste to vyřešili

• Citovat
  • Upravit
5924
6.2.13 09:15

Hellena 84
Barunka co si začala stoupat kolem 8. měsíce, tak jedině na špičky. Na začátku 10. měsíce, kdy začala obcházet nábytek pak taky obcházela jedině po špičkách. Na 10-ti měsíční prohlídce jsem se o tom zmínila doktorce a ta nám doporučila jí už dávat bačkůrky - postupně, ale pomaloučku se to začalo upravovat. Teď když obchází nábytek pomalu, tak našlapuje na celou nohu, ale jak začne divočit a zrychlí tempo nebo na něco nedosáhne, tak je zas na špičkách. Pár krůčků občas udělá sama, ale převážně došlapuje na celou nohu. Tím, že vím, že dokáže na tu nohu došlápnout, tak se nestresuju, že by mohla mít zkrázený vazy (pohyb v kotníčkách má volný) a beru to jako malý zlozvyk a že si zvyká na stoj a pozdější chůzi. Pokud by ale nedošlápla a byla v kotníčkách zatuhlá, tak je na místě rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí