Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera má od středy angínu,ted aktuelně má v sobě 6.dávku ATB (Ospen),ale zatím jí to vůbec nezabírá.Naopak mi přijde den ode dne horší,a hlavně se zvyšují teploty.Dnes vnoci se dostala na rekord 40,2 ![]()
Je to normální,že ty ATB nezabírají tak rychle,nebo je něco špatně a je třeba zvolit jinou léčbu??
Tak raději zavolej doktorce.je totiz pátek tak ať nemusíte lítat po pohotovosti.
AHoj, tak náš malej zrovna atb Ospen dobírá.
Angínu měl již po páté
, takže tě můžu uklidnit, že to je normální, že atb zaberou až tak třetí den. A nemusí teplota vymizet uplně jen se snížit pod tech 38 a další den už by to pak mělo být ok. Zítra by tvojí malé už mělo být o hodně lépe.
Taky teď O. měl k angíně vysoké teploty, ono je to i tím počasím, přes den jsme koupali ve vaně, v noci dávali zábaly na kotníky a zápěstí.
A taky ještě se může stát, že se k angíně přidají afty, O. je mívá na špičce jazyka a to pak je důvod teplot, které trvají i při braní atb několik dalších dní ![]()
Ahoj, taky se přidávám u nás oba nagínu po týdnu, nejdřív Martínek horečky přes 39 4 dny hrozný, srážela jsem po 3 hoďkách, k tomu zábaly na celé tělo podle dr., nic nepomáhalo, měl taky Ospen, až ten 4. den ráno klesla o něco níž a večer zase, 5. den to bylo lepší, už jsem i volala dr. že mu to nezabírá, tak , že prý u některých dětiček bohužel normální, trpí na horečky a antibiotika až cca 3. den začnou působit, brali jsme po 8. hod., u druhého u Honzíka angína po týdnu taky horečky ale jen 3 dny, měl Ospen po 6. hodkách, zdá se mi, že to zabíralo rychleji než po 8. hodkách, tak a´t to ustojíte držíme pěstě.
Mam cerstvou zkusenost, dva dny 38, pak horecky ke 40 dva dny. Sli jsme k dr., ta konstatovala anginu, napsala Ospen… Dalsi dva dny se nic nedelo, horecky dal ke 40(v noci jsme nemerila, stacil mi pohled, pres den mela nejvic 39.8, ale v noci mozna tu 40 dala). Teprve pak horecka pomalu klesla behem temer dvou dnu k normalnu a osypala se… Tak pry angina se sestou nemoci nasledne… no nevim… stale mam o te angine pochybnosti, ale ATB jsme nakonec dobrali(8 dni). Ted uz vypada uplne zdrave…
mroe a nekoukala jsi do krku? Já na pohled vidím, jestli v krku čepy jsou… a na angínu by atb měly být 10 dní, aspoň nám to takhle říkali v nemocnici i naše dětská.
Jak pisou holky - ATB nam zacaly zabirat az 3. den, do ty doby mela horecky.
Taky jsem dostali na pohotovosti na hnisavou angínu Ospen, první den byly horečky i nad 40st., tak jsme pro jistotu nafasovali i Diazepam (proti febrilním křečím), kdyby zase teploty vylezly nad 39. Naštěstí ho nebylo třeba, po návštěvě pohotovosti už teploty nad 38 nevylezly. Přesto musíme ten Ospen užívat celých 7 dní. Nicméně na pohotovosti nám doktorka říkala, že je třeba těm atb dát aspoň tři dny, aby zabraly (nám teda nebyly až tak třeba).
přidávám se k 10 dnům na dobrání antibiotik, tak nám to bylo řečeno u dr., potom na pohotovosti, prý se často vrací pokud se nedoberou ant. pa
Mě to dnes nedalo,a k doktorce jsem zašla. Potvrdila,že teprve od dneška (3.den) to začně zabírat,a vyfásli jsme Diazepam,doufám,že ho nebudeme muset pužít ![]()
No,jsem zvědavá na dnešní noc. Přes den je většinou jažtakž dobrá.
Děkuji moc za názory,asi jsem plašila zbytečně,ale máme angínu poprvé ![]()
LUCI píše:
mroe a nekoukala jsi do krku? Já na pohled vidím, jestli v krku čepy jsou… a na angínu by atb měly být 10 dní, aspoň nám to takhle říkali v nemocnici i naše dětská.
Mroe zakládala diskusi o angíně bez jakýchkoliv polykacích obtíží, takže pokud se jedná o tu stejnou angínu, tak asi čepy neměli.
Promin, Mroe.
![]()
Ahoj, my měli také ,,asi,, angínu, po 2 dnech horeček malá dostala OSPEN, dva dny se nic nedělo - stále horečnatila, horečky kolem 39,5, co 3hod lék na srážení horečky a pak ATB zabrala po dvou dnech prakticky okamžitě. Najednou bylo po horečkách a teplota v normálu a to jsme co 3hodky sráželi horečku.