Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
uz par dni se potykame s odrenym nosem od rymy. Babicka v nedeli hlidala nejmladsiho, teklo mu z nosu, tak utirala. Vecer tam mel odreninu. To neni zvlastni, zvlastni je, ze se moc nehoji. Teklo mu trochu z nosu cely tyden, takze se to ani moc hojit nemohlo, skoro to vypadalo, ze to mokva nebo co
Odrenina byla stale vetsi a kdyz jsem ho vcera nechala ve vane odmocit, zjistila jsem, ze na spicce nosu kuzi nema vubec a pod nim taky moc ne…jsou to takovy flicky , asi jako kdyz se strhne strup.
Dneska jsem koupila repik a v lekarne mi na to dali masticku, tak snad to pomuze, ale chci se zeptat, jestli jste neco podobnyho uz videly…ja totiz ne! Popr. jak jste si s tim poradily, nebo jestli to nedejboze neni priznak nejakyho problemu.
Vlozim sem fotku, at to nevypada, ze plasim kvuli banalite.
Příspěvek upraven 24.07.10 v 13:51
A jeste dodam, ze k ryme mu ted vyrazil novy zub, nevim, jestli i to, spolu s vedrem, muze ovlivnit hojeni ![]()
Já jsem se s tímhle ještě nesetkala, ale dobrej je při rýmě Infandolan. Na odřenej nos u nás spíš trpím já.
Diky
No ja tyhle veci neresim nijak, ryma prisla, odejde, maximalne nejaky olejovy kapky a solny roztok. Ani neutiram nos nijak drasticky, holt to nekdo neodhadne… Odreny nos jsem prakticky nikdy nemela, takhle teda uz vubec ne. Spis mne zarazi, ze se to nelepsi, spis naopak, i kdyz je fakt, ze kdyz nudli utira manzel, B. sebou skube a pak je vymalovano.
používám mastičku Borosan a nedám na ní dopustit!
a pokud mám rýmu a zapomenu si nos namazat, tak klidněv během 1-2 dnů se mi udělají takový praskliny kůže, že je to až do masa (auuu), takže podle mě mazat a jemně osušovat, vlhký se to hojit nebude a zkusit místo smrkání chvilku odsávat aby si nos odpočal (jestli ho ještě přepereš) ![]()
a tak teď vidim fotku
na tohle borosan ne - to by pálilo
spíš bych dala kalciovku na zahojení, je to skutečně jako sedřený strup a musí to být hodně nepříjemný, takže neutírat, jen „ťupkovat“ kapesníkem
já na podobné problémy používám bepanthen. borozan určitě nééé, to by pálilo!
Jj tupkuju, boj to je. Jinak nesmrka, je mu rok. Ani neodsavam. Ted uz ani rymu nema, jen kdyz rve, coz rve, kdyz cistim. Otres. Od vcera se mu to trochu zvetsilo, aniz by mu nekdo nos utiral, takze mne to lehce znervoznilo ![]()
Infandolan právě neštípe, může se i na odřeniny atd.
To může bejt i tím horkem, že se to špatně hojí.
Dik
V lekarne mi dali PantheNose, s Bisabololem proti zanetu a panthenolem. No vypada fakt hrozne. Vcera mel navic jeste horecku pri strevni viroze, takze to mu taky moc nepomohlo.
Diky, docela mne to tu uklidnilo, uz jsem si predstavovala vsechno mozny ![]()
Tak podle fotky to vypadá fakt ošklivě
. Chudinka.
Právě jsem ti chtěla napsat, že já na odřený nos mám ozkoušenou mast PanteNose.. ale koukám, že v lékarně už poradili.
Mě to pomáhá hodně, co by se jinak hojilo minimálně týden až 10 dní, je zahojeno za 2-3 dny. Mě se hodně při rýmě dělají boláky v nose, tam potom taky nemám kůži a dost to krvácí, a pod nosem to mívám odřené. Ono to sucho to ještě podráždí. Naštěstí na rýmy netrpím moc často.
Tak ať to hlavně rychle zabere a malému se to zhojí ![]()
Bayusko diky. Je mi teda lito, ze tim tak trpis, ale aspon jsi mne uklidnila. Ja fakt znala doted jen normalne odrenej nos od kapesniku, tohle jsem v zivote nevidela, takze uz mne napadalo leccos. Snad to zabere brzo, namazat si to kupodivu necha celkem i bez revu. Ted vecer to vypadalo snad nejhur, cely rudy, jak jsem mu to mazala ![]()
Tak mame nepotvrzenou diagnozu- vypada to na zlateho stafylokoka. Od vcera se to zas o kousek zvetsilo. Na tohle bohuzel casto nezaberou ani ATB, takze do zitrka zkousime homeo a teetree, coz jsem ruzne vyguglila, pokud se to zas zhorsi, mazem zitra na pohotovost.
Jestli mate nekdo zkusenost konkretne se stafylokokem, budu rada , kdyz napisete ![]()
My dneska odjizdime, do pondeli nebudu na netu.
Ahoj mě potvrdili zlatého stafylokoka v nose cca před dvěma měsíci - dělali mi výtěry na ORL tím i zjistí co by na to mělo zabrat.. brala jsem ATB ale nezabrali.. ted v léčbě pokračovat nemůžu páč jsem těhu..
Zlatého stafylokoka jsem měla už před osmi lety ale v krku a pochvě to jsem s tím byla u imunologa, který mi z výtěrů nechal vykultivovat autovakcíny, ale nakonec jsem je nemohla brát kvůli štítné žláze.. nakonec jsem se z toho tenkrát vyhrabala sama ale až po cca půl roce..
tenkrát mi dr řekla, že tenhle stafylokok je normálně v těle, ale správně má být ve velmi malém množství jinak způsobuje záněty..
Čtu to až dnes…měla jsem zlatého stafylokoka asi když mi bylo 16…takovéhle boláky jsem měla různě po obličeji (vznikly původně z pupínků,které jsem nějak rozdrápla) a pak taky v tříslech (vzniklo to taky původně z pupínků po holení třísel). Přesně jak jsi popisova - místo toho, aby se na boláku udělal strup a zahojil se, tak to mokvalo a každým dnem to bylo dvojnásobné!!!
Dostala jsem antb. Tetracyklin a na mazání Bactroban. Zabralo to spolehlivě a zhojilo se to velmi rychle, bez jizviček.
Ovšem jak píšu - bylo mi asi 16, nevím, co se ordinuje prckům ![]()