Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, bydlím u strýce v bytě. Slíbil mi, že mi dá nižší nájem. Platíme 5000 kč + k tomu služby. Je mi to tak nějak líto, čekala jsem, že mi dá větší slevu, že budu platit tak 3000. V našem městě je 5000 nájem standardní. S přítelem máme oba dva malé výplaty a po odečtení všech nákladů nám každý měsíc zbude cca 4000 kč. Chceme dítě tak mě možná děsí, že pak nám nebudou ani ty 4 tis. Strýc je celý život bez přítelkyně, bez dětí. Má velkou výplatu a k našemu nájmu má ještě 2 další nájmy. Takže je na tom dobře. Nejspíš mu závidím jeho finanční situace (když to srovnám s námi), zatímco tu životní vůbec. Tak nevím jak ses tím vyrovnat? Jednou jsem se ho ptala, jestli by nám nájem nemohl slevit, ale striktně odmítl. Máte to někdo taky takhle? Nejspíš mi tady budete psát ať si hledám líp placenou práci. Nebojte tu si hledám
spíš mi jde oto jak mu přestat závidět a byt sklamana z toho že nám dáva nájem jako by nás ani neznal?
![]()
Příspěvek upraven 29.01.15 v 07:41
![]()
oba si najděte lépe placenou práci…je to jen strýcovo rozhodutí…
a nebo běžte bydlet jinam
Najdete si jiny podnajem, nebudes davat penize stryci. Penize jsou rozvraceci rodinnych vztahu!
To že jste příbuzní neznamená že vám je povinnen něco slevňovat. Také jsme u příbuzných… A kdyby vám to dal zadarmo nebo levněji? Třeba vám to nechce dát, abyste se naučili hospodařit, spoléhat samy na sebe a né na stýce.
Promiň, možná to je tvrdé ale je to tak. Jsem zvědavá co ti napíšou ostatní!
Příspěvek upraven 28.01.15 v 11:06
No, taky jsem dřív bydlela u příbuzných, nevzali ode mě ani korunu.. Záleží, jak to on má, vztah k vám.. Já osobně to teda moc nechápu, ale byt je jeho a musí chtít on sám. ![]()
Mozna to nebudes chtit slyset, ale proc by vam to daval levneji? jenom, ze vas zna? Zkuste si spis najit levnejsi bydleni, kdyz je tohle drahy.
Ja vim, ze pises, ze ma dost penez atd…ale to je jeho vec, za kolik to pronajima. I kdyz ma dost penez.
Tak jestli vám zbudou 4000 teď, kolik byste měli, kdybys měla rodicak? Kolik vydělá přítel? Jestli máte šanci najít levnější bydlení, tak strejdovi papa a lepší práci by to chtělo taky ![]()
Jako hcápu, že ti to je líto, taky by to zamrzelo
ale povinný obhužel není, vám dávat nějakou slevu, tak vám nezbývá, než se s tím smířit, nebo si najít něco jiného ![]()
Bydlím u prarodičů, mají velký dvougenerační barák. Platíme pouze spotřebu, ale dali jsme slib, že budeme provádět menší opravy, údržbu domu, starání o zahradu atd.
Ale dobrý vztahy to v rodině nedělé, vždy když je něco špatně, tak jsme jak na pranýři a ihned nám hrozí nájmem!! Dům tedy vlastní syn babičky a ten dělá všechno proto aby z toho něco měl.
Já bych teda nájem platila a dneska 5000,– opravdu nic neni(než se potom rozhádat). U nás na Jihu se za pronájem plati i 11000,– za 3+1
Jéžiš, buď ráda, že se k Vám chová jako k,,cizím".
Né, fakt to nemyslím jako ironii, ale z vlastní zkušenosti.
My jsme takhle bydleli u mého vlastního dědečka na chalupě (2 byty)- my tam měli trvalé bydliště, on jen jezdil na dovolené.
A vydrželi jsme tam jen rok, přestože klasický nájem nechtěl (energie jsme platili komplet my i za něj), ale požadoval po mě, aby měl perfektně uklizeno, kdykoliv přijede, perfektně navařeno, prostě super servis jak v hotelu…
Já pracovala na směny za minimální plat, přítel dojížděl za prací 50km a běžně nastávaly situace, že já přijela z noční a doma děda naprdnutý, že není navařeno, nebo odklizený sníh… Jak by mohlo, když přijel nečekaně a my byli v práci.
Ty neustálé domluvy, hádky až vydírání se nedaly dlouho snášet. Teď jsme ve svém, děda je v klídku a vycházíme spolu v pohodě.
Ale za mě- raději k cizímu za normálních podmínek, než k vlastnímu s nejasnými pravidly, nebo pocitem ublížení. ![]()
Anonym je snad pochopitelný. H ![]()
@SaraKratka my u znameho platime najem 8tis + poplatky. Mame 2+1, ale zase zadana lokalita
si nevyberes
Běžte bydlet jinam, pak ti nebude muset být líto, že peníze dáváš strýci.
No jasně máte pravdu, je to jeho věc to vím taky, že si muže určovat kolik bude brát
V tom bytě je jedna věc k nezaplacení a to je zahrada. Takže se mi od tam tud moc nechce. Je trochu přeci jenom rozdíl sedět v létě v bytě x sedět v létě na zahradě pod stromem ![]()
No, pamatuju, když kamarádka s přítelem měli bydlet u příbuzných právě přítele. Nájem sice nula, ale jak to tak vypadalo, ty vedlejší službičky apaltbičky by dalece převýšili samotnej nájem!
Chápu, že je ti to líto, ale je to vaše spoelčná volba. On dal nabídku, vy jste ji mohli, nebo nemuseli přijmout.