Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak na hřiště v tomhle počasí bych nešla, co by tam to dítě dělalo? Všechno mokrý, studený. Jestli chce chodit ať chodí, jestli ne, klidně bych ho vozila v kočárku.
Brala jsem kočárek a když uz kluky nebavilo se batolit kolem, tak sli do kočárku. Na hřiště v zime nechodime, spis procházky k rybníku apod
@eva.pass v tomhle věku a plískanici jsem děti vozila v době spaní, krásně se vyspaly a byly na čerstvém vzduchu
Mně už dcera v kočárku nechce být od té doby, co začala chodit. Takže chodíme pěšky na procházky a to i na hřiště. Nicméně spíš potkávám ostatní matky spěchat s dětma v kočárku bůhví kam ![]()
Syn ma 2r3m a ne a ne zacit obstojne chodit bez kocaru. Bud zkoncime s tim se jdeme s revem nebo ho tahnu v naruci. Jeho dva starsi bratri oba dva jarni (duben a kveten) v tomto veku byli temer bez kocaru - jestli je to tim ze bylo leto, obleceni jine, pocasi…
Syn proste ujde kousek a pak rve hopa a je schopen jit s revem i pul hodiny za ruku (coz ale moc nechci kvuli angine
![]()
@dickys budu jedna z tech matek. a pospicham pro jednoho syna do skolky a druheho do skoly. At to mame mezi skolou a skolkou jednu zastavku mhd, ke skolce od zastavky par kroku ke skole tak 10min pesky stale je pro nas kocarek pohodlnejsi. Obcas jdeme bez ale je to pak pro me bud o nervy nebo tahat 12kg v naruci.
Tak radeji vyjedu pro kluka do skoly 13:30 a hodim ho spat do kocarku
![]()
Příspěvek upraven 20.12.18 v 15:50
V takovém počasí mi dítě venku prospí i 2 hodiny, takže projdu se, usne a nechám venku na terase.
@eva.pass píše:
Necháváte svá batolata v zimě a v nevlídném počasí venku chodit nebo si hrát na hřišti atd.? nebo preferujete vezení v kočárku? syn chodí cca 2 měsíce a venku toho ještě moc nenachodil, z čehož mám trochu výčitky. ale celkově je pro mě pohodlnější ho vozit v kočárku, než ho nahánět někdea ani na hřištích skoro nikoho nevídám. jak to máte vy s vašimi dětmi?
Ahoj.
Má rada:
Pokud je pro Tebe pohodlnější malého vozit v kočárku, tak ho voz. Tu chůzi, ale zejména běh, si užijete oba ještě až až.
Má zkušenost:
Starší syn se rozchodil v 17 měsících a opravdu chodil. Nepadal a byl schopný ujít i delší trasu. Navíc šel tam, kam jsem potřebovala. Takže vozit se potřeboval jen výjimečně, ale i tak jsme sporťák odbourala definitivně až v jeho dvou letech.
Mladší syn se rozchodil ve 13 měsících (ještě k tomu v prosinci), ale nebyl moc stabilní. Pořád padal a navíc ho zajímalo všechno - větvičky, kamínky, louže a neustále měnil směr. Takže cesta do obchodu (cca 200 m) znamenalo jít s ním bez kočáru 2 hodiny.
Proto jsem ho nechala chvilku (cca 10 minut) proběhnout, pak ho posadila do sporťáku a frčeli jsme - směrem i tempem, které jsem určovala jen já. ![]()
Na jaro se rozchodil a v létě už s ním nebyl problém, tak si venkovní řádění užil.
Na hřiště jsem kluky v zimě nebrala vůbec (i v létě jen výjimečně). Ale je fakt, že já mám k těm městským hřištím nevysvětlitelný odpor. ![]()
@tininas Ten můj je jako tvůj mladší, ale teda rozchodil se v 16m
vše ho zajímá a mění směr. Navíc váží přes 13 kilo, tak je těžký i na nosítko.
Obávám se, že si tím obdobím, kdy venku „zlobí“ (ani za ruku nechce chodit) musíme projít, ale škoda, že to vyšlo zrovna na zimu…
@Káťa19 @pocker na spaní už ho ven nedávám, spíš jednou denně a to si chci užívat klidu ![]()
jakmile začali chodit , chodili všude pěšky bez kočáru
kamarádka vozí i skoro 2,5 letou dceru
@ka2ka píše:
jakmile začali chodit , chodili všude pěšky bez kočárukamarádka vozí i skoro 2,5 letou dceru
tak ono tezko ujdes treba 2km normalni chuzi s dvouletym nebo mladsim ditetem, ja vozim bezne dvou a půl letou
@Káťa19 píše:
tak ono tezko ujdes treba 2km normalni chuzi s dvouletym nebo mladsim ditetem, ja vozim bezne dvou a půl letou
s dvouletým normálně pokud je zvyklý chodit s mladším asi fakt ne