Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus se pozeptat po těch barech a hospodách, vzali mě tam bez praxe, po škole, dokonce třeba i jen na obědy (od 9 do 15 hodin). Nepotřebovali vyučení, nic. Jako přivýdělek je to fajn, vždycky ocenili ochotu se to učit a komunikaci s hosty.
@irca11 co třeba zkusit najít maminku v podobné situaci, vyjít si vstříc s hlídáním aby tys mohla na pár dní třeba do práce a ona taky?
Zkusit nějaké večerní brigády, když je manžel zrovna doma…víc mě nenapadá ![]()
@Boudice23 manžel má právě na směny i noční má to ruzdně tak bych zase enmohla když on má noční nebo raní bychs emusela vrátit domu zpět ráno než on odjede do práce, zkusím tu hospodu
Jako pomocnice v kuchyni také mám dané žádosti nebo se chodím ptát ale to mají všude učně a duchodce to slyším snad pořád, a vy áte děti, tak to vůbec máme tu na to důchodce.
@irca11 no je to naprd. já taky nevím, kde pak budu hledat práci, manžel dělá směny a nepravidelně tak potřebuju práci blízko a od do, kvůli školce ![]()
Kupovat jídlo v akcích, oblečení v bazaru
.Já jím klidně suché rohliky jen aby dcerka měla léky, nutridrinky a svojí vysokokalorickou stravu
![]()
Zeptala bych se ve školce, škole jestli neshánějí třeba uklízečku. Pokud tam máte obchod tak jako doplnovačka zboží, nebo výpomoc někde do kuchyně, a s hlídáním se domluvit s nějakou maminkou.Nebo zkusit najít něco na noc, třeba do nějakého supermarketu. Já měla štěstí, že jsem našla práci od 7 do 3,ale i tak malou mi do školky nevzali tak ji vozím ke švagrové, která je na md. Přeju hodně štěstí at něco najdeš
@-Sára alespon máš švagrovou při ruce ty já mám také ale pracující pomalu celodeně
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody…máte velký dům? najdi si nájemníka, pokud to nejde, zeptej se v hospodě po úklidu, mytí nádobí. Máte zahradu? Obvolej si farmářské obchody v okolí, můžeš jezdit na farm. trhy, na to nepotřebuješ ani živnost, pokud budeš jezdit jen na ten nejbližší :_) My máme sad, když to bude potřeba, budu taky o víkendech jezdit. V městě blízzko od nás je call centrum kde vychází vstříc se směnama., Všechno jde. Dokonce u nás třeba berou i šikovné děti od 2 let, když bude dcerka šikulka, půjde do školky za bráchou ve dvou..prostě to JDE. Musí to nějak jít… ![]()
@Kalla1412 domek máme malej dvorek skoro žádný a zahradu také bohužel nemáme, v call centru mám danou žádost a postupně oběhnu celé město a ptám se dávám životopisy. bez úspěchu. sháním v nejbližším městě tj 8km kam mám nějaké ty spoje.
jsem kousek od Přerova
Ahoj, já bych si rozhodně našla alespoň brigádu. Když to vidím u nás, kde má manžel docela pěkný příjem a já jsem taky neměla špatný (teď jsem na rizikovém) a přesto plánuji cca v půl roce dítěte návrat do práce na částečný úvazek, protože si nedokážu představit, že bych brala 3 roky jen rodičovský příspěvek. Už kvůli tomu, abych nebyla závislá na příjmech manžela, protože když vidím kolik jich dneska utíká od rodin..Myslím, že je prostě nereálné, aby v dnešní době pracoval jen muž a žena byla bez příjmu. Pokud tedy manžel nebere tolik, že si to opravdu mohou dovolit. Navíc je potřeba vytvářet i finanční rezervy..Opravdu bych raději místo vymýšlení levných receptů začala vymýšlet, jak začít vydělávat. Zahlédla jsem tady radu, která se týkala psaní článků. Taky mohu doporučit, mám dobrou zkušenost ještě z dob studií.
@Ivulee14 píše:
Ahoj, já bych si rozhodně našla alespoň brigádu. Když to vidím u nás, kde má manžel docela pěkný příjem a já jsem taky neměla špatný (teď jsem na rizikovém) a přesto plánuji cca v půl roce dítěte návrat do práce na částečný úvazek, protože si nedokážu představit, že bych brala 3 roky jen rodičovský příspěvek. Už kvůli tomu, abych nebyla závislá na příjmech manžela, protože když vidím kolik jich dneska utíká od rodin..Myslím, že je prostě nereálné, aby v dnešní době pracoval jen muž a žena byla bez příjmu. Pokud tedy manžel nebere tolik, že si to opravdu mohou dovolit. Navíc je potřeba vytvářet i finanční rezervy..Opravdu bych raději místo vymýšlení levných receptů začala vymýšlet, jak začít vydělávat. Zahlédla jsem tady radu, která se týkala psaní článků. Taky mohu doporučit, mám dobrou zkušenost ještě z dob studií.
Pravdu díš, domácím patláním lučiny se ušetří pár korun. Striktně přezkoumat výdaje, osekat zbytné věci včetně neřestí, vykecávání do mobilu, provozu auta a hledat přivýdělek. Psaní článků je sice fajn, ale žádá si to poutavý sloh a brilantní gramatiku plus jakýsi všeobecný přehled. To zejména tady není pro každého.
Ja si takovy zivot predstavit neumim zvlaste pokud jsou v tom deti proto jsem si peclive vybirala sveho partnera a to po vsech strankach. Ja jsem take doma, ale za predpokladu ze me muj muz neni schopny zaopatrit urcite se sama pokusim necim prispet a neco si najit ne to nechavat vse na nem a hledat okolo sebe akorat ty vymluvy.
@irca11 Co to pojmout přesně opačně : Nabídnout hlídání dětí, jsi maminka, tak máš zkušenosti a holky co nemají hlídání by byly rády. Seznámíš se tím i s jinýma maminkama, dáte kafe a oni ti svěří děti. Chápu, že je to zodpovědné, ale dělají to i mladé holky, nebo důchodkyně, tak proč bys to nezvládla? Nabídni hlídání dětí i o víkendu, nebo přes noc, když chtějí partneři někam vypadnout atd… nech si to zaplatit a věnuj se prostě třeba dětem. Vyráběj s nimi, choď s nimi ven a to tvoje, bude mít doma společnost
Co myslíš? Hodí ti to nějakou kačku ![]()