Zbytečný strach?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2892
7.7.11 14:56

Zbytečný strach?

Asi jsem blázen,ale mám strach o mou malou,je jí teprve 8 měsíců.Včera večer začala mít šílené horečky kolem 39st,jela jsem na pohotovost,prý virová angína,takže jediné co dávám,jsou čípky na horečku,hodně pít a lék proti křečím při velké teplotě.Teplota stále kolísá,pořád u ní sedím,dívám se jestli dýchá a přemýšlím,co by se mohlo stát,jsem totiž zdravotní sestra a to je šílené,kdybych nevěděla,bylo by líp!Mám ještě staršího syna,v pubertě.Byla jsem mladá,když jsem ho měla a tak jsem nějaké horečky neřešila,prostě přejdou,ale jak jsem starší…no šílené!Jen jsem se potřebovala vypsat a zjistit,že opravdu nejsem ten „blázen“ sama. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
7.7.11 15:04

To chápu!! :hug:
Jsem též zdravotní sestra, oba naši kluci (8 a 3.roky) od malička trpí na vysoké horečky při každém sebeblbějším nachlazení a taky u toho šílím hrůzou nespím a nejím.
Probírala jsem to s naší imunoložkou a nejen, že mne uklidňovala, že čím vyšší teplota, tím účiněji se likviduje původce choroby, ale taky prý- léky na nemoc dáváte?, léky na teplotu dáváte?, snižujete zábaly nebo sprchou?, léky na případné křeče taky dáváte?, podáváte tekutiny?, dítě hlídáte?, tak prý mám být v klidu, víc dělat nemůžu!!
Tak si to při nemocech pořád říkám a uklidňuju se tímto rozhovorem.
Vydrž!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.7.11 15:05

Já taky měla děti hodně mladá a všechno kolem nich jsem brala tak nějak automaticky, s ničím si nedělala moc velkou starost. I když jsem v těhotenství moc četla a měla spoustu dětských problému nastudováno, nikdy jsem se nijak zvlášť nestresovala. Zato teď! Už jsou velcí-6 a 8 let a já ze všeho hysterčím :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35545
7.7.11 15:06

Blázen nejsi, náš měl tuhle taky horečky a nejhorší je, že mu nevysvětlím, aby ležel v klidu, takže ještě dračil a lítal, tudíž si ji naháněl :zed: Měl 39,3 po odečtu, byl do toho i nachlazený, takže docela mazec, ale najednou odešla stejně jako přišla. To samé, když měl šestou nemoc, v noci ho ohmatávám, celou noc svítím, abych viděla jestli dýchá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.7.11 15:44

holky moc děkuju za podporu,je to pořád dokola,jednou to klesne na 37 a za chvíli má zase 38,7 jako teď.Dala jsem jí zrovna čípek,ale asi za 10 min kakala,tak teď zvažuji,jestli dát další,ale asi ne,přeci jen tam možná něco zůstalo,abych jí ještě nenadopovala :think: ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.7.11 21:34

Ahoj,

nejsi v tom sama… Jakmile začnou děti s horečkama, tak lezu po zdi, nemůžu nic dělat, prostě jsem na nervy :zed: Hlavně takové ty horečky při 6. nemoci apod., kdy to leze přes 39 st. :roll: U syna už jsme zažili i febrilní křeče, taky nic moc :-?

Čípek se do 10 min rozpustí, rozhodně nedávej nový.

Ať je malá brzo fit :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.7.11 21:45
Moc děkujeme :kytka: Teď zrovna procházím na netu info o šesté nemoci.U malé je to totiž těžké poznat,má atopický ekzém a tak teď když má teplotu,tak se jí ještě zhoršil a tak nepoznám jestli to ta šestá nemoc není,ale budu věřit Dr a doufám,že je to ta virová angina.Bohužel horečku má malá pořád :zed: Mám jak blázen,zapnutý monitor dechu a chodím cca 1o min kontrolovat :cry:
fragola píše:
Ahoj,

nejsi v tom sama… Jakmile začnou děti s horečkama, tak lezu po zdi, nemůžu nic dělat, prostě jsem na nervy :zed: Hlavně takové ty horečky při 6. nemoci apod., kdy to leze přes 39 st. :roll: U syna už jsme zažili i febrilní křeče, taky nic moc :-?

Čípek se do 10 min rozpustí, rozhodně nedávej nový.

Ať je malá brzo fit :kytka: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.7.11 22:01

Ještě mě napadlo, ale to určitě víš - můžeš po 4 hod střídat paralen a nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.7.11 22:10
přesně to dělám,ale reakce žádná :zed: uvidím zítra,jestli se to nezlepší,jdeme ke své obvodní dr,jelikož byl svátek,tak jsem byla na pohotovosti,tak si proto nejsem moc jistá,někdy se tam narazí na divné a líné dr,ale doufám,že tahle to zrovna nebyla.I když ani nezkusila,jestli nemá třeba zánět mozkových blan,to jsem si musela zkusit sama doma,připadá mi zrovna tohle jako základ,tak nevím.
fragola píše:
Ještě mě napadlo, ale to určitě víš - můžeš po 4 hod střídat paralen a nurofen.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.7.11 23:03

Taky nerada chodím na pohotovost, ale když není zbytí… Držím pěsti, ať je líp a teplota klesne :hug: :kytka:

Já vždycky říkám, že děti mají být nemocné až od 15-ti let a to ještě s písemným souhlasem rodičů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.7.11 11:46

Ahoj,tak malá měla v noci zase 39st,strašně hořela,dala jsem čípek a ráno i teď teplotu nemá,tak snad! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.7.11 14:08

tak to je super :-D Snad máte nejhorší za sebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí