Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to fajn se jit odreagovat, okoli si nevsimej. Ja chodim pryc casteji, maly ma rok a zacala jsem pracovat, ale jen o vikendech, kdy je mrnous s tatinkem. A okoli mi vycita ze si mam uzivat doma s malym a ze ho prej porad nekomu strkam na hlidani, pritom je s vlastnim tatou.
Lidi jsou jen zavistivi, praci miluju a chodim si do ni oddechnout, je tu muj relax a chlapi jsou beze obcas radi. ![]()
Moje dítě (3 a půl měsíce) je třikrát týdně 16-20 u babiček - bydlí 4 km daleko, obě. Všem nám to vyhovuje, jim, mě, partnerovi. Máme čas alespoň sami pro sebe nebo jdu s kamarádkama na kafe. Děláme to tak od konce šestinedělí, malý byl extrémně uřvanej kvůli prdíkům, tak pomáhal kde kdo. A teď když už je v klidu, tak si ho berou pořád. Ale taky jsem se setkala hodně s nepochopením okolí. Alespoň ze začátku, teď už si všichni zvykli.
Dokonce jsem před týdnem začala pracovat z domova. Nevím, proč u nás pořád přetrvává představa, že porodem končí pro ženu veškerý život a musí sedět doma na zadku a starat se o dítě. Např. v Německu se ženy úplně normálně vrací do práce po šestinedělí, byť třeba jen na částečné úvazky. Jestli se nechceš zbláznit, urvi si alespoň pár chvil týdně jen pro sebe. Mám kamarádku, teda pouze jednu, která malou dává od tří měsíců ob víkend babičce. Na celý víkend. ![]()
Mám to prostě rada dřiv sem byla zvykla jezdit hodně často ahodně daleko a ted mi prostě přijde jak kdyby mi to jediné co fakt mě bavi a nabiji energii chtěly vzit…nezdržuju se nikde dlouho doma sem hned jsem pryc maximalne 7 hodin cca
Vůbec to neřeš… jsi máma, ale taky člověk..!! moje malá bude mít dva měsíce a za 14 dní poprvé vyrážím s holkama večer ven… nebude to pravidlem ale občas v tom nevidím problém, tatínkům to taky prospěje aby se celý večer starali… a já přijdu pro jistotu až ráno ![]()
A v čem je jako ten problém..já nějak žádnej nevidim…dítě má dva rodiče, pokud je o dítě postaráno, proč by sis nemohla občas někam vyrazit a to třeba i s partnerem (pokud máte hlídání))…a na okolí se vykašli - lidi toho nakecaj ![]()
@Bersaba píše:
Každá ženská, která je nucená „sedět doma na zadku a nikam se nehnout“ je po pár týdnech kandidát na blázinec.
přesně…
p. s. co se týká koncertů, tak já se chystám na Lucii do Prahy a budu mimo rovnou 2 dny ![]()
@brumdinka užij si koncert Lucie
já chodim na slovenskou kapelu, prave uplně je super ![]()