Chyba lékárny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
10.9.14 20:09

@ivculka mohu se zeptat co jste měli dostat a hlavně, co jste to omylem dostali?
No povím ti k tomu pohled z druhé strany. Ano, chyby děláme i my v lékárnách, proto si každý, nejlépe ještě týž den, po sobě recepty kontroluje, zda vydal vše jak měl. Chyba se stát nemá, ale nejsme stroje, takže bohužel občas stane. V takovém případě se pacient okamžitě kontaktuje, upozorní ať neužívá, nepoužívá, lékárník na vlastní náklady a ve svém volném čase, většinou hned po práci, jede lék vyměnit za ten správný s velikou omluvou a „hlavou posypanou popelem“. Ideální je, když lze na pacienta sehnat mobil a hned se domluvit. Adresa je na receptu, škoda že tam povinně není ještě i telefon ;)
Tvoji blbost si nevyčítej..vaše chyba to není. Já taky nekontroluju dobře dotažené šrouby při výměně kola u auta.. Do lékárny určitě zajít, nechat vyměnit (zaráží mne, že se k tomu frajer nemá) a pokud by se neomluvil a netvářil lítostivě, tak je něco špatně. Stěžovat se dá i výš než jen v lékárně, na Lékárenské komoře, které je každý lékárník pracující v lékárně povinně členem, ale záleží, jestli to fakt stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
10.9.14 20:09
@lekarnicka28 píše:
@ivculka mohu se zeptat co jste měli dostat a hlavně, co jste to omylem dostali?
No povím ti k tomu pohled z druhé strany. Ano, chyby děláme i my v lékárnách, proto si každý, nejlépe ještě týž den, po sobě recepty kontroluje, zda vydal vše jak měl. Chyba se stát nemá, ale nejsme stroje, takže bohužel občas stane. V takovém případě se pacient okamžitě kontaktuje, upozorní ať neužívá, nepoužívá, lékárník na vlastní náklady a ve svém volném čase, většinou hned po práci, jede lék vyměnit za ten správný s velikou omluvou a „hlavou posypanou popelem“. Ideální je, když lze na pacienta sehnat mobil a hned se domluvit. Adresa je na receptu, škoda že tam povinně není ještě i telefon ;)
Tvoji blbost si nevyčítej..vaše chyba to není. Já taky nekontroluju dobře dotažené šrouby při výměně kola u auta.. Do lékárny určitě zajít, nechat vyměnit (zaráží mne, že se k tomu frajer nemá) a pokud by se neomluvil a netvářil lítostivě, tak je něco špatně. Stěžovat se dá i výš než jen v lékárně, na Lékárenské komoře, které je každý lékárník pracující v lékárně povinně členem, ale záleží, jestli to fakt stojí za to.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
861
10.9.14 20:24

@lekarnicka28 dostali jsme otipax místo ciplox. Děkuji za názor, já tam zajdu určitě, už jen proto, aby se to příště už nestalo a pan majitel si dával větší pozor :oops:
Ještě upřesním, že recept byl tištěný, takže dobře čitelný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
10.9.14 20:39

@lekarnicka28 dá se nějak tato záměna nějak vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
10.9.14 20:40

@ivculka Tak to je hodně blbá záměna - protizánětlivý lék vs. antibiotikum. Na druhou stranu nechápu, že ho to po tom pálilo, Otipax právě zmírňuje bolesti a obsahuje lidokain (anestetikum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
10.9.14 20:44
@ivculka píše:
@lekarnicka28 dá se nějak tato záměna nějak vysvětlit?

Lidská chyba, to se stává. Každopádně lékárník by měl sjednat nápravu, je zvláštní, že to neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
10.9.14 20:44

@bramburka81 já zase vyluštila, že obsahuje líh, takže ten v otevřené ráně pálí určitě…a ještě píší, že se nesmí používat při porušeném bubínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
10.9.14 20:47
@ivculka píše:
@bramburka81 já zase vyluštila, že obsahuje líh, takže ten v otevřené ráně pálí určitě…a ještě píší, že se nesmí používat při porušeném bubínku.

Ano, na porušený bubínek se nedává. Chyba to byla, o tom žádná. Život ohrožující to není, ale u dítěte by mě to taky hodně naštvalo. Lékárník se měl omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
10.9.14 21:00

@ivculka chudák malej :hug:
to se mi taky jednou stalo, byla jsem si pro antiko, kterou jsem nějakou dobu brala a lékárnice mi dala krabičku, ale hned mi přišla jiná-jiný nápis a barvu.Tak jsem se jí zeptala, jestli se měnilo balení a pak se zarazila a uvědomila si, že mi dala něco jinýho…Omluvila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
10.9.14 21:20

Vždy si kontrolovat zda jsi dostala správný a lék a vždy číst příbalovej leták! Nečtu příspěvky, jistě už ti to někdo napsal a sama víš a jsi dostatečně poučená. Já si to neodpustím napsat znovu! Mě obvoďačka předepsala antibiotika na které mám velmi silnou reakci. Dodnes jsme ráda, že příbalovej leták čtu, nebo´t kdybych si ho vzala, už bych tady asi nebyla! Manžel byl tenkrát dlouho do noci v práci, takže kdo ví, jak by to všechno dopadlo! Doktorka se neomluvila, jen napsala recept nový! Podotýkám, že alergii na lék má červeně poznamenanou na složce, i přesto ho předepsala. Ano, stane se, ale nemělo by!

Kontrolovat, kontrolovat, kontrolovat!

• Citovat
  • Upravit
15404
10.9.14 21:22

@patlamatlaxy no tak toto mi udělat doktorka, tak ji okamžitě vyměním 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.9.14 00:34

@ivculka no asi bych panu lékárníkovi omlátila o hlavu toto: "Před zahájením léčby je nutné provést otoskopické vyšetření k vyloučení perforace bubínku. Pokud by byl roztok aplikován při porušeném bubínku, hrozí proniknutí léčiva do vnitřního ucha s následným drážděním a nebezpečím vzniku závratí, aseptické nebo septické labyrintitis s následnou ireverzibilní hluchotou. " Ireverzibilní znamená nevratnou hluchotou. Ono je to určitě vzácné, ale trochu leknout by mu asi neškodilo, když to bere tak frajersky.
Vysvětlit se to dá jednoduše..má asi ušni kapky v jednom šupleti (i když antibiotické by měli být zvlášť) a sáhl vedle. Nebo se prostě překoukl..i u tištěného receptu lze číst úplně jiné slovo než tam je, taky se mi to stalo..
Je dobře, že jsi to hned řešila a volala doktorce, zachovala jsi se naprosto správně. Já nevím jestli bych synovi věřila a takhle pohotově se zachovala, on dokáže dělat hysterické scény i kvůli pidibebíčku a možná bych toto napoprvé zanedbala..
A souhlasím s holkami, důvěřovat, ale prověřovat.. Doktory i lékárníky nevyjímaje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.9.14 06:29
@ivculka píše:
Chápu, že mýlit se je lidské a chybu může udělat každý…jak byste to řešily??
Děkuji za reakce a odedneška budu vše kontrolovat!!!

a co by sis tak predstavovala, ze by se jim za to melo udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
11.9.14 06:39

@Pudloslava - podle mě to, co v každém jiném zaměstnání. Já pracuju v bankovnictví a pokud bych udělala chybu, byl by postih napomenutí nebo snížení případně odebrání prémií :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.9.14 06:52

@Králičice cili by se zakladatelka mela jit zajimat u vedouciho, jestli lekarnice dostala nejake napomenuti ci postih?
Me spis prekvapila ta kontradikce o tom, ze myliti se je lidske, ale jak mam pohlidat, aby za to hlavne byly potrestane?

Ve zdravotnicke profesi se trestat nemusi, kazdy, kdo udela chybu, se klepe jak ratlik a dava si priste vetsi pozor. Chyba sama je dostatecne ponauceni.
Je to jako s leteckymi dispecery. Tresty vedou ke snaze zamaskovat kazdou chybu a nepriznat ji, tudiz to zhorsuje moznosti odhalit nedostatky systemu a zbezpecnit tak provoz jako takovy -priklad: je lepsi, aby jedna lekarnice dostala padaka, nebo aby leky s podobnymi nazvy nelezely v jedno supleti a tak se minimalizovalo riziko, ze se priste splete jina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí