Malá vzteklina 25měs.

Anonymní
3.9.11 12:08

Malá vzteklina 25měs.

Holky dcerce je 25měs.a absolutně nereaguje na to co říkám,snažím se slušně,pak křičím ani vařeška nezabírá.
Leze mi na sedačku okraj a skáče a takhle mi to dělá třeba 20krát během 15min.a nezabírá nic.Včera jsem byla kupovat botky a to byla ostuda,všichni se otáčeli,ona nechtěla boty na nohy dělala tam rodeo,dělá mi to často a já cítím jak mi červená barvička pomalu barví obličej.
Někdy mi to příjde kdo z koho.Fakt to nedávám jak vydím děti,které jsou klidné a já mám pořád stres,dva dny zpět jsem si i pobrečela.Na očkování u pediatr.jsem se svěřila a paní doktorka řekla,že to chce trpělivost lásku,pořád něco nezakazovat,že jí malá příjde v pořádku,ale,malá jak vydí někoho ciz.tak umí i poslechnout,ale doma nás absolutně neposlouchá a vypadá to jak by si žila svůj život.Cokoliv se jí nelíbí křičí tak jak bych jí rvala ruky i nohy a přitom jí jen nevýjdu vstříc,že jí zrovna nedovolím skákat v ložnici,nejdem směrem kde chce ona atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
3.9.11 12:17

Malý má 2 a 8 měsíců a je to to samé. Změnil se den ze dne.
U nás ale většinou doma poslechne, ale když jsme na návštěvě tak to je děs a nebo u babičky, to dělá jakobych nebyla…
Neporadím, jenom tě chápu…
Já teda nevařečkuju ne že bych to odsuzovala, myslím si, že je to každého věc jak vychovává,ale u nás spíš zabere zamračení a běž a nebo jdu já a až budeš hodný teprve za mnou přijď..HOrší je to na návštěvách, to většinou si dělá vyloženě ze mě prdel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
3.9.11 12:23

Nejhorší je,že to je jedno z prvních takových období,mám 5leťáka a procházíme si tím znovu,fakt mám pocit,že nám velí on a ne my.

jednou se nám stalo v Hornbachu,že si lehnul na zem a řev,všichni okolo chodili,usmívali se,no asi to taky znají.

odsuzovat za to může snad jen bezděťák nebo ten,co má z dětí „cvičené psy“.tím se nechci nikoho dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
3.9.11 12:24

Já zkušenost nemám, ale podle mě to chce prostě jen vydržet a doufat, že to brzy přejde. Určitě to je jen přechodný období. Možná bych zkusila v klidu vysvětlit, co ti vadí a že se chová hrozně, že se za ní stydíš apod…prostě jako s dospělákem, tohle má podle mě větší efekt než vařečka, alespoň co vidím v okolí, tak rozumná domluva pomáhá víc. Ale asi jsi to už zkoušela :( Tak snad jen pevné nervy a doufat, že z toho brzy vyroste.

Ona taková byla od malinka? A manžela taky neposlouchá?

• Citovat
  • Upravit
941
3.9.11 12:36

Holky a takove ty rady jako stat a pockat, az to prejde, to nezabira? Ja jsem zatim teoretik, maly ma teprve 8 mesicu, ale taky uz je solidni vzteklina. Ctu ted knizku respektovat a byt respektovan, kde jedna z teorii je nezakazovat, ale podavat informace pozitivne. Jako ze decka uz jsou alergicky na ne a proti tomu se bouri, ale kdyz jim misto"nemuzes skakat po sedacce" reknes "nebylo by lepsi … neco … " tak se vztekat nebudou.

Ted do me, muze neco takoveho fungovat v praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
3.9.11 12:41

nebude lepší dělat tohle…né nebude a skáče dál…
myslím,že je to dost individuální,my se snažíme vždy o rozumnou domluvu,o vysvětlení,pochopení té situace,ale stejně to období je a bude,dokud nepřejde,možná to není tak strašné jako jinde,ale je to někdy na mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
3.9.11 12:48

Nechci se nikoho dotknout, ale ty knížky o výchově, jak se chovat k dítěti jak ho respekovat je pěkné, ale spíš pro děti, které je klidnější povahy..
Dám příklad.. Včera jsme byli u mé babičky 85 let. Přijeli jsme chvilku klid a pak to začalo… Začal babičku tahat za ruky, aby šla, několikrát jsem mu řekla, ne babičku bolí nohy ne, začal se vztekat babi pojd. Tak teda šla, ale pořád něco… Potom začal běhat a bouchat se síťkou, kterou máme ve venkovních dveří teď v létě. Jednou, dvakrát rozumně, i babička po dobrém, a prásk, tak jsem ho ignorovala, myslela jsem si, že si najde jinou činnost, ale prásk, prásk, málem to rozbil, tak jsem na něho vlítla a už zhurta jsem mu domluvila a prásk, tak prostě dostal na zadek.. a co myslíte?????
Za 10 min prásk :nevim: ono někdy nejde jenom nechat být, nechat ho, že ho něco přejde a respektovat. To by taky mohlo být všude střepů a rozbitých věcí :nevim:

Příspěvek upraven 03.09.11 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
3.9.11 13:08

tato diskusia sa mi hodi , nicolka ma 1rok a 9 mesiacov, z hodnej tichej usmievavej holcicky sa zmenila na ukricanu vzteklinu, vsetko nici, vsade bucha, vrieska, ked nejdeme kam chce ona, vrieska ako keby som z nej drala kozu , :-( stale pocuvam ze s nou asi malo chodime do spolocnosti, atd..
no nepomaha vysvetlovat, ked sa mracim, pride ma objat a caka ze je to ok .. :roll: trha knizky, ked poviem ze to knizku boli a bude plakat tak zacne zurivo vrestat a ked jej nieco zakazem tak najde prvu trvdu vec a trieska si o nu hlavu :-( takze radu nemam ale nie si v tom sama .. mudre rady ma dost vytacaju a ignorujem ich , hlavne ked su to bezobsazne kecy starsich dam v obchode o tom ako su dnes deti nevychovane :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.11 21:49

Pato308

Jo tohle přesně máme doma,když něco provede,obejme mně a říká mami,mami a myslí si,že je vše ok.Když si už nevím rady tak řeknu Jdu pryč s ons křičí mami a za chvíli to začne znova,také jsem si vyslechla,že chodím málo mezi děti,ale to jsou jen řeči.Opravdu kdo má klidné dítě,které zlobí v uvozovkách tak se mu to zdá nepochopitelné,ale moc mně to unavuje.

• Citovat
  • Upravit
12658
3.9.11 21:54
Anonymní píše:
Jo tohle přesně máme doma,když něco provede,obejme mně a říká mami,mami a myslí si,že je vše ok.Když si už nevím rady tak řeknu Jdu pryč s ons křičí mami a za chvíli to začne znova,také jsem si vyslechla,že chodím málo mezi děti,ale to jsou jen řeči.Opravdu kdo má klidné dítě,které zlobí v uvozovkách tak se mu to zdá nepochopitelné,ale moc mně to unavuje.

no my chodime na anglictinu takze raz tyzdne medzi detmi je a stejne to nepomaha takze podla mna su to len kevy, proste si tym obdobim musi prejst .. ale tiez som z toho uz dost unavena a druhy prcek na ceste tak sa asi od unora dostanem do cvokhausu :-D
ja si teraz neviem dat rady s tym ze si trieska o cokolvek hlavu , na chate si trieskala o skaly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
3.9.11 22:00

Ahoj,jsem ráda, že v tom nejsem sama. Nikomu to nepřeji, ale aspoň vím, že ten náš malý raubíř není jediný. Já doma radši zavírám okna, protože jinak by na mě asi sousedi zavolali sociálku - z našeho domu se totiž ozývá jen můj křik. Skákání po křesle/posteli, rozlévání vody atd. je na denní pořádku. Jakékoli domluvy jsou zbytečné, občas se neudržím a plesknu ji. To pak začne natahovat, přiběhne ke mně, přitiskne se. Ale za chvilku je to nanovo. Nákup vesty radši popisovat nebudu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
3.9.11 22:02

NO nevím s tím kolektivem. Mě spíš přijde čím víc jsme mezi dětmi, že víc zlobí :mrgreen: :mrgreen:
Pochytí jiné zlozvyky od jiných a prostě zdá se mi , že zlobí víc.. Tímto asi nebude, ejstli dítě chodí a nebo nechodí mezi děti víc, míň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
3.9.11 22:02

Tak tohle jsem resila s dr. pred par mesici a rekla me, ze jde o vzdor. Pry biti nepomuze, dvakrat rict v klidu NE a po treti zavrit nekde, kde si neublizi. Ne ze by to bylo idealni, ale obcas to u nas zabira. Ale ver, ze nejsi sama, ja jsem nekdy spocena az na pr…a vecer totalne grogy. Doufejme,ze z toho vyrostou :think: Pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
3.9.11 22:06

To zavření u nás někdy pomůže, ale například u mé známé to bylo tak, že jí kluk ještě něco porvedel v místnosti kde byl zavřený, že ho to nějak moc nebralo, že je tam někde sám, prostě tam něco rozbil, rozházel atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.11 22:33

Orlik

Tvůj příspěvek jsem přečetla chlopovi a smáli jsme se tomu tak,že mi tekli až slzy,přesně jak to popisuješ,je u nás doma.Jen rozdíl,já okna nezavírám :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML