Peníze, jak to zvládnete

6064
4.5.14 10:06

peníze,jak to zvládnete

Dobrý dne maminky, beru rodičák 4000kč, za pár měsíců mi bude končit, budu muset na pracák, tam dostanu nějakou částku, netuším kolik a až vyčerpám tak už prostě nic…s prací je to nereálné, tak tu mám dojíždění a manželovi směny které má on dané na pevno nema rani, odpolední, noční, má to uplně jinak prostě nanic nepravidelně.
chci se zeptat jak to finančně zvládáte vy?
mám dvě děti a všechno je strašně drahé, nevím už na čem ušetřit, nekouřím nepiju ani ja ani manžel nikam nechodíme.
co třeba vaříte?
za nějaké rady budu vděčná.
nedovedu si představt mít třeba 3 malé dětí, to jsem měla v plánu původně ale třetí dítě u nás prostě nebude, není na to.
já budu sedět s dětmi doma, manžel pořád v práci…
bbaičky nemáme aby děti pohlídaly nebo odvedly do školky, tak jsem v pasti.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
4.5.14 10:09

Je tu spousta diskuzí typu „Jak vařit levně“ aj. Radu ti nedám. Pokud máš možnost vrátit se do práce, dej děcka do jesliček a jdi :nevim: Finančně to zvládáme dobře, i dost ušetříme (ale musíme peníze schovat hned, jinak se rozplynou". Zkus si najít aspoň brigádu domů, třeba nějaký překlady, psaní pro noviny aj. Mám to ozkoušeno, jde to.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:10

@Krkael možnost do ráce se vrátit nemám, ta firma krachla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
4.5.14 10:11

Mam dite 9 mesicu a muj prijem je 0,–
Holt se musi vic otacet manzel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.5.14 10:11

Hledala bych hlídání kdekoliv a to samý s prací.
Představa, že jsem doma zadarmo mě děsí.
Můj muž má taky nepravidelnou pracovní dobu a museli jsme zvládnout nástup do mého zaměstnání, kde jsem dělala nepravidelný počet 12. hodinových směn v týdnu…prostě museli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.5.14 10:12
@irca11 píše:
@Krkael možnost do ráce se vrátit nemám, ta firma krachla

Tak to ale neznamená, že když firma krachla, že budeš přece dalších 40 let než půjdeš do důchodu doma… Když se nemáš kam vrátit, musíš najít jinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.5.14 10:12

@irca11 jakou jsi dělala práci a jakou práci můžeš dělat?
Ve vašem případě by šlo dělat zkrácený úvazek nebo dohodu také na směny, aby jsi byla v protisměně jako manžel a holt se budete doma u dětí střídat.
S šetřením neporadím, nevím kolik máte peněz a co vše platíte a kupujete a nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.5.14 10:14

@Laaja ono zkrácený úvazek je celkem čarovný slovíčko. U nás moc takový práce není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
4.5.14 10:14

@irca11 ahoj, k receptům taky psát nebudu, je tu dost diskuzí, pohledej ;) ale co si zkusit hledat práci a pak třeba nějaké soukromé hlídání. Kamarádce hlídala syna paní v důchodu (velmi zdatná) a měla k tomu ještě jednoho prcka, takže to nevyšlo tak draze. Anebo si najdi brigádu hlídání děti ty a přiber si ke svým prckům ještě nějakého. Nebo mě napadají jednorázové brigády typu noční v Kaufandu apod. To se většinou odmlouvá den dva předem a to už snad víš, jakou bude mít manžel směnu. Máme to podobně, chlap furt v práci, taky se mu směny mění, dělá 12ky noční nebo denní. Já mám brigádu úklid a holt to nějak pachtíme. Věřím ale, že to máš těžké. Zkus prostě promyslet všechny varianty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:15

O zkráceném uvazku také uvažuji, jiná možnost není, dojíždění školka u nás jen do 3h abych byla zpět doma a vyzvedla ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:16

@mischelinka jj muj manžel také 12ky, někdy 8čky někdy volno vikendy diky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054

@irca11 jestli jsi na vesnici či malém městě, zeptej se důchodců, zda by za malou úplatu nepohlídali, takhle jsme teď přišli k „naší“ hlídací babičce, někoho kdo nemá svoje vnoučata, nudí se a je sám, ale akční. Za zeptání nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077

@lleennttiillkkaa myslela jsem prostě něco jako dohodu na pár směn měsíčně. nevím, jestli se taková práce v oblasti odkud je zakladatelka nabízí. Byl to jen nápad. Poloviční úvazky se moc nevedou, to vím. A většina zaměstnavatelů teď s oblibou nabízí dohody o provedené práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
4.5.14 10:17

Tak nedavej dite ve skolce u vas, pochopila jsem, ze na vesnici, dej ho tam, kde by jsi pracovala. Pak se ti prodlouzi doba, po kterou budes moci pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.5.14 10:18

@Laaja jo to je pravda.
No každopádně být zakladatelko utak hledám hlídání i jinde než ve školce a to samý s prací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí