Peníze, jak to zvládnete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
304
4.5.14 11:07

Zkus se pozeptat po těch barech a hospodách, vzali mě tam bez praxe, po škole, dokonce třeba i jen na obědy (od 9 do 15 hodin). Nepotřebovali vyučení, nic. Jako přivýdělek je to fajn, vždycky ocenili ochotu se to učit a komunikaci s hosty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
4.5.14 11:10

@irca11 co třeba zkusit najít maminku v podobné situaci, vyjít si vstříc s hlídáním aby tys mohla na pár dní třeba do práce a ona taky?
Zkusit nějaké večerní brigády, když je manžel zrovna doma…víc mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 11:14

@Boudice23 manžel má právě na směny i noční má to ruzdně tak bych zase enmohla když on má noční nebo raní bychs emusela vrátit domu zpět ráno než on odjede do práce, zkusím tu hospodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 11:15

Jako pomocnice v kuchyni také mám dané žádosti nebo se chodím ptát ale to mají všude učně a duchodce to slyším snad pořád, a vy áte děti, tak to vůbec máme tu na to důchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
4.5.14 11:22

@irca11 no je to naprd. já taky nevím, kde pak budu hledat práci, manžel dělá směny a nepravidelně tak potřebuju práci blízko a od do, kvůli školce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
4.5.14 11:33

Kupovat jídlo v akcích, oblečení v bazaru :nevim:.Já jím klidně suché rohliky jen aby dcerka měla léky, nutridrinky a svojí vysokokalorickou stravu :( :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
4.5.14 11:35

Zeptala bych se ve školce, škole jestli neshánějí třeba uklízečku. Pokud tam máte obchod tak jako doplnovačka zboží, nebo výpomoc někde do kuchyně, a s hlídáním se domluvit s nějakou maminkou.Nebo zkusit najít něco na noc, třeba do nějakého supermarketu. Já měla štěstí, že jsem našla práci od 7 do 3,ale i tak malou mi do školky nevzali tak ji vozím ke švagrové, která je na md. Přeju hodně štěstí at něco najdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 11:37

@-Sára alespon máš švagrovou při ruce ty já mám také ale pracující pomalu celodeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
4.5.14 12:21

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody…máte velký dům? najdi si nájemníka, pokud to nejde, zeptej se v hospodě po úklidu, mytí nádobí. Máte zahradu? Obvolej si farmářské obchody v okolí, můžeš jezdit na farm. trhy, na to nepotřebuješ ani živnost, pokud budeš jezdit jen na ten nejbližší :_) My máme sad, když to bude potřeba, budu taky o víkendech jezdit. V městě blízzko od nás je call centrum kde vychází vstříc se směnama., Všechno jde. Dokonce u nás třeba berou i šikovné děti od 2 let, když bude dcerka šikulka, půjde do školky za bráchou ve dvou..prostě to JDE. Musí to nějak jít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
4.5.14 12:23

@irca11 a odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
4.5.14 12:43

@Kalla1412 domek máme malej dvorek skoro žádný a zahradu také bohužel nemáme, v call centru mám danou žádost a postupně oběhnu celé město a ptám se dávám životopisy. bez úspěchu. sháním v nejbližším městě tj 8km kam mám nějaké ty spoje.
jsem kousek od Přerova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
4.5.14 17:01

Ahoj, já bych si rozhodně našla alespoň brigádu. Když to vidím u nás, kde má manžel docela pěkný příjem a já jsem taky neměla špatný (teď jsem na rizikovém) a přesto plánuji cca v půl roce dítěte návrat do práce na částečný úvazek, protože si nedokážu představit, že bych brala 3 roky jen rodičovský příspěvek. Už kvůli tomu, abych nebyla závislá na příjmech manžela, protože když vidím kolik jich dneska utíká od rodin..Myslím, že je prostě nereálné, aby v dnešní době pracoval jen muž a žena byla bez příjmu. Pokud tedy manžel nebere tolik, že si to opravdu mohou dovolit. Navíc je potřeba vytvářet i finanční rezervy..Opravdu bych raději místo vymýšlení levných receptů začala vymýšlet, jak začít vydělávat. Zahlédla jsem tady radu, která se týkala psaní článků. Taky mohu doporučit, mám dobrou zkušenost ještě z dob studií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.5.14 21:02
@Ivulee14 píše:
Ahoj, já bych si rozhodně našla alespoň brigádu. Když to vidím u nás, kde má manžel docela pěkný příjem a já jsem taky neměla špatný (teď jsem na rizikovém) a přesto plánuji cca v půl roce dítěte návrat do práce na částečný úvazek, protože si nedokážu představit, že bych brala 3 roky jen rodičovský příspěvek. Už kvůli tomu, abych nebyla závislá na příjmech manžela, protože když vidím kolik jich dneska utíká od rodin..Myslím, že je prostě nereálné, aby v dnešní době pracoval jen muž a žena byla bez příjmu. Pokud tedy manžel nebere tolik, že si to opravdu mohou dovolit. Navíc je potřeba vytvářet i finanční rezervy..Opravdu bych raději místo vymýšlení levných receptů začala vymýšlet, jak začít vydělávat. Zahlédla jsem tady radu, která se týkala psaní článků. Taky mohu doporučit, mám dobrou zkušenost ještě z dob studií.

Pravdu díš, domácím patláním lučiny se ušetří pár korun. Striktně přezkoumat výdaje, osekat zbytné věci včetně neřestí, vykecávání do mobilu, provozu auta a hledat přivýdělek. Psaní článků je sice fajn, ale žádá si to poutavý sloh a brilantní gramatiku plus jakýsi všeobecný přehled. To zejména tady není pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
27.10.14 08:15

Ja si takovy zivot predstavit neumim zvlaste pokud jsou v tom deti proto jsem si peclive vybirala sveho partnera a to po vsech strankach. Ja jsem take doma, ale za predpokladu ze me muj muz neni schopny zaopatrit urcite se sama pokusim necim prispet a neco si najit ne to nechavat vse na nem a hledat okolo sebe akorat ty vymluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.14 08:25

@irca11 Co to pojmout přesně opačně : Nabídnout hlídání dětí, jsi maminka, tak máš zkušenosti a holky co nemají hlídání by byly rády. Seznámíš se tím i s jinýma maminkama, dáte kafe a oni ti svěří děti. Chápu, že je to zodpovědné, ale dělají to i mladé holky, nebo důchodkyně, tak proč bys to nezvládla? Nabídni hlídání dětí i o víkendu, nebo přes noc, když chtějí partneři někam vypadnout atd… nech si to zaplatit a věnuj se prostě třeba dětem. Vyráběj s nimi, choď s nimi ven a to tvoje, bude mít doma společnost ;) Co myslíš? Hodí ti to nějakou kačku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí