Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak babské rady a čínský kalnedár jsou jaksi nic oproti UZ, nemyslíš?
Babske rady a cinsky kalendar fakt nejsou spolehlivy zdroj informaci, treba ten pindik jeste doroste, ale spis asi ne:D chyba se muze stat vzdycky, uvidite na dalsi kontrole. Ale psychicky se pripravujte na holcicku ![]()
Kamarádce řekli při obou těhotenství, že čeká holčičku a má doma dva kluky. Podruhé sama říkala, že holce bude věřit, až ji uvidí a zase kluk.
ještě zkus tu facebookovou aplikaci na určování pohlaví.
Stát se to může,že by neviděl pindíka..ale je to nepravděpodobné.
Tak za ty 4 roky se technika ultrazvuku asi moc nezmenila
cele tehotenstvi jsi byla hezka? Vzdyt jsi teprve za polovinou
Stat se to urcite muze, ze to urci spatne, ale urcite bych UZ verila vice nez cinskemu kalendari.
Dobrý ultrazvuk, zkušený doktor a správně natočené miminko jsou dost velká jistota, 100% není nikdy nic. Mé miminko mělo kolem 20.tt to kávové zrno opravdu neodpáratelné, potvrzeno i z krve. Čínský kalendář tvrdí kluka, dle břicha mě taky každý tipuje na kluka, jsem krásná, pleť jak mimino a nezvracím
Stejně jsem vypadala i v těhotenství s první dcerou.
Zkušenost stará tři roky - byla jsem v porodnici na pokoji s maminkou, která měla doma nachystáno vše růžové, protože podle doktorů čekala holčičku. A jaké bylo překvapení, když jí na sále oznámili, že má chlapečka. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky maminky, raději anonym, a nechte si ošklivý kecinky, případně.
Diskuze o pohlaví dítěte jsou tu tak z roku 2014, tudíž by mě zajímalo jak je to nyní.
Je možné, že se na ultrazvuku doktor splete, řekne (dejme tomu ve 20 UZ), že čekáte holčičku a nakonec se narodí kluk? Moderní technika je nyní dost vyspělá tak by mě zajímalo, zda se to nějaké z vás stalo.Jsem ve 23 tt, a doktor mi řekl, že čekám holčičku. Nebudu lhát, zrovna nadšená nejsem, sice se říká, že je hlavní že je zdravé, což si myslím že se s tím stejně smířim, ale stejněbabské rady vycházely na kluka, čínský kalendář taky a **celé těhotenství jsem byla hezká a nezvracela. **
ja byla cele tehotenstvi uplne prekrasna, kazdy rikal jak zarim a nevolnosti jsem mela nula cela nula. Mam prenadhernou princeznicku a jsem stastna. Kluka bych taky brala, kdyby mi priroda nadelila, ale holcicka je proste TOP.
Samozřejmě se může stát, že se lékař zmýlí. Oni to určení pohlaví moc neprožívají, na každou pacientku mají vyhrazený čas a raději ho investují do vyšetření vnitřních orgánů…
Může být dítě špatně natočené, může mít pupečník mezi nohama a tím zkreslit výsledek.
Nicméně nemyslím, že by se to stávalo nějak extra často. A babské rady a čínský kalendář? Tam bude ta chybovost mnohem vyšší. Řekla bych až padesátiprocentní. Podle čínského kalendáře by měl být jeden ze synů dcera, no tak dcerence cosi přebývá mezi nohama.
Jsou to nesmysly ![]()
Na poslednim uz v ca 33 tt mi rekli, ze to vypada na holcicku, no a narodil se kluk! I podle babek v ulici jsem se zmenila a vypadala na holku.
Já nezvracela vůbec, hezká teda vážně nejsem a podle břicha všichni tipují kluka. Podle UZ ve 13., 20. i 28. týdnu holka. Ale já bych byla ráda i za toho kluka, vůbec mi na tom nezáleží
Každopádně jsi asi jediná ženská, o které bych slyšela, že není odvařená z holčičky. Kolem sebe mám spíš samý praštěný co obrečely, že budou mít kluka ![]()
Počkej si na ultrazvuk po 30tt. Ale upřímně, babský rady a čínský kalendář
. Jsme ve 21.století.
Tak já měla v obou těhotenstvích krásné vlasy, krásnou pleť, stejně špičaté břicho a první je holka (někdy chováním jako kluk
) a druhé je kluk. Teď jsem na tom úplně stejně a nenechali jsme si to říct, takže vůbec netuším. V prosinci se uvidí ![]()
věřila bych spíš ultrazvuku, i když i tam může dojít k omylu
A holčičky jsou taky fajn ![]()
Ahojky maminky, raději anonym, a nechte si ošklivý kecinky, případně.
Diskuze o pohlaví dítěte jsou tu tak z roku 2014, tudíž by mě zajímalo jak je to nyní.
Je možné, že se na ultrazvuku doktor splete, řekne (dejme tomu ve 20 UZ), že čekáte holčičku a nakonec se narodí kluk? Moderní technika je nyní dost vyspělá tak by mě zajímalo, zda se to nějaké z vás stalo.
Jsem ve 23 tt, a doktor mi řekl, že čekám holčičku. Nebudu lhát, zrovna nadšená nejsem, sice se říká, že je hlavní že je zdravé, což si myslím že se s tím stejně smířim, ale stejně
babské rady vycházely na kluka, čínský kalendář taky a celé těhotenství jsem byla hezká a nezvracela.