Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
potřebovala bych poradit, kdo vlastní tyhle autíčka jak jste spokojené, jaké mají bolístky atd, budu vděná za jakoukoli radu. Rozhodujeme se mezi těmito dvěmi typy, manžel chce BENZÍn, asi 1,8, naftu za žádnou cenu…,prý na malé vzdálenosti nemá cenu kupovat, navíc jsou prý problémy s turbodmýchadly…
Pro mě je prioritní nízká spotřeba, nízké náklady- levné náhradní díly atd. a vaše zkušenosti.
Mě se více líbí focus r. v 2007, interiérově zas c-max… cenově bychom šli tak do 160000kč. Máme dvě děti.
Poraďte, díky moc
Je to cca měsíc co jsme koupili C-maxe, četli jsme tuny recenzí a podobně. Všichni spokojení. A my taky! Nad míru! Máme teda dvoulitr v naftě, ale super ![]()
Dítě máme jedno, druhé na cestě a myslím že to bude perfektní co se týče místa a hlavně kufru.
My kupovali v červenci focuse. Sice 2001, nebyly penízky, ale zatím maximální spokojenost
Kufr má obrovskej, jezdí parádně. Spotřeba vychází cca 6l/100km.
Co říkal můj chlap, tak jediná vada u fordů je karoserie, že snad často reznou prahy u dveří. A nafťáka taky nechtěl, prej ford nafťáky neumí ![]()
@lyrica píše:
Je to cca měsíc co jsme koupili C-maxe, četli jsme tuny recenzí a podobně. Všichni spokojení. A my taky! Nad míru! Máme teda dvoulitr v naftě, ale super
Dítě máme jedno, druhé na cestě a myslím že to bude perfektní co se týče místa a hlavně kufru.
Tak zacnete setrit. Pri ca 150tkm vstriky, 200tkm turbo a DPF je taky vyhra.
@petrul píše:
My kupovali v červenci focuse. Sice 2001, nebyly penízky, ale zatím maximální spokojenostKufr má obrovskej, jezdí parádně. Spotřeba vychází cca 6l/100km.
Co říkal můj chlap, tak jediná vada u fordů je karoserie, že snad často reznou prahy u dveří. A nafťáka taky nechtěl, prej ford nafťáky neumí
Neumi. Je to pomsta Fordu.
Zakladatelko, sla bych do cmaxe, BENZIN. A 1.8 zere jeste vic nez 2.0. Musis to vic honit. Kdyz focuse tak 1.6. Ccko 2.0. Chlap ve fordu delal x let.
Loni jsme řešili to stejné, nakonec máme combíka a spokojenost veliká ![]()
Máme v naftě
Není to jen o velikosti kufru, ale o spotřebě, výše pojistky atd.. Na toho našeho třeba platíme o dost nižší pojistku než jsme platili na starou felicii ![]()
Příspěvek upraven 11.09.13 v 13:19
@Seizdra ááále prosimtě a to ti říkal kdo?
Náš známej je mechanik, byl tam s náma, auto nám doporučil, má s ním skvělé zkušenosti. Myslim že to nejde rozhodně brát paušálně ![]()
@kaminky píše:
To prostornější s větším kufrem!
To je otázka, který je větší, mě přijde že c-max je větší na výšku, focus combi zas je na délku, fak nevím.
@lyrica píše:
@Seizdra ááále prosimtě a to ti říkal kdo?Náš známej je mechanik, byl tam s náma, auto nám doporučil, má s ním skvělé zkušenosti. Myslim že to nejde rozhodně brát paušálně
To vidím, můj chlap dělá výhradně s Fordama šestým rokem. A to, že Fordy prostě neumí naftovej motor, to je známá věc ![]()
@santape píše:
To je otázka, který je větší, mě přijde že c-max je větší na výšku, focus combi zas je na délku, fak nevím.
Hele jak vyberete, pošli mi VINko, mrknu ti do systému, jestli nemá nějaký záruční opravy, jako třeba výměna různejch ND a u některých servisovaných (hlavně tedy mladších aut) zjistím i km, kolik mělo auto na poslední prohlídce ve Fordu (pokud jezdilo do značkovýho) ![]()
@Seizdra zvláštní, že je teda tolik vychvalovnej
Ten náš známej je mechanik už asi 20let, soukromník a sami ho měli doma. Tak spoléhám na to, že jsme vybrali dobře.
@santape běžte to vyzkoušet někam do bazaru nebo do jakékoli prodejny Forda. S kočárkem, golfkami, koly, odrážedly. Budeš mít jasno hned. Nebo koukni aspoň na google obrázky nebo youtube, měla bys narazit na nějaké odkazy, kde je vidět, jak vypadají ta auta naložená.
Kamarádka koupila Forda S-Maxe. O tom C-Maxovi, taky uvažovala. Nakonec vzala to S- že je ještě větší.
Má ho asi necelé 2 roky. Staré bylo tak asi 3 roky, když ho kupovala.
Spokojená je prý velmi. Má nafťáka, obsah nevím. Finančně za něj dala o dost víc má plnou výbavu.
Fokuse měla předtím, toho si celkem taky chválila, chtěla větší auto. Nepamatuju se zda měla combi, ale asi ne, když chtěla větší.
Příspěvek upraven 11.09.13 v 13:24
@lyrica píše:
@Seizdra zvláštní, že je teda tolik vychvalovnejTen náš známej je mechanik už asi 20let, soukromník a sami ho měli doma. Tak spoléhám na to, že jsme vybrali dobře.
No tak chlap teda nedělá na sebe, ale furt ve značce, tedy dělá jen a vyloženě Fordy, takže ví, jaký jsou právě s tím a jakým motorem problémy, kde se upalujou písty atd.. Jako jo, někdo je zastáncem dieslů (asi ten váš známej), někdo odpůrcem (já)… Každej má to svoje, já bych diesla (novýho, CR s DPFkem) nechtěla ani za zlatý prase. Nebo když už, tak funglovku a ve 100tkm prodat.
EDIT: nehledě na ten úžasnej zvuk chrochtajícího poskakujícího a černě dýmícího motoru… Zlatý šveholetí šestiavíc válcovýho benzíňáka ![]()
Příspěvek upraven 11.09.13 v 13:25
Focuse mám dokonce dva ( 2004 s 2006 ), rodiče měli C-maxe. Pro mě je focus srdcová záležitost, je prostorný ( ale ne moc veliký jako třeba mondeo ), spolehlivý, levný na opravy.
Oba mám v dieslu, s turbodmychadly žádný problém nemám, motorově jsou oba OK.
C max je takový líbivější, pro někoho, kde nemusí vozit kočár, skládací postýlku a spoustu tašek na víkendy možná pohodlnější.