Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš malej pápá, paci paci nedělá a ani nikdy nedělal, vždycky se tomu jen smál. Na všechno ukazuje, říká mama, tata, baba, ham a teď nejvíc frčí kroucení hlavou a u toho nene
. Lozí jako drak, obchází nábytek, ale o chození nemůže byt ani řeč i když bude mít 13m.
jé někdo zmínil prasátko, tak ta neše potvora, když si strká do pusy něco fuj, tak ji okřiknu, že je to fuj, že je čuňátko, ona na mě mrkne, zahyhňá se a začně „prdět“ pusinou ![]()
no prostě jak jde o lumpárny, to předvede hned ![]()
Moja bude mat 11 mesiacov, stoji bez drzania, vlezie mi do vystrihu a z podprdy vyhrabe prso, z postele zlezie pozadu, nozkami napred aby sa neudrela, tlieska si len sama pre seba a dva dni uz robi prosim prosim, ale tiez len sama pre seba, na poziadanie nic. Ked jej nieco ukazujem neotoci sa, pred knizkou zdrha a hoci uz povie fakt hodne slabik (netusila som kolko toho je, kym som jej neobula prvykrat topanocky a ona nezacala nadavat, to vymenovala vsetko co vedela a ked dosli slabiky, rozplakala sa) ale uz tri tyzdne hovori len didl didl, aj to len ked ma dobru naladu. Tak si hovorim ze intelektual z nej asi nevyrastie ![]()
Bábi Zlopočasná píše: … uz povie fakt hodne slabik (netusila som kolko toho je, kym som jej neobula prvykrat topanocky a ona nezacala nadavat, to vymenovala vsetko co vedela a ked dosli slabiky, rozplakala sa) …
peggy.sl píše:
takže mají ,,pásmo,, a jedou.
Stačí říct ukaž jak jsi veliká a zacvičí celou sestavu -paci, tady to smrdí, prasátko, zamrkat na kluky, vypláznout jazyk, ne ne ne, tanyny, obléknout ponožky, a jako bonus ty jsi úplně blbá…![]()
Ahoj,naše malá nic neukazuje, ale všechno jen říká. Babi, děda,teta,táta,
ahoj,ha(haf),bá(bác),bú
![]()
ppeettiikk píše:
Ahoj maminky,byla bych moc ráda za vaše názory.Mám doma jedenáctiměsíčního Kubíčka,je moc šikovný leze jak drak obchází nábytek všechno by nejraději prošmejdilJenže nechce nic opakovat byli jsme u mudr. a ta se ptala jestli už dělá papá nebo paci paci nebo jak je veliký a pod. a nic s toho my neumíme.Ani neukáže na zvířátko,už jsem umnoukáná a uštěkaná za celý den:-)a stějně neukáže kde je pejsek.Ani na obličeji nosík a tak.A slabiky taky žádné.Jak jste to prosím měli vy?Mo c děkuju za odpovědi
Ahoj…nedavno jsem tady zakladala podobnou diskusi…malemu bude za 14 dni rok a teprve posledni tyden se naucil delat papa a rika u toho aaaaa…jinak nic.
. Taky je akorat sikovny na pohyb a je to proste vesely, zvedavy klucina…no a holky me fakt uklidnily, ze je to naprosto normal…nektere deti proste delaji neco driv a nektere pozdeji…zatim bud v klidu, uvidis ze za par tydnu uz urcite neco umet bude…
![]()
@Mrs.G
Dobrý den, diskuze stará už 14 let, ale zkusím 😃 píšete, že váš syn tehdy říkal jen „aaaa“, žádné slabiky? Mám stejně starou dceru a taky žádné slabiky. Nepamatujete si náhodou, kdy začal alespoň slabikovat? Jsem už lehce nervózní ![]()