Příznaky boreliózy a encefalitidy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
6.7.11 16:40

příznaky boreliozi a encefalítydy

Ahoj holky zítra se chystám s Matym na krev,před třemi týdny měl klíště,jen by mě zajímaly příznaky nemocí ,které klíště přenáší,ted má nějakou virozu,ucpaný nos a kašel,jen doufám že to nic nebude,tu virozu má týden.Byli jsme u dr.dala nám léky ,ale nepomohly a tak se mi to docela nelíbí,prosím o vaše skušenosti.Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
6.7.11 16:46

Řeším teď stejný problém sama se sebou před měsícem jsem měla klíště, ted mě bolí záda, že jsem musela včera na pohotovost dali mi injekci mám horečky které se srazí vždycky jenom na chvíli měla jsem až 39,6… no ale koukala jsem na internetu http://www.zbynekmlcoch.cz/…reliozy.html - borelióza
http://www.klistova-encefalitida.cz/…ky-a-projevy encefalitida

u sebe mám podezření na tu encefalitidu, ale jsem proti ní očkovaná tak pořád věřím, že je to jen nějaká viróza, ale jestli mi zítra nebude líp tak asi doktor a odběr krve.. u malýho dítěte bych asi radši jela hned k doktorovi tyhle dvě nemoci jsou svinstvo…

• Citovat
  • Upravit
869
6.7.11 16:47

můj první manžel měl zánět mozkových blan a boreliózu od klíštěte a začalo to jako klasická chřipka, ale s vysokými horečkami, který neklesaly. Dostal dvoje antibiotika než mu na to přišly co to je ( přišly na to až po 14ti dnech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.7.11 16:48
sali78 píše:
můj první manžel měl zánět mozkových blan a boreliózu od klíštěte a začalo to jako klasická chřipka, ale s vysokými horečkami, který neklesaly. Dostal dvoje antibiotika než mu na to přišly co to je ( přišly na to až po 14ti dnech)

Ale u boreliózy musí být po tom klíštěti ten flek červený s bílým uvnitř ne? podle toho se to hlavně pozná…

• Citovat
  • Upravit
9403
6.7.11 16:54

ten flek být nemusí,já ho třeba neměla a bor.jo,a ten flek nemusí být v místě vpichu klíš.dokonce může cestovat,jediné,tak odběr krve zjistí bor.ještě před prvními příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.7.11 17:11

Měla jsem boreliózu dvakrát-vždy byl první příznak rozšiřující se červený flek okolo místa vpichu s výbledem uprostřed, pak se můžou objevit bolesti kloubů, svalů, hlavy, únava, atd.
Encefalitida je nebezpečnější,ale dost dlouho u obou trvá, než se v krví objeví protilátky a ukáže se co to vlastně je.Většinou lékaři nasadí antibiotika (silná) ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
6.7.11 17:29

já měla boreliozu a flek jsem měla na zádech..mimo místo kousnutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.7.11 18:32
Michaelakkk píše: Řeším teď stejný problém sama se sebou před měsícem jsem měla klíště, ted mě bolí záda, že jsem musela včera na pohotovost dali mi injekci mám horečky které se srazí vždycky jenom na chvíli měla jsem až 39,6… no ale koukala jsem na internetu http://www.zbynekmlcoch.cz/…reliozy.html - borelióza
http://www.klistova-encefalitida.cz/…ky-a-projevy encefalitidau sebe mám podezření na tu encefalitidu, ale jsem proti ní očkovaná tak pořád věřím, že je to jen nějaká viróza, ale jestli mi zítra nebude líp tak asi doktor a odběr krve.. u malýho dítěte bych asi radši jela hned k doktorovi tyhle dvě nemoci jsou svinstvo…

my jsme u exmanžela ani to klíště nenašly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.7.11 18:54

Ahoj, starsi syn mel ve 3 letech boreliozu, mel ten flek - takovou jako mapu s cervenym okrajem, uprostred bile. Mel tehdy porad nejaky virozy atd., takze s tema jsme hned nesli, sli jsme az s flekem, a to uz mu dr dal rovnou silna atb, ani necekal na vysledky odberu (pediatr nas poslal kozni, a tam mu dali ty atb a udelali odber).
Kliste ale ani nemel, resp. o zadnem jsme nevedeli, ale byli jsme ten rok v srpnu na Mallorce a tam nas posledni noc hodne neco postipalo, vypadali jsme jak s leprou vsichni tri :roll: Flek se udelal nekdy v rijnu/listopadu myslim. Tak jestli to bylo k tomu … :think: doted nevime, z ceho to mel.
Tak at to dobre dopadne !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
6.7.11 19:38

Ahoj,
strejda zrovna teď ležel 10 dní v nemocnici, měl encefalitidu…první mu řekli, že je to chřipka, pak angína a nakonec ho vezla záchranka, úplně přestal cítit ruce a nohy a hrozně ho bolela hlava…klíště neměl, řekli mu, že dneska už to přenáší i komáři :cert: a to mu před tím brali i krev a moč a nepřišli na to…v nemocnici to pak zjistili, když mu udělali odběr z míchy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.7.11 19:51

Holky přispěju s troškou do mlýna:-) Mám momentálně přítele s encefalitidou v nemocnici.
Začalo to tejden po přisátí. obrovské bolesti hlavy žádne teploty třetí den se teplota vyšplhala k 37 pak i vejš. od 16.6 s tím bojujem 30.6 skončil v nemocnici. Má ,,jen bolesti hlavy opravdu ukrutný a zvýšenou teplotu,,
Už je po lumbálce zalečen teď čekáme až bude už jen dobře a pustí jej dolečit se domů.

Maminka a tchýně měly před pár lety boreliozu oběma se udělal předpisový flek a pak už každá měla jiný průběh. Každé to nastartovalo jiné neduhy mamce trevalo 2roky než se to srovnalo tchýńka s tím bojuje do te´d.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.7.11 20:14

Můžu se zeptat, za jak dlouho jít k lékaři na krev po klíštěti??
Chodíte i když příznaky nejsou???
Za jak dlouho se projeví příznaky, slyšela jsem, že i něolik dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.7.11 20:21
kvaček píše:
Můžu se zeptat, za jak dlouho jít k lékaři na krev po klíštěti??
Chodíte i když příznaky nejsou???
Za jak dlouho se projeví příznaky, slyšela jsem, že i něolik dní

TAK KDYŽ NEJSOU PŘÍZNAKY JE TO ZBYTEČNÝ :)

• Citovat
  • Upravit
14335
6.7.11 20:55

No toto řekni moji švagrové a ta ti poví, že si nezodpovědná :mrgreen:
Proto se ptám, protože jsme měli dvakrát klíště a á jsem to nechala být , prostě jsme sledovala místo kde bylo a jestli malému něco neni a málem mě seřrala, že nejdu jako na krev a nejlépe dva, tři dny po klíštěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
6.7.11 21:17
kvaček píše:
No toto řekni moji švagrové a ta ti poví, že si nezodpovědná :mrgreen:
Proto se ptám, protože jsme měli dvakrát klíště a á jsem to nechala být , prostě jsme sledovala místo kde bylo a jestli malému něco neni a málem mě seřrala, že nejdu jako na krev a nejlépe dva, tři dny po klíštěti…

my jsme taky asi nezodpovědní :roll: kliste jsme jen vytáhli, vydesinfikovali a tím to skončilo, máme napsaný v kalendáři datum a pokud nebude nic podezřelýno tak nic řešit nebudeme. Shodou náhod jsme byli chvíli po klíštěti na preventivce a tak jsem to doktroce říkala (hlavně kvůli očkování) a ona si to jen napsala do karty a taky nic neřešila

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA