Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Bydlela jsem ted 10 mesicu v podnajmu.Meli jsme kauci 2× najemne (13000,– dohromady). K 5.lednu 2015 jsem dala telefonickou vypoved s tim ze mam ve smlouve ze je mesicni vypovedni lhuta. Majitelka mi vypoved schvalila s tim ze mi kauce bude vracena. K 22.lednu 2015 mi volal jeji pritel, ze ponevadz jsem volala 5.1.2015 znamena to, ze musim jeste zaplatit najem za unor. Sehnala jsem za sebe 3 nahrady do bytu, aby si majitelka mohla vybrat kdo ji je sympaticky, ale majitelka setkani oddaluje a konec ledna je jiz zitra ![]()
Dotazy:
Děkuji
Dobře, ale ať začnou teda s lépe placenou prací, proč by je měl někdo sponzorovat? Pořizovat si dítě, když pořádně nemám ani na bydlení je dobrá blbost… Já po svých příbuzných taky nechci peníze, nikdo je netiskne. Kdo umí umí a kdo neumí…
@yasmine5 píše:
No, taky jsem dřív bydlela u příbuzných, nevzali ode mě ani korunu.. Záleží, jak to on má, vztah k vám.. Já osobně to teda moc nechápu, ale byt je jeho a musí chtít on sám.
Neříkám nic o dítěti, pokud by mi nezbývalo, taky bych do dítěte nešla.. S prací máš pravdu, taky záleží co mají za vzdělání, že. Aby vůbecvůbec lepší práci měli šanci najít. To už je ale věc jiná.. Samozřejmě snažit se musí hlavně oni dva, to je jasný. Každopádně tu zakladatelka psala jejich společný příjem a pro dva lidi to se mi zdá dost málo, už přesně nevím kolik to bylo..
Evidentně málo peněz. Já třeba považuju pronájem za luxus a pokud je málo peněz, tak je lepší spolubydlení s více lidma. Než aby mi zůstala tisícovka na všechno ostatní. Nevím, jestli je to o vzdělání..znám lidi, co mají VŠ a dělají za 10, lidí s výučákem, který jsou třeba šikovní a mají víc než 30… je to různé.
S dítětem si určitě nepolepší. Bych se bála, že skončím na ulici.
@bobr123 píše:
Najdete si jiny podnajem, nebudes davat penize stryci. Penize jsou rozvraceci rodinnych vztahu!
Přesně tak. Finance a příbuzní = vždy špatně končí rodinné vztahy. To bych si raději našla podnájem u cizích lidí. Předešla bych tím i závisti.
@zrcadlo píše:
No, takže problém vůbec není v drahém nájmu (pokud víš, že obdobný byt za 8500,–včetně energií neseženeš, tak to fakt není drahé), ani v extrémně nízkém příjmu (po zaplacení výdajů na vše nutné vám zbývá cca 50000 ročně). Problém je v tvém myšlení, musíš se poměřovat s ostatními a závidíš jim, myslíš si, že máš právo mít tolik, kolik oni, a bereš jako nespravedlnost, že to tak není. Tenhle přístup ti šťastný život nezajistí.
Tak, tak. Svatá pravda.