Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ![]()
přeji pěkný den všem. Ráda bych se zeptala, zda někdo nemá podobnou zkušenost? Posledních pár týdnů se necítím dobře… již měsíc docházím k lékaři a ten zkouší všechno možné co mi je. Měla jsem vyzkoušet i možné těhotenství. Jsem týden po ms. A to se vším všudy… krvácení i „odlup tkáně“. Tedy jsem jsem si jistá, že se o těhotenství nejedná.. alespoň jsem si to myslela teda… koupila jsem si ale test v lékárně. Který se nápadně podobal ovulačnímu testu který mi zbyl ještě v lékárničce.
Zprvu ve mě hrklo, ale pak se mi ulevilo, že se jedná o ovu test. Udělala jsem tedy těhotenský… na něm zprvu nic ale teď je tam slabá čárka. Na ovu testu taky… jedná se o BENU testy… člověk nemůže ovulovat a zároveň být těhotný… takže asi někde je chyba?!
Setkal se s tím někdo??
Ovulační testy jsou v těhotenství pozitivní, LH a HCG má hodně podobnou chemickou strukturu, takže proto. Takže buď jsi těhotná, nebo je TT chybný.
Odběr krve dá jasnou odpověď. ![]()
Být tebou, jdu pro další těhu test lepší značky a popř. na gyndu, když zas vyjde pozitivně ![]()
Může se jednat o nevydařené těhotenství. Nepřišla menstruace později, nebyla silnější než obvykle? Nebo pokud je menstruace naopak slabší, tak těhotná být můžeš. Počkala bych pár dní a udělala nový test.
@Proužek O vadných testech by mohly bohatě poreferovat holky z diskuzí o testování - jasně, existují i vadné testy, co dělají falešné čárky.
Mám dobrou zkušenost s testy od Dr. Maxe, zkus ty.
Zkus jiný test. Zrovna Benu dělá falešné čárky (nejen má zkušennost).
Ovulační testy jsou v těhotenství pozitivní, tak to ber s rezervou.
Pokud by bylo podežření na těhotenství, tak bych se vyprdla na těhotenské testy, doktor ti měl udělat odběr krve a zkontrolovat HCG, pak by bylo jasno ![]()
Tak jsem dala do jiné značky… Prenatalu. A je to falešný poplach. Takže nic. Máme doma rok a čtvrt starou holčičku a momentálně další těhotenství (alespoň letos) neplánujeme. Ale nepopírám, že když ten falešný test nastínil ducha, že jsem nepocítila jakousi vlnku radosti a vzrušení… No… takže děkuji holky
.. alespoň vím, jaké testy nekupovat
)))