Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, potřebuju poradit. Malej, sedm měsíců má teplotu cca 38,2 po odečtu, nemá žádný příznaky nějaké infekce. Nevím jestli je normální mít takhle vysokou teplotu třeba při růstu zubů, každopádně jsem si nevšimla že by se mu teď něco klubalo
I včera mi přišel teplejší, ale neřešila jsem to, až dneska jsem to změřila. Tak nevím jestli mu jen dát něco na teplotu, nebo to nechat bez léků a nebo jet někam k doktorovi?
díky všem
Jahudka87 píše:
Ahojte holky, potřebuju poradit. Malej, sedm měsíců má teplotu cca 38,2 po odečtu, nemá žádný příznaky nějaké infekce. Nevím jestli je normální mít takhle vysokou teplotu třeba při růstu zubů, každopádně jsem si nevšimla že by se mu teď něco klubaloI včera mi přišel teplejší, ale neřešila jsem to, až dneska jsem to změřila. Tak nevím jestli mu jen dát něco na teplotu, nebo to nechat bez léků a nebo jet někam k doktorovi?
díky všem
Ahoj,
je jinak uplen stejny ,jako jindy??
Mne po mych bohatych zkusenostech s dcerou vzdy napadaji LEDVINOVE ZANETY,uzily jsme si jich az-az.Ale taky by to mohla byt angina,sesta nemoc atd atd…
A ma porad stejnych 38,2??
No chová se normálně jako jindy, je trochu ukňouranej, ale to je u něj docela běžný, neřekla bych že je něco jinýho ![]()
A daavs neco na srazeni-anebo nedavas.Jak se tedy chova ta teplotka v prubehu dne?
To neni zase extra horecka,takze k zubum to byt muze .Ale taky nemusi..... ![]()
Asi bych zitra jela s moci na pohotovost,pokud to jen trochu jde…Tim nic nezkazite a aspon by se mely vyloucit problemy s moovyma cestama ![]()
Nebo šestá nemoc? Ta je také nejdříve bez příznaků a pak horečka klesne a objeví se vyrážka.
No já si tý teploty všimla teprve teď, takže ta teplota je jediná co jsem naměřila.
Na sražení jsem zatim nedala nic, kdyžtak dám na noc. Nevím jestli si nemám třeba zavolat někam na pohotovost, co by to mohlo být, nechci být za hysterku, ale lepší než něco zanedbat ![]()
sayen píše:
Nebo šestá nemoc? Ta je také nejdříve bez příznaků a pak horečka klesne a objeví se vyrážka.
Mne to prijde prave ze moc nizka teplota na sestou nemoc ![]()
Na pohotovost bych jela asi zitra bud primo z odchytnutout moci,anebio proste na pichnuti a zmereni hodnoty CRP
Anebo i dneska samozrejme ![]()
Já bych ho nechala být, pokud nepláče a nic ho nebolí… Tělo se vytopí a případná nemoc se zničí… Jen bych ho sledovala a dala dost tekutin. Do zítra mu určitě neublížíš, stejně by s ním doktoři nic neudělali…
farska píše:sayen píše:Mne to prijde prave ze moc nizka teplota na sestou nemoc
Na pohotovost bych jela asi zitra bud primo z odchytnutout moci,anebio proste na pichnuti a zmereni hodnoty CRPAnebo i dneska samozrejme
ahoj, my jsme u šesté měli nejvíce 38,5, takže to klidně na šestá být může. Taky jsme myslela, že je to od zubů, když nemá až tak vysokou horečku a třetí den se objevila vyrážka
Jahudka87 píše:
Ahojte holky, potřebuju poradit. Malej, sedm měsíců má teplotu cca 38,2 po odečtu, nemá žádný příznaky nějaké infekce. Nevím jestli je normální mít takhle vysokou teplotu třeba při růstu zubů, každopádně jsem si nevšimla že by se mu teď něco klubaloI včera mi přišel teplejší, ale neřešila jsem to, až dneska jsem to změřila. Tak nevím jestli mu jen dát něco na teplotu, nebo to nechat bez léků a nebo jet někam k doktorovi?
díky všem
malej měl taky jednou takhle vysokou teplotu. Volala jsem k doktorce a ona říkala, ať počkám do druhého dne, že mimča někdy mívají jednodenní… může to být třeba z nějakého namáhavějšího dne apod… prý by stejně nepoznala, jestli se neblíží nějaká nemoc, dokud by nenastoupila… a fakt druhej den byl v pohdoě… takže bych nesrážela a počkala na druhý den. POkud by to nekleslo, tak bych začala srážet a případně vyhledala odbornou pomoc
tak ať je zítra líp a klidnou noc ![]()
sayen píše:
to byla první věc, která mě po přečtení tvého dotazu napadla-my ji měli teď nedváno a dokonce pak nakonec ani žádnou vyrážku nedostal, ale on už má 3,5roku tak možná proto to mělo hladší průběh. Nejvyšší měl 38,8 ale můžou být i ke 40, tak to hlídej. Já jsem mu dala jen na noc Nurofen, aby mu ta teplota náhodou nějak nevyletěla. Cca 4-6den se objevuje ta vyrážka, je u toho právě typické, že ty dítka se chovají uplně normálně, jakoby jim nic nebylo i přes tak vysoké teploty.
Jahudka87 píše:
Kubík (13 m.) měl před 14 dny 4 dny horečky přes 39, a nic jinýho k tomu. K doktorovi jsme nešli, neosypal se, jak to přišlo tak to odešlo. Dcera (ta už teda 4 roky) to samé týden po něm, 3 dny 40 (!) a nic jinýho, a pak jako když mávne proutkem… Prostě viroza, je toho teď dost.
Ale protože je tvůj syn mladší, sledovala bych, snižovala teplotu. Vydrž tak 2 dny (stejně jsou svátky), ale může to být šestá nemoc, kdy po 2-3 dnech horeček se dítě osype… nebo zuby (ale to by měl nejspíš i častější a řidčí stolici) nebo viroza nebo… ve čtvrtek ráno bych zašla k doktorovi, do té doby se už něco projeví (nebo se to zmírní), kdyby to byl zánět (a potřeba ATB)… kdyby jsi sledovala zhoršení, tak volat na pohotovost, jezdit nemá moc smysl, oni poradí, pokud to nezabere - střídat léky na horečku, zábaly… - tak jet…
Jahudka87 píše:
díky všem
Ahojky, zrovna nedávno jsem řešila s dcerou 7m podobnej problém, já teda dala jednou na noc panadol, aby se vyspala. nic ji jinak nebylo, jen taky lehce protivná. Tak jsem to pak svedla na zuby, ale taky se jí nic nevyklubalo(jeden už má). A ted uz je bez teploty a zase v pohode.
Kazdopadne jak uz se tu pise, muze to byt i ta sesta nemoc, ale to uvidis az se osype nebo neosype.
Ať je malý brzo fit:-)
Holky díky moc. Já mu dala radši paralen na noc, noci bývají nejhorší, to už mám vyzkoušené z očkování
Budu ho sledovat a doufat, že to brzo zmizí. Ještě mě napadlo jestli to nemá z dnešního cestování, hodně byl v autě, jeli jsme na výlet, na oběd, po obchodech, málo pil, tak to možná taky může být tím
Ale fakt mi přišel teplejší i včera
No uvidíme co se bude dít. Byl teď akorát hodně unavenej, usnul před koupáním a po koupání taky okamžitě zabral. No budu ho zítra sledovat a snad to bude OK
já jsem si taky nejřív myslela, že je přehřátý z auta, taky jsme ten den byli na výletě…