Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosim tě a co ti nejde do hlavy..že ti tchýně něco řekla jo
holka prosim tě kolik ti je let… to jestli dětem chybíš nebo ne snad poznáš sama
a věř mi, že maj tolik podnětů, že na maminku brzy zapomenou ![]()
p. s. a i kdybys jím na krásně chyběla, tak je třeba taky chodit do práce…to jako nebudeš dělat, protože dětem chybíš
nemyslíš, že je to postavený na hlavu…fakt klídek, chod´do školy i třeba na cvíčo, jak potřebuješ ![]()
p. s.2 a ještě něco mi nejde do hlavy píšeš: „chtěla bych ještě cvičení a tchýně mi to vyčetla, že už toho mám moc“ se jí svěřuješ nebo co, jí to neřikej ne…moje tchýně teda vůbec neví na jaký cvičení chodim nebo nechodim a to jí mám nad hlavou…fakt jí takový věci nesděluju, zvlášt´když hlídá manžel
to bych chápala, pokud by hlídala po dobu co seš pryč ona, že se jí to už nelíbí a ozvala se…ale píšeš, že hlídá manžel…tak klíííd ![]()
Příspěvek upraven 29.01.15 v 10:57
Tchyne je pravdepodobne ze stare skoly, kde zenske jen sedely dona a staraly se i domacnost. Asi je ublizena ze chudak jeji synacek musi hlidat ![]()
V pohode, zadny stres. Chapu tveho cerva v hlave, preci jen jsi mama;-). Ale myslim si, ze je fajn jak to delas. Aspon v case urcenem na deti z nich mas fakt radost a uzivas si jich ne?:-) Tchyni neposlouchej a at se dar ![]()
@Anonymní píše:
Ahojdálkově si dodělávám vzdělání. Škola jednou týdně, občas nejdu, ptž mám individuál ( takže si vybírám náročnější hodiny)- je to na celé odpoledne, v pondělí mám, co 14 dní doučování (zabere to asi 4 hodiny), ve středu mám také doučování (14:30-15:30 a 18:00-19:00 + cesta ). Někdy si zajdu s holkami na kafe ( co 14 -21 dní ). Jenže bych chtěla začít chodit ještě jednou týdně na jiné cvičení. A tchýně mi vyčetla, že toho mám moc a že dětem chybím. Ještě k tomu, když jsem dala nejstaršího do školky (chodí jen na dopoledne) a já jsem doma. Měla bych víc myslet na děti…a tak jsem nad tím začala přemýšlet a nejde mi to z hlavy. Opravdu tak chybím dětem? Je špatné, když nesedím jen doma?.. Manžel s hlídáním problém nemá. Někdy mě dokonce sám posílá pryč, ať si vyčistím hlavu..
Já jsem pracovně někdy pryč celý týden a že bych malé chyběla… mě se stýská, ale malá je vysmátá, protože tráví víc času s tatínkem a prarodiči a my si to společně užijeme, když se vrátím. Jak to snáší děti? jestli je vše v pořádku a jsou spokojené a vysmáté, neřešila bych to. Evidentně ti studium dělá radost a jsi spokojená a to je pro děti to nejdůležitější ![]()
Naprosto souhlasím!!! Nenech si do toho kecat, nechybíš dětem, nic se jim neděje! Dělej, co musíš a chceš a kdyby to bylo přes čáru, poznáš sama určitě…takže v klidu ![]()
Hele, doba se značně změnila, já chodím do práce od tý doby co byly malý 3 měsíce(prostě mi to lezlo na mozek a muž hlídal) fakt si jí užiju daleko víc, od podzimu chodím pravidelně 3× týdně už je jí rok a musím říct protože muž chodí normálně domů až večer, že když jdu do práce já a on hlídá tak mi dělá pápá už jak mě vidí se oblíkat a je šťastná že má tatínka pro sebe
@Anonymní píše:
Ahojdálkově si dodělávám vzdělání. Škola jednou týdně, občas nejdu, ptž mám individuál ( takže si vybírám náročnější hodiny)- je to na celé odpoledne, v pondělí mám, co 14 dní doučování (zabere to asi 4 hodiny), ve středu mám také doučování (14:30-15:30 a 18:00-19:00 + cesta ). Někdy si zajdu s holkami na kafe ( co 14 -21 dní ). Jenže bych chtěla začít chodit ještě jednou týdně na jiné cvičení. A tchýně mi vyčetla, že toho mám moc a že dětem chybím. Ještě k tomu, když jsem dala nejstaršího do školky (chodí jen na dopoledne) a já jsem doma. Měla bych víc myslet na děti…a tak jsem nad tím začala přemýšlet a nejde mi to z hlavy. Opravdu tak chybím dětem? Je špatné, když nesedím jen doma?.. Manžel s hlídáním problém nemá. Někdy mě dokonce sám posílá pryč, ať si vyčistím hlavu..
myslím, že děti budou mít radši spokojenou a nevynervovanou mámu, která si udělá čas na sebe a své koníčky.
Ne mámu, která je jim 100% času za zadkem a nervuje se, protože si nemá kde a jak oddychnout.
Mimichodem, malá kolikrát jede na výlet radši jen s tátou, užijou si to podle svého bez mých zásahů (protože muž je pako a je pro každou špatnost, což já moc nejsem).
Pokud to nevadí tobě a dětem, tak to neřeš…mě by třeba chyběly, já jsem typ, co si s nimi „užívá“ dobré i zlé a je s nimi rád, nerada jsem bez nich. Což neznamená, že jsem s nimi pořád. Každý to má jinak.
Tak hlavně ze mas tolik hlídání. Mne to přijde hodné času
a myslím, ze u nás v rodině by asi taky remcali, včetně manžela…a mne by děti chyběli…
@micha.bello píše:
A kdo ty deti hlida, kdyz jsi pryc? Babicka?
píše, že hlídá manžel čti!
@brumdinka píše:
píše, že hlídá manžel čti!
Ja myslim ze @micha.bello to mysli tak ze kdyz nehlida babicka tak co do toho keca ![]()
No můj muz by asi musel přestat chodit do prace, aby mohl takto hlídat ![]()
@Ondrášovka.N píše:
Ja myslim ze @micha.bello to mysli tak ze kdyz nehlida babicka tak co do toho keca
tak to pak jo ![]()
Ahoj
dálkově si dodělávám vzdělání. Škola jednou týdně, občas nejdu, ptž mám individuál ( takže si vybírám náročnější hodiny)- je to na celé odpoledne, v pondělí mám, co 14 dní doučování (zabere to asi 4 hodiny), ve středu mám také doučování (14:30-15:30 a 18:00-19:00 + cesta ). Někdy si zajdu s holkami na kafe ( co 14 -21 dní ). Jenže bych chtěla začít chodit ještě jednou týdně na jiné cvičení. A tchýně mi vyčetla, že toho mám moc a že dětem chybím. Ještě k tomu, když jsem dala nejstaršího do školky (chodí jen na dopoledne) a já jsem doma. Měla bych víc myslet na děti…a tak jsem nad tím začala přemýšlet a nejde mi to z hlavy. Opravdu tak chybím dětem? Je špatné, když nesedím jen doma?.. Manžel s hlídáním problém nemá. Někdy mě dokonce sám posílá pryč, ať si vyčistím hlavu..