Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi jsem blázen,ale mám strach o mou malou,je jí teprve 8 měsíců.Včera večer začala mít šílené horečky kolem 39st,jela jsem na pohotovost,prý virová angína,takže jediné co dávám,jsou čípky na horečku,hodně pít a lék proti křečím při velké teplotě.Teplota stále kolísá,pořád u ní sedím,dívám se jestli dýchá a přemýšlím,co by se mohlo stát,jsem totiž zdravotní sestra a to je šílené,kdybych nevěděla,bylo by líp!Mám ještě staršího syna,v pubertě.Byla jsem mladá,když jsem ho měla a tak jsem nějaké horečky neřešila,prostě přejdou,ale jak jsem starší…no šílené!Jen jsem se potřebovala vypsat a zjistit,že opravdu nejsem ten „blázen“ sama. ![]()
To chápu!! ![]()
Jsem též zdravotní sestra, oba naši kluci (8 a 3.roky) od malička trpí na vysoké horečky při každém sebeblbějším nachlazení a taky u toho šílím hrůzou nespím a nejím.
Probírala jsem to s naší imunoložkou a nejen, že mne uklidňovala, že čím vyšší teplota, tím účiněji se likviduje původce choroby, ale taky prý- léky na nemoc dáváte?, léky na teplotu dáváte?, snižujete zábaly nebo sprchou?, léky na případné křeče taky dáváte?, podáváte tekutiny?, dítě hlídáte?, tak prý mám být v klidu, víc dělat nemůžu!!
Tak si to při nemocech pořád říkám a uklidňuju se tímto rozhovorem.
Vydrž!! ![]()
Já taky měla děti hodně mladá a všechno kolem nich jsem brala tak nějak automaticky, s ničím si nedělala moc velkou starost. I když jsem v těhotenství moc četla a měla spoustu dětských problému nastudováno, nikdy jsem se nijak zvlášť nestresovala. Zato teď! Už jsou velcí-6 a 8 let a já ze všeho hysterčím
![]()
Blázen nejsi, náš měl tuhle taky horečky a nejhorší je, že mu nevysvětlím, aby ležel v klidu, takže ještě dračil a lítal, tudíž si ji naháněl
Měl 39,3 po odečtu, byl do toho i nachlazený, takže docela mazec, ale najednou odešla stejně jako přišla. To samé, když měl šestou nemoc, v noci ho ohmatávám, celou noc svítím, abych viděla jestli dýchá ![]()
holky moc děkuju za podporu,je to pořád dokola,jednou to klesne na 37 a za chvíli má zase 38,7 jako teď.Dala jsem jí zrovna čípek,ale asi za 10 min kakala,tak teď zvažuji,jestli dát další,ale asi ne,přeci jen tam možná něco zůstalo,abych jí ještě nenadopovala
ach jo
Ahoj,
nejsi v tom sama… Jakmile začnou děti s horečkama, tak lezu po zdi, nemůžu nic dělat, prostě jsem na nervy
Hlavně takové ty horečky při 6. nemoci apod., kdy to leze přes 39 st.
U syna už jsme zažili i febrilní křeče, taky nic moc ![]()
Čípek se do 10 min rozpustí, rozhodně nedávej nový.
Ať je malá brzo fit
![]()
fragola píše:
Ahoj,nejsi v tom sama… Jakmile začnou děti s horečkama, tak lezu po zdi, nemůžu nic dělat, prostě jsem na nervy
Hlavně takové ty horečky při 6. nemoci apod., kdy to leze přes 39 st.
U syna už jsme zažili i febrilní křeče, taky nic moc
Čípek se do 10 min rozpustí, rozhodně nedávej nový.
Ať je malá brzo fit![]()
Ještě mě napadlo, ale to určitě víš - můžeš po 4 hod střídat paralen a nurofen.
fragola píše:
Ještě mě napadlo, ale to určitě víš - můžeš po 4 hod střídat paralen a nurofen.
Taky nerada chodím na pohotovost, ale když není zbytí… Držím pěsti, ať je líp a teplota klesne
![]()
Já vždycky říkám, že děti mají být nemocné až od 15-ti let a to ještě s písemným souhlasem rodičů ![]()
Ahoj,tak malá měla v noci zase 39st,strašně hořela,dala jsem čípek a ráno i teď teplotu nemá,tak snad! ![]()