Chvíle pro sebe na mateřské

17
4.5.14 17:42

Chvíle pro sebe

Ahojte maminky :)
Zajmalo by mě takové téma jaky mate na to názor? mám problém s okolím kolem mě všeci se staraji o mě že sem tam si zajdu na koncert svoji oblíbené kapely a hlida muj přitel s babičkou všeci si mysli, že bych měla sedět na zadku doma a nikam se nehnout…Jdu třeba max 1 do měsíce pak se o syna starám a sem snim :)..My to přijde uplně v pohodě si trošku vydechnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ve-ru
4.5.14 17:46

Poslala bych okolí někam. Já chodím častěji. Min. 1× týdně s někým posedět nebo ke kámošce na kafe. Přijde mi to normální :nevim:

• Citovat
  • Upravit
327
4.5.14 17:46

Nechápu co je na tom špatného… A příteli to taky vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
4.5.14 17:48

Dělej to, na čem se s partnerem domluvíš. Pokud on nemá problém, na okolí se ze srdce vkašli ;-)
Taky běhám všude možně a manžel hlídá. Všechno je na domluvě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
4.5.14 17:49

Kolik je malému? Ale v podstatě je to jedno, dítě má dva rodiče, a když se druhý umí potřebnou dobu postarat, tak proč ne. Každý potřebuje na chvíli vypnout. Já mám od 1,5roku mladšího každý týden 2-3h pro sebe jeden den. A tak 2× měsíčně jsem pryč celý den. Všem to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.5.14 17:51

Každá ženská, která je nucená „sedět doma na zadku a nikam se nehnout“ je po pár týdnech kandidát na blázinec.
Děláš to dobře. A na okolí, ať už je to kdokoliv, se zvysoka vytento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
4.5.14 17:52

Já se o tohle teda vůbec nezajímám a ať si okolí říká co chce.. Takový lidi jen závidí a jsou znudění svým životem.. Mě taky pořád někdo řeší/řešil, ale povznesu se nad tím a jdu dál..

Ovšem pokud si častý návštěvník večírků a okolí ví že máš doma dítě, tak si vždycky rýpnout. Všeho moc škodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.14 17:52

Přitely to evadi at si zajdu, ale ti komenty typu a maly jede s tebou jezdim prostě třeba okolo bydliště 50km autem a hned jedu domu sice ano malej má 2 měsíce byla sem tedkom po prvé, ale byla sem středem pozornosti uplně…a už ssem naštvaná i tak sem se chtěla zeptat na ostatní názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
4.5.14 17:55

Jo, tak je fakt že do 7-8m dětí jsem se od nich fakt nehla, ale to bylo kvůli režimu a kojení. Nikdo prostě neměl odvahu je hlídat, když by mu řvali, dudlík nechtěli a pomoct mohla jen maminka. Ale potom už jsem je trénovala a hoďku dvě se hlídat dali, kolem roku už celý den.
On to má každý jinak, a každý jiné možnosti. Pokud má dítě pravidelný režim, ví se kdy bude spát, nebo když je na UM, tak je maminka nahraditelnější. A když ty výčitky nemáš, tak co. Je to vaše věc, tvoje a partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.5.14 17:55

@radkacka na okoli dlab, ja vyuzivam kazdou prilezitost, kdy muzu vypadnout. A prave na koncerty. Hlida bud ex nebo pritel. a problem s tim nikdo nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
4.5.14 17:56

Neboj já chodím od 6 nedělí a taky jsem krkavčí matka… chodím každý měsíc někam od prcka si orazit a taky už jsem si vyslechla. Poslala jsem je do háje. Nejvíc keců maj ty, co nemaj děti. Vědí prd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
4.5.14 17:59

Já jsem doma dva roky a tři měsíce. Za tu dobu jsem měla chvilkové hlídání všehovšudy asi pětkrát. Na pár hodin. Už mi slušně hrabe a od září zvažujeme jesličky nebo paní na hlídání aspoň na jeden den v týdnu. Myslím si, že každá matka by měla mít čas na oddych, já už na sobě vidím, jak jsem podrážděná a mívám ponorkové stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
4.5.14 17:59

To si myslím, že je blbost. Každá potřebujeme nějaké vyžití jen pro sebe a věnovat se alespoň 1× v týdnu sama sobě - ať je to cokoliv - fitko, kino, kávička s kamarádkou, kino, koncert, divadlo, přednáška, krámky…

A pak jsi nabitá a zas můžeš tu dobrou energii předávat dál. Takhle bych to vysvětlila, že je to důležité pro mě, že se odreaguji, že mě to nabíjí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.14 18:00

Já odstřikám mliko malej se budi pravidelně po 3 hodinách někdy beči stane se ale stači mu dat cucnout mléka a usne hned zatím naštěstí velké potíže nemáme a davam i umělou mamka říká, že se postarala o mě tak i o malého, že moc dobře vi jaké to je..že ona nemohla…no a nejvic prave řikaji ti co fakt ty děti nemaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
4.5.14 18:00

Chvíle pro sebe…co to je? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie