Peníze, jak to zvládnete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
4.5.14 10:31

@irca11 no a ty kamaradky, co vodi deti do skolky a uz maji domluvene smeny, ty by ti malou tu hodku a pul neohlidaly? Stejne v tu dobu uz jsou urcite vzhuru. Ze bys deti odvedla k jedne z nich. Svagrovka pred 20 lety nechavala malickyho 15 minut pred skolkou cekat na ucitelku. Proste nemela jine vychodisko - prisla by o jeden ze 3 uvazku, ktere je s malym zivily :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:32

@lleennttiillkkaa právě ne, tchýně bydlí zase v uplně jiném městě a sam nevi zda o víkendu do práce půjde nebo nepujde a má mama narovinu ta hlídat prostě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
4.5.14 10:33

@irca11 tim rozhodne nerikam, abys deti nechala pred skolkou - to jen aby nedoslo k nejakemu vytrzeni z kontextu. Ja bych na to zaludek nemela, ale take byla trochu jina doba, no :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
4.5.14 10:35

Můj přítel chodí taky na směny, a nepravidelné, a proto já musím chodit na denní od 7:30-15:30 h, abych pak malou zvládala vyzvedávat ze školky. MMch., chodím do práce na půlku úvazku už od 16 měsíců malé. Jde to. A taky nemáme nikoho, kdo by nám pomohl s vyzvedáváním, hlídáním, ale musí to jít. Takže bohužel neporadím, jak a kde ušetřit. My máme co dělat i přesto, že oba chodíme do práce, a mám i rodičák. Nezbývá nám ani koruna. M8me totiž ještě dost dluhů z předchozích manželství.

Pokusila bych se si najít novou práci, a dítě potom dát do jesliček, školky. Taky musím teď malou dát do soukromé školky.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 10:36

• Citovat
  • Upravit
19609
4.5.14 10:36

@irca11
Teď budeš 5 měsíců mít podporu z ÚP. Pokud neumíš něco, co bys mohla dělat z domu, zkus si vyřídit rekvalifikaci. Na cokoliv, pak už můžeš mít větší záběr.
Další věcí jsou dotace, ať už na zřízení nového místa nebo na tebe, jako dlouhodobě nazařaditelnou do pracovního procesu.
Pokud zkusíš s tímto zaoperovat, tak se třeba najde zaměstnavatel, který by byl ochotný tě umístit, třeba jen na půl úvazku.

Já moc dobře vím jak je to těžké. Mně teda dítko do školky vzali už od tří a je tady do 16h.
Využila jsem všeho co šlo a teď mám dvě pracovní nabídky, obě velmi dobré a nevím jak se rozhodnout :oops:

Edit: ještě dodám, že rekvalifikaci si můžeš najít i sama, pouze musí být od akreditované společnosti.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
4.5.14 10:37
@irca11 píše:
@pikola rodičák snad bere každý nebo ne? to koukám

Ne, kazdy ho nebere. Bydlim v zahranici a na nic nemam narok. Ani na zdravotni pojisteni dcery dokud nebude mit hotovy pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:39

@AniNevim právě spolehlivé kamarádky hlídaji už více jiným kamarádkám, a druhé hlídá manžel odvede děti i sousedum ale jemu bych já děti nesvěřila pije, tak mu děti nedám ani an ty 2h, je to fakt dřív byla jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:39

@pikola to je děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35869
4.5.14 10:42
@irca11 píše:
@pikola to je děs

No hlavne, ze v cz porad remcate jak se mate spatne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
4.5.14 10:42
@pikola píše:
No hlavne, ze v cz porad remcate jak se mate spatne ;)

Viď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:43

A na soukromou školku nebo jesličky nemam peníze vubec a mám takový pocit co bych vydělal na částečnem uvazku to bycha si vložila do těch jesliček, co jsme tak slyšela ty ceny. musím s ena to poptat ve více školkách a halvně najít alepon ten částečný uvazet, třeba uklízečku, cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 10:43

@sad 1 kolik budeš ve školce zhruba platit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
4.5.14 10:44
@irca11 píše:
A na soukromou školku nebo jesličky nemam peníze vubec a mám takový pocit co bych vydělal na částečnem uvazku to bycha si vložila do těch jesliček, co jsme tak slyšela ty ceny. musím s ena to poptat ve více školkách a halvně najít alepon ten částečný uvazet, třeba uklízečku, cokoliv.

ber to tak, že v životopise bude líp vypadat, že si dělala alespoň něco, než že si byla nezaměstnaná…i za cenu toho, že plat vrazíš do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
4.5.14 10:44
@pikola píše:
No hlavne, ze v cz porad remcate jak se mate spatne ;)

já myslím, že o tom to není. Kdyby můj přítel ve st. sektoru bral to, co berou jeho kolegové ve st. sektoru v zahraničí, bylo by mi úplně jedno, že mi stát nedá ten rodičák :nevim: ať si ho nechá

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
4.5.14 10:45

Pikola:jsme na tom stejne…ja jen uz trochu lip, dite povyrostlo, kdyz neni ve skolce (3 dny,5 hodin).,tak jde obcas se mnou do prace( uklizim privatne).obcas si s manzelem podavame dvere a dite, dela na smeny.Ale bylo to tezsi, kdyz byla mensi, ja jela rodit do cr, dostala jsem rodicsk, ktery mi za 4 mesice vzali kvuli novemu zakonu a rady jsem nedostala nic.jen prispevek na dite.to pokrylo plenky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex