Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
nevíte, co pomůže na kvasinky u 3-měsíční holčičky? Má je od narození už počtvrté, 3× už na to dostala Imazol - antibiotikovou mast, ale nechci jí tím pořád mazat…
Teď je má počtvrté, pořád větráme ale ne a ne to zmizet. Druhá holčička je ještě neměla.
Poraďte, třeba nějaký bylinky, přírodní léčbu, nebo tak něco… díky ![]()
Zkus dávat lactobacilky, jsou myslím od 1 měsíce, kapsle se vysypou do mlíčka. A jinak je taky výborný gel na intimní partie z justu, dává se to do koupele. Nevím, jak přebaluješ, ale pokud používáš vlhčené ubrousky, tak je asi na chvíli nepoužívej, ale omývej ji při každém přebalování heřmánkem.
Já bych zkusila vynechat cokoliv parfemovaného - to hodně kvasinky podporuje a hodně pomáhá úprava jídelníčku - pokud kojíš, vynechej věci, které kvasinky způsobují u dospělých - mléko, sladké, atd. Možná se poptej, zda jí můžeš umývat vodou s Rosalginem (http://www.zenskezanety.cz/co-je-rosalgin/), ten hodně pomohl mně
Jejda, jen ne heřmánek. Umývala jsem se ním také kvůli kvasinkám a gynekolog mě tehdá vyhuboval, že jim tím připravuju živnou půdu…
Vážně? Mi zas říkal, že heřmánek je dobrý na všechno, tak nevím
. Ale ještě jsem si vzpomněla, že mi říkal umývat genciánkou.