Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, byl mi nabídnut nový mobil. až při používání jsem zjistila, že nemá NFC na placení kartou v obchodech. dá se to nějak obejít? docela jsem si zvykla na to, že do obchodu nemusím tahat peněženku ani kartu ( u té hrozilo, že ji někam založím), takže jsem platila jen mobilem a ještě jsem si vybírala karty (např. Edenred). dá se s tím něco dělat? díky.
@lucie.krajcarova píše:
Ahoj všem, byl mi nabídnut nový mobil. až při používání jsem zjistila, že nemá NFC na placení kartou v obchodech. dá se to nějak obejít? docela jsem si zvykla na to, že do obchodu nemusím tahat peněženku ani kartu ( u té hrozilo, že ji někam založím), takže jsem platila jen mobilem a ještě jsem si vybírala karty (např. Edenred). dá se s tím něco dělat? díky.
Existují speciální nálepky s NFC čipem, kterou si nalepíš na zadní stranu krytu.
@arinecka píše:
Existují speciální nálepky s NFC čipem, kterou si nalepíš na zadní stranu krytu.
Tak s NFC čipem jsou tisíce nálepek tzv. tagy, na všechno možný, ale nějak mi není jasný, jak by se tady s telefonem „spároval“ a pak fungoval, když ten čip a funkce v telefonu není.
@arinecka píše:
Od těch už ty banky dost ustupují. A mě to tedy dost často nefungovalo.
@Cenarius píše:
Tak s NFC čipem jsou tisíce nálepek tzv. tagy, na všechno možný, ale nějak mi není jasný, jak by se tady s telefonem „spároval“ a pak fungoval, když ten čip a funkce v telefonu není.
Cetla jsem, ze se na to musi stahnout nejaka aplikace. Do te vlozit udaje o karte a kdemknout internetove platby. Jak to ale funguje netusim, tohle mi napsal Google
Ale NFC (modulární technologie rádiové bezdrátové komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost s přiblížením přístrojů.) a tyto platební nálepky (což jsou jen zmenšené karty) jsou podle mě naprosto dvě odlišné věci.
@Lama Lama píše:
Od těch už ty banky dost ustupují. A mě to tedy dost často nefungovalo.
Nevim, nikdy jsem to nepouzila. Nasla jsem to na Google ![]()
@Cenarius píše:
Ale NFC (modulární technologie rádiové bezdrátové komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost s přiblížením přístrojů.) a tyto platební nálepky (což jsou jen zmenšené karty) jsou podle mě naprosto dvě odlišné věci.
Ano.
Manžel měl stejný požadavek. Jelikož je konzerva a donutit ho ke koupi nového mobilu je téměř nemožné používá v současné době hodinky s NFC které jsou spárované přes Bluetooth s aplikací v moblu a funguje to úplně bezproblémově.
Vlastně jsme to stejným způsobem vyřešili i u dcery která je celkem bordelářka a tak dávat ji do rukou kartu by bylo dost problematické a má také mobil bez NFC. Dostala k svátku hodinky MiBand 6 za cca 700kč a po spárování s apkou v mobilu do které se vložily údaje z karty funguje platba kartou v autobusu bezproblémově.