Chůze po špičkách v 5 letech

11551
7.7.11 20:14

Chůze po špičkách v 5letech

Všechny moc zdravým mám 4,5letého syna který chodí po špičkách neustále.Docent říkal že je to pouze zvykové,ale nic na něj neplatí,poradíte?děkuji :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9904
7.7.11 20:15

já tedy sama chodila asi do 6 let, dokonce i do schodů a pak jsem sama přestala, podle mě to odejde spolu s tím ranným dětstvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
7.7.11 20:19

Jé tak to by jsme byli moc šťastní,ale prý se to operuje v 6 letech a on na ně vůbec nechodí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.7.11 20:25

Syn tak taky chodil a přestal taky okolo šestého roku. Tvrdil, že se mu tak chodí líp :wink:
A co by se mu operovalo? 8-o Sousedovic kluk taky tak chodí-má 6 let a má zkrácené šlachy a musí na to cvičit.

• Citovat
  • Upravit
9904
7.7.11 20:28

jj operuje, když dítě chodí jen po špičkách, zkrátí se mu šlachy. Ale podle mě by to šlo nějak rehabilitačně procvičovat, ne? A nebo nenechat dítě chodit bosa, ale v pevných botách, sandálkách.

můj syn chodí občas po špičkách také, ale tak 3× denně 3 minutky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.7.11 21:21

Ahojda, ja myslím že když už něco operuju tak ty šlachy..a z vlastní zkušenosti vím že rehablitace je krásná věc ale šlacha není sval - ten roste a cvičí se s ním líp ale u šlachy au au..první rehablitace jsem si i poplakala a dodnes ji mam zkrácenou..ale ja to měla pooperační stav což je jistě něco jiného..tak snad se to samo upraví a začně ťapkam v poradku jinak me napada obcas si s nim zacvičit a trošku je protahnout - klasika jako pri telaku jen nenasilně třeba by to trošku pomohlo… :nevim: :nevim: co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
7.7.11 22:54

Ahoj
Tak já jsem to nijak neřešila, protože Kuba může stát i chodit normálně. Ale chodí od malička po špičkách. A to mu je 8 a půl let. Myslím si, že pokud mu jde chodit i normálně, tak není třeba něco řešit. Podle mě, kdyby měl zkrácené šlachy, tak by mu to normálně nešlo a nebo šlo, ale s bolestí. To není náš případ.

Jo, a boty nepomůžou. Stejně chodí většinou i v nich po špičkách. Asi se mu tak chodí líp. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
8.7.11 08:18

no náš klučík má zkrácené achilovky a operují se ach. 4 týdny sádra a operace je prostě zásah,cvičení jsem po 2letech bez efektu skončila cvičit vojtovu metodu se 4letým dítkem je trápení pro oba.
boty opravdu nepomáhají chodí ve všem po špičkách :roll:
Ale jsem ráda,že vidím stejné potíže u mě v okolí to nikdo nemá a sdílená bolest a trápení je poloviční bolest tak všem děkuji za příspěvky,třeba tu taky někomu pomůžeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.7.11 19:58

Dobrý den, syn (5,5 roku) taky chodí po špičkách - řekla bych, že teď snad už míň často, ale pořád je to hodně - neustále ho upozorňuju „nechoď po špičkách!“. Nejdřív mi tvrdili, že je to tím, že má ploché nohy (má plochou příčnou i podélnou klenbu) a poslední závěry byly, že je to „problém hlavy“. Takže už to tolik neřeším, občas cvičíme na protahování, jinak jen upozorňuji a čekám, že se to spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
8.7.11 20:01

Tak jsme teť ve stejné fázi,ale syn nechodí vůbec po patách jen špičky a je strašlivě nestabilní,pořád padá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Felbabka
13.7.11 19:26

špičky

Mám kluka 3.5 roku.....Chodí také po špičkách i běhá, tancuje,skáče......Když ho napomenu chodí normálně,ale jak zajde za roh,šup a je na špičkách zas!!!Nesnáší doktory tak to zatím řeším jen cvikama na protažení a doufám že to přejde:-))) 8-)

• Citovat
  • Upravit
11551
14.7.11 10:06

jsme na tom stějně náš umí vše po špičkách až žasnu a cvičení nám nepomohlo tak sjem to po roce vzdala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Felbabka
14.7.11 13:43
Lojzička píše:
jsme na tom stějně náš umí vše po špičkách až žasnu a cvičení nám nepomohlo tak sjem to po roce vzdala :think:
Felbabka píše:
Mám kluka 3.5 roku.....Chodí také po špičkách i běhá, tancuje,skáče......Když ho napomenu chodí normálně,ale jak zajde za roh,šup a je na špičkách zas!!!Nesnáší doktory tak to zatím řeším jen cvikama na protažení a doufám že to slím,že poku
Lojzička píše:
jsme na tom stějně náš umí vše po špičkách až žasnu a cvičení nám nepomohlo tak sjem to po roce vzdala :think:

Ale těch bot zničenejch…To je teprve nářez :zed:

• Citovat
  • Upravit
11551
14.7.11 14:04

jo,jo to znám pak,ale člověku se nechce dávat za boty peňez když se zničí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Felbabka
14.7.11 18:25

Ještě jsem neřekla,že když jsem byla u p.doktorky,aby nás někam poslalam tak ho pozorovala a ani jednou se v ordinaci na špičky nepostavil a já vypadala jak blázen:-DDDTak nevím :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA