Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky prosím čím nebo jak čistite svým dětem usi? Kubík trpí na záněty středního ucha tak si na uši nenechá moc sáhnout tak je to u nás problém…
Mám sprej, čistý olivový olej. Stříknu při koupání, špína se „vylije“ na viditelné místo, po koupání jenom vytřu vatovou tyčinkou.
Ničím, uči se samočistí sami, jakýkoliv zásah z venčí jen posouvá většinu mazu do vnitř ucha.
Aurecon ušní sprej, ovšem jen když je nějaký problém, protože jsem vypozorovala, že když se holky jen sprchují, tak mají špinavé uši, když se zase jen koupou - rozuměj uši ve vodě - špína se neusazuje
Nicim..jen obcas vytru vatovym tamponkem na okraji. Zanety stredousi s cistenim nesouvisi.
Já vím ale přijde mi že tam má dost toho mazu přijde mi to ucho špinavý…
A na zanety jsem jako dite taky dost trpela, pomohla mi aloe vera, pri pocinajici bolesti kapnout do ucha stavu z listu nebo na usnim doporucovali kapku alpy.
Nicim, spoleham na jejich samocistici schopnost, maximalne kdyz ma na okraji viditelne nahromadeny maz, tak vydloubnu vat. tycinkou
Jen zvenku otru, co vytece. Musím to tedy delat casto, protoze syn ma uši věcně špinavé.
Ušní dr. jakékoliv čištění uvnitř zakázal, u dítěte se záněty je to to nejhorší. Utřít máme jen to, co vyteče úplně ven, na viditelné ucho. Jinak před a po plavání + 1× týdně k tomu stříkám do uší olejový sprej Vaxol. Nic jiného lepšího prý není.. Stál kolem 180,–, ale hrozně dlouho vydrží.
Už roky používám tekutý parafín. Syn říká, že je to lepší, než když mu táta dře uši suchou vatičkou.