Chyba pošty nebo moje?

13043
11.9.13 19:03

Chyba pošty nebo moje??

Mám dotaz! Nedorazila mi platba na účet kam měla, tak jsem podala na poště reklamaci a ted ve schránce dopis, že platbu odeslali na ten a ten účet. Ale číslo nesedí :zed: :zed: Je tam o jednu šestku navíc.
1.Podle čeho to vyhledávají??Podle zbytku složenky a nebo záznamu v počítači??Zajímalo by mě, kdo se upsal. Jestli já a nebo paní za přepážkou. Protože jestli ona bylo by to asi lepší řešení.
2.pokud já, co mám ted dělat :think:??Jít do banky, kde má číslo účtu nový příjemce??
Jedná se o necelých pět set, ale každá kačka dobrá a pochybuju, že se jí někdo vzdá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.9.13 19:06

Ale vzdá, je to nedovolené obohacení nebo tak něco. Jako je to lítání atd. ale mělo by se ti to vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
11.9.13 19:15

@Mateska 31 platit by mělo číslo na papírové složence. určitě to překontroluj na útržku co máš a pak jdi na poštu, že se čísla liší. pokud si to vyplnila špatně zavolej do banky kde má čú příjemce a zeptej se tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.9.13 19:22

@Mateska 31 Řekla bych, že paní na poště se upsat nemohla, ta na složenku nic nepíše, předpokládám, že složenku si tam donesla vypsanou Ty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
11.9.13 19:24

@Šmoulinka5 Ten můj útržek souhlasí, ale ještě je větší část složenky a třebas tam jsem se mohla splést ;).A pak paní to datluje do PC.Tak právě nevím, kde se stala krpa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
11.9.13 19:25

@Šmoulinka5 Paní se mohla upsat, když to ze složenky přepisovala do počítače…Teda, jestli se to tak dělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.9.13 19:37

Kontrolují to podle kopie poukázky, kterou si vypsala…na poště se zadává jen částka a zbytek se posílá a tam se poukázky skenujou, takže nikdo to nepřepisuje do počítače…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
11.9.13 19:39

Paní na přepážce číslo účtu nepřepisuje.
Musíte zjistit, kde nastala chyba a pokusit se o nápravu, ať už se to stalo kdekoliv.

Nám jednou poslali špatně peníze přes dopravní firmu, chvíli to trvalo, ale nakonec jsme peníze dostali (chyba byla u dopr. firmy a oni se o nápravu postarali).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1361
11.9.13 19:42

@Mateska 31 Vlastně je to chyba tvoje. Upsala jsi se ty. Měla sis to zkontrolovat.
Pošťačka to po tobě měla ale taky zkontrolovat, takže za to vinu ponese ona.
Jen prostě v tom frmolu nekontrolujeme všechno, někdy prostě doufáme, že lidi si to zkontrolují…
Do PC se zapisuje jenom částka, nic víc.

Odpověď na bod 2 neznám. To ti poradí na reklamacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.9.13 19:46

100% to nepřepisuje, dělala jsem na poště…Její chyba je, že nezkontrolovala hlavní díl poukázky s útržkem, ale když je hodně práce tak člověk nekontroluje všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
11.9.13 19:49

Holky a když já se teda upsala, ale chyba poštačky je, že nezkontrolovala pravý a levý díl, tak ale pošta zřejmě vinnu neponese a peníze budu muset vymáhat já, že :think:??No já jen abych věděla na co se připravit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
11.9.13 19:56

Zkus zajít na poštu na reklamace, nefím přesně jak se to řeší…Myslím, že by to mohli brát jako chybu pošty, ale neřeknu ti to určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.9.13 20:01

Myslíš, že to číslo účtu existuje? Protože jestli to číslo účtu neexistuje, tak se ti ta platba vrátí zpátky. Přijde ti pozvánka, ať si dojdeš na poštu, kde ti to vyplatí zpátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13043
11.9.13 20:03

@bulina No jelikož byla platba poslána už 29.8.tak jsem se zřejmě při mé smůle zvládla trefit do nějakýho čísla účtu. Na tom dopise je i vypsáno, že tam odešla :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.9.13 20:06

@Mateska 31 to se ti ještě může vrátit, nám se vracej takhle poukázky běžně. Možná bych zkusila zajít do banky, kam jsi to posílala a zeptala se, jestli číslo účtu existuje. Ale jestli ti to řeknou, že jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová