Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, já bych to viděla na zuby. Průjem může být k tomu, malá je taky vždycky opruzená, když se nám nějaký klube. Zkus možná dát nějaký ten gel, jestli to nebude lepší. Jinak přeju pevné nervy ![]()
to jak to popisuješ u nás způsobily zuby
a doufám, že poslední hysteráky jsme si vybrali před 14 dny na dovolené, teď už je má malá všechny prořezané
Když měla teplotu dala jsem si nurofen sirup a gel na zuby a byl klid ![]()
Mě napadly zuby (průjem, opruzení). Na ty se dá svést všechno ![]()
A pak některé děti prý bolí, když rostou. Detaily k tomu neznám, jen jsem zaslechla, že něco takového existuje. Pochopila sjem, že vnímavé děti prostě cítí růst kostí - když rostou skokově
(pláč v noci).
holky děkuju
já se modlím, aby to byly zuby
každopádně calgel nepomáhá, tak asi zkusím v nejhorším nurofen sirup..
No, ja si myslim, ze ji boli brisko…nepises jestli kojis nebo je to UM, ale 300 ml behem 3 hodin to mi prijde docela dost. Zkusila bych zavest jinaci system vecerniho jidla. Misto mleka radsi kasi, je hustsi, vic zasyti a nemusi to byt takova mega porce. Jestli se propina, tak ji boli brisko, takze to je muj odhad. Navic ty prujmy. No bude to neco s jidlem. Zkus vypatrat pricinu. Hodne stesti. ![]()
Ywett- citlivá to ona je no… ![]()
Lucy- vypije 240ml před usnutím a pak po třech hodinách pije znovu..probudí se s pláčem a je to jediná věc, co jí uspí..
a je od konce šestinedělí plně na UM..kaši jsme zkoušeli zavést, ale po té je to stoprocentní břichabol
ještě mě tak maximálně napadá..cca před těmi taky tak 14 dny jsem začla pouze převařovat vodu z kohoutku, do té doby jsme používali kojeneckou..tak jestli to může být tím ![]()
Ahoj, nejdřív jsem koupila Calgel, nezabral, pak jsem zkusila Mundisal gel a ten zabral. Netvrdím, že je to zázrak, kterej pomůže každýmu, ale Davídkovi docela pomohl. Co mu bohužel nezabírá je Nurofen, nechávala jsem si ho jako poslední záchranu a žádnej rozdíl s ním a bez něj jsem neviděla ![]()
Vyzkoušej chamomila vulgaris 15 dáš 3× denně 5 kuliček nám toto homeo dost pomohlo
To budou zuby, u nás byl první zoubek peklo, ale teď při druhém jsme mysleli, že se asi zblázníme. Malá celej den křičela a křičela a v noci brečela a nepomohlo nic.
Terrad- u nás je to zatím očistec
já fakt doufám, že to jsou zuby, co nejdřív vylezou a bude chvíli zase klid
spíš mi přijde, že má vždycky takový vlný, týden hrůza, týden dobrý.. ![]()
Malý se vyklubal druhej zoubek teď v úterý a ještě v noci chlap říkal, že mu už asi hrábne, že už dlouho nevydrží
.
Před zoubkama byla zlatíčko, krásně spinkala, jedla, nevztekala se, ale teď to byl fakt děs. V noci spala 10 minut v kuse a opět řev. Přes den řvala tak, že si lidi museli myslet, že je tu sama a nikdo si jí za celej den nevšimne. Do toho má pupínky a nikdo nám není schopnej říct z čeho to je, takže dostává kapky a mažeme jí a to už byla úplně bez nálady
. No přeju vám, ať se mršky brzo vyklubou a máte zase klid
.
Terko
Taky se přikláním k zoubkům. Zkusila jsem ta homeopatika, já teda dávala jen dvě kuličky, když byla Kristl mrzutá a musím zaklepat, zabralo to. A dneska ráno se na mě usmály dva řezáčky
Pozdravuj Julču ![]()
težko se odhaduje co ji trápí, ale zoubky by to klidně mohly být. Na tohle jsou dobrá homeopatika, nám taky pomáhaj. Jako první se dává chammomilla, nejlepší je na noc.
Já jsem zkoušela i virbucol čípky, taky hom. směs, ulevují od bolesti a od teploty.
ty gelíky na dásně se mi moc neosvědčily.
taky jsou výborný různý kousadla, já si nemůžu vynachválit to silikonový od mothercare, má takový štětinky a dostane se jimi všude, vždycky se zklidní když to kouše.
Ahoj holky,
tak si jdu zase pro radu…bádám, proč ta moje holčička pláče a vy byste mi snad mohli pomoct dobádat se…abych nastínila situaci, Julinka proplakala první čtyři měsíce celé večery- koliky, pak se to ustálilo. Zub nemá ani jeden, prsty pořád žmoulá, všechno si strká do pusy. Za poslední měsíc se naučila plazit, lézt, sedět a stoupat. Taky se jí poslední dobou dost vrací takovej napůl průjem a k tomu se veeelmi oprudí. Posledních pár dní je podle mě decentně nachlazená, má takovej napůl zastřenej hlásek… A teď k problému. Poslední noci jsou děs běs a jedna velká hrůza! Přes den spí docela pěkně, večer usne v 7, ale tak za hodinku už je na břísku a stoupá si, oči rudé, ale trvá, než znovu usne. Celkem od 19 tak do 22hodiny vypije tak 300ml mléka..a okolo třetí se začne budit, pláče (ne spíš řve jak na lesy), propíná se a když začne zase usínat, znovu řev a to tak celkem aspoň hodinu
nic jí neuklidní, ani náruč, ani poplácávání pozadečku (to jí uklidňovalo při kolikách)…tak kde je problém? zuby? znovu prdíky? nezpracovala ještě všechno to, co se naučila? separační úzkost? že by jí dělal neplechu jogurt, co jsme před 14dny zavedli a dostává ho ráno?
jsem zkrátka v koncích…za každou radu budu vděčná 

PS. Omlouvám se za chaotičnost