Klíště - zůstala kusadla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
7.7.11 08:43

Klíště - zůstala kusadla

včera jsme nešikovně vyndali dceři klíště a zůstalo tam zbytek kusadel.
dr.mi řekla,že to máme nechat být a potírat framik.mastí.tělo si prý poradí samo.
jaké s tímto máte zkušenosti? a jak to nakonec dopadlo? mě se příčí,aby dcera chodila se zbytky parazita v těle… poraďte prosím.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
7.7.11 08:52

Dala bych na Dr. pokud ta to vydávat nemíní tak co s tím. Ony za chvíli vypadnou a bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
7.7.11 08:54
vlacek06 píše:
včera jsme nešikovně vyndali dceři klíště a zůstalo tam zbytek kusadel.
dr.mi řekla,že to máme nechat být a potírat framik.mastí.tělo si prý poradí samo.
jaké s tímto máte zkušenosti? a jak to nakonec dopadlo? mě se příčí,aby dcera chodila se zbytky parazita v těle… poraďte prosím.děkuji

Doktorka ma pravdu, nic jineho se ani delat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.7.11 09:24

Emce zustaly taky kusadla, sli jsme k mudr. a ta ji to vyskrabla sterilni jehlou a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
7.7.11 09:24

Teď jsme to řešili..Nic se s tím nedělá. Tělo to vstřebá, jako třísku. Nejnebezpečnější je obsah „žaludku“ klíštěte, v kusadlech nic není.
Ještě před 15 lety se to vyřezávalo, sestra byla dvakrát, dnes se s tím skutečně nic nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.7.11 10:23

Vyndat a hned a vydezinfikovat tekutou desinfekcí (ajatin, septonex, jodisol, atd. žádné husté). Pokud byly v kusadlech borelie a necháš je tam, pomnoží se a hrozí nákaza. Pokud vyndat nejde, jet na pohotovost nebo k lékaři, ať to vyškrábnou oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
7.7.11 11:14

Já kusadla manželovi vydloubala jehlou, ale to malému dítěti neuděláš - muselo to bolet jak blázen… také bych tam kusadla nenechávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.7.11 11:21

Mám za to, že (ale nejsem doktor!!!) záleží na době přisátí klíštěte. To se nejdřív přisaje, zakousne a vnoří dovnitř. Poté začne vypouštět ze svého žaludku látku, která ředí krev, aby mohl lépe sát. To trvá řádově hodiny (6 - 12). A právě v žaludku může mít nebezpečné viry, které mohou napadenou osobu nakazit.

Jo, asi před měsícem jsem si taky nechala v kůži kus kusadle, a protože cca za 14 dní jsem měla pocit, že jsem nemocná, byla jsem na vyšetření na klíšťovku (Na boreliózu to nevypadalo) v nemocnici.

Bylo mi řečeno, že i když obě nemoci jsou hodně vážné, není zas tak lehký se nakazit. Protože - viz výše - a protože jen některý klíště je taky nakažený a protože pustí ze žaludku taky jen část látek v koncentraci, která nemusí být tak velká, aby si s ní tělo neporadilo. A protože organismus zdravého člověka si umí v řadě případů s touhle nemocí poradit sám. (Vypadá to pak jako lehká viróza, které si dotyčný ani nemusí všimnout, natož aby šel k lékaři.)

Takže bych řekla, jestli vám doktorka řekla, že s tím nemáte dělat, nechala bych být a pečlivě sledovala cca příští měsíc zdravotní stav a místo kousnutí. Vyškrábnout nyní jako dobrý, ale pokud to chytila, tak už to chytila a vyškrábnutí nyní už tomu nezabrání. Je to jako malý cizí předmět - to zdravé tělo vyloučí. I to dětské. Inkubační doba je cca tři týdny (plus mínus).

Jo, a v mém případě mně tak neskutečně bolela hlava ne od klíštěte, ale od zablokované krční páteře …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.7.11 13:31

tak jsem ještě dnes v lékárně koupila nějaký přípravek na klíště ixoderm.měl by je vysušit a pak se lehce odstraní a snad i celé.
u nás je to o to horší,že jak dceři oznámím,že má klíště,začne být naprosto hysterická.téměř nic ji nerozhodí,ale jak slyší klíště,začně příšerně řvát,kuckat,poté dávit a pak už nemůže ani dýchat.prostě u nás je klíště pohroma pro všechny.
tak uvidím,jak se osvědčí nová metoda :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.7.11 14:17
vlacek06 píše:
tak jsem ještě dnes v lékárně koupila nějaký přípravek na klíště ixoderm.měl by je vysušit a pak se lehce odstraní a snad i celé.
u nás je to o to horší,že jak dceři oznámím,že má klíště,začne být naprosto hysterická.téměř nic ji nerozhodí,ale jak slyší klíště,začně příšerně řvát,kuckat,poté dávit a pak už nemůže ani dýchat.prostě u nás je klíště pohroma pro všechny.
tak uvidím,jak se osvědčí nová metoda :-?

Jedna dvě, klíště jde, klíště si jde pro tebe … občas to trochu s tou medializací přehánějí … :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
7.7.11 20:24

na stránkách věnujících se klíšťatům odborníci píšou, že to neva, že to vyhnije jako tříska

ten ixoderm je super v tom, že klíště paralyzuje, to nevyvrátí obsah žaludku a dá se bezpečně vytáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.7.11 09:30
Emilie píše:
vlacek06 píše:
tak uvidím,jak se osvědčí nová metoda :-?
Jedna dvě, klíště jde, klíště si jde pro tebe … občas to trochu s tou medializací přehánějí … :zed:

to si myslím,že máš určitě pravdu.ale já mám z klíšťat fobii už od mala.nedokáži je ani vytáhnout.buď to dělala máma nebo teď manžel.ještě že já jsem je neměla několik let.asi jim nechutnám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
8.7.11 11:44

Emilie, kdyby sis zažila u dvouletého dítěte týden po přisátí klíštěte virozu s vysokými horečkami, bolestmi hlavy a náběhem na zvracení, což by mohla být první fáze encefalitidy, tak bys možná přemýšlela jinak..
Já jsem ještě před měsícem byla rozhodnutá, že klíšťovku dětem nechávat očkovat nebudu, teď váhám a přemýšlím o ní. Klíšťat je letos požehnaně, do přírody jezdíme často, ty nervy jednou mi stačily..
Jinak prý pomáhá, aby se klíště nepřisálo, užívat vitaminy skupiny B..Ale jestli je to dokázáno nebo je to placebo efekt, nevím :nevim:
Já z klíšťat hysterická nejsem, ale říkám si, co kdyby nějaká potvora byla nakažená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.7.11 12:21

na encefalitidu jsem malou nechala očkovat hned,jak to šlo.tedy v roce.já jsem také očkovaná.
je to jediné očkování,které má nad rámec povinného.nejsem zastáncem,aby se dítě očkovalo na vše,co jde,ale u klíštěte mám fakt obavy.
navíc žijeme na vesnici.všude vysoká tráva,lesy…a první klíše chytla už v 8měsících v kočárku!!!
od té doby už jich měla snad sedm.za ty nervy to fakt nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
8.7.11 12:26

vlacku, já se zase víc bojím pneumokoka, meningokoka než klíštěne. Navíc naše dr. je pro očkování, ale právě klíště doporučuje až pro starší děti - po 4 roce, i když výrobce píše něco jiného..
Ale ty nervy to fakt byly hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+