Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
s nasou dcerkou od narodenia praktikujeme BPM a zatial sa nam to tak na 65-80% dari. Jak bola Shanti malinka tie 2-3 mesiace signalizovala svoju potrebu ovela vyraznejsie nez teraz a to bude mat 8 mesiacov.. Pytam sa co sa mohlo zmetit v jej pripade, ked zvuky ktore pri tom robim su tie iste? Niekedy mi pride ze si to vobec neuvedomuje, nocnik sa snazim mat stale pri ruke aby aj ked sa hra, tak som ju nemusela niako nutit si nanho sadnut.. Koncom leta sme kupili spodne kalhotky a uz ju skusam na ne. Ked sa ide von tak vydrzi v satku sediet a necikat aj 2 hodiny.. najhorsie je to rano to cika kazdu pol hodku.
Ako to mate vy co to poznate??? dakujem za prispevky.. ![]()
Mám stejnou zkušenost, malému je teď 10 měsíců, cca před 14 dny začal lézt a snaží se si stoupat a od té doby nemáme úspěchy defacto žádné, prostě lezení je pro něj přednější a já ho zdržuju
doufám, že se to zas vylepší, až se toho lezení trochu nabaží.
ono to nieje stres ale prirodzena potreba kazdeho znas a deti to okolo 6 mesiaca zabudaju lebo rodicia na ich signaly nareaguju… a potom sa to musia ucit nanovo a to je stres!!! nepride mi prirodzene aby 2 rocne dieta pouzivalo plienky a 3 rocne to je tiez hard core!!! ![]()
Nejsou to chudaci deti, jsou to deti bez vecne opruzenych zadku, ktere nelezi 4 hodiny ve vlastni moci ![]()
Jinak k otazce neporadim. My valime BKM tak nejak castecne, povetsinou pri prebalovani, ale maly se to naucil a ted, kdyz jsem ho zacala davat na nocnik, tak se okamzite po dosednuti bud vycura, nebo ne a vim, ze ho nemam trapit, aby mi tam sedel 20 minut a cekal.
Ale souhlasim s nazorem, ze ted ma na praci asi dulezitejsi veci, takze vytrvat a delat to, co doted. Ono to pujde ![]()
Ahoj,
bezplenkujeme od 8 týdnů, asi před měsícem už jsem si říkala, že budeme brzo bez plenky úplně, krásně hlásil, max. 1 plínku za 2 dny.. (nepočítám noční).
Vžycky, když měl nějaký vývojový skok - lezení, sezení, stání a tak - měli jsme „bojkot“. Trval několik dní a pak dobrý.
Před 14 dny začal sám běhat a od té doby děs - běs. Přestal hlásit úplně, dřív aspoň nahlásil kakání nebo nehodu, ale teď nic. Pokakané plínky jsem si všimla, až začal zapáchat. Teď jen doufám, že se to zas spraví. ![]()
Prý jsou tyto bojkoty normální a nezbývá, než vydržet. Jsem ráda, že v tom nejsme sami. ![]()
Tak to ste na tom dobre!! my tiez delame BPM vlasne tak ze ked sa ide von davame latkovu plienku baby lucy a doma sa snazim uz len kalhotky a na noc zase plienku, niekedy vydrzi celu noc a nepocika sa a niekedy ju musim uz pocas noci prebalovat… myslela som si ze akonahle zacnu rast zuby tak to bude horsie ale vlasne nic sa take nestalo… ![]()