Čím si dodat energii po porodu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
čím dodat energii?
Ahojda maminky, jsem po druhém cs, jizva ještě trochu pobolívá, ale malá nám nespí, do toho musím po 2 hod kojit, k tomu ještě pracuji..po porodu jsem musela dostat dva pytlíky krve, ale při propuštění mi dr řekla, že pár týdnů budu mít špatný krevní obraz a že mám jíst pestrou stravu…nevíte o něčem, - jídlo -pití - co mohu při koju a co mi dodá energii? jsem total vyšťavená…zelenina, ovoce a hroznový cukr jsou jasný…děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli pracuješ… Ono ne nadarmo je šestinedělí šestinedělím.
Mě po druhém porodu vynadala PA i za to, že mám uklizenou kuchyň. Šestinedělka má zkrátka odpočívat, dostatečně jíst, pít (ony ty tradované polívky vůbec nejsou od věci).
Na nespící mimino bych vyzkoušela něco z těchto rad http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli , u nás to na druhorozeného funogvalo kouzelně, případně hacku, tu miminka mají taky moc rády.
A zkrátka je potřeba odpočívat, nevyhýbat se pestré stravě (některé maminky jsou strachy z prdíků jen na včerejších rohlících, to je pak jasný, že nemůžou mít energii). V době kojení můžeš brát například vitamíny, které se berou i v těhotenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzza0 píše:
Ahojda maminky, jsem po druhém cs, jizva ještě trochu pobolívá, ale malá nám nespí, do toho musím po 2 hod kojit, k tomu ještě pracuji..po porodu jsem musela dostat dva pytlíky krve, ale při propuštění mi dr řekla, že pár týdnů budu mít špatný krevní obraz a že mám jíst pestrou stravu…nevíte o něčem, - jídlo -pití - co mohu při koju a co mi dodá energii? jsem total vyšťavená…zelenina, ovoce a hroznový cukr jsou jasný…děkuji
Zuzko,
poradila bych Ti si koupit červenou řepu, k tomu mrkev, jablko a citron nebo limetku. A potom to odšťavit a citron do toho namačkat- stačí 1/2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys - nemůžu nereagovat, moc se mi líbí ta myšlenka, že šestinedělka se má hlavně šetřit. Já jsem makala jak debil (úklid, péče o dítě, neustálé návštěvy atd.) a když už jsem zkolabovaně sedla na zadek, že děcko bude půl hodiny spát, uklizený je a já bych se napila čaje, tak přišla tchýně a zeptala se mě, proč nežehlím a jak to, že jsem nevyskládala myčku
Vím, že to sem nepatří, ale úplně jsem se vytočila jen jsem si na to vzpomněla
Příště umřu ve špíně a když se to někomu nelíbí, ať mi neleze do domu ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja uz jsem pred porodem pila mlady jecmen, taky jsem uz v sestinedeli delala par veci do prace a ma to dodavat energii a mimcu to pri kojeni nevadi. Vitaminy jsem pak zkousela stejne jak v tehotenstvi mamavit a maly z nich mel zacpu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lunatko ječmen i řasa jsou an energii super, a le ne snima začínat po porodu, ze začátku užívání totiž hodně nadýmá, a to i miminko..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju, bohužel jsem osvč a díky rodinný problémům prostě dělat musím…ač bych ráda hodila nožky hore…tak strašně bych si dala litr redbulla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co ty vitamíny? Já jsem měla mamavit a bylo to v pohodě. Zácpu nebo tak jsem u malýho nepozorovala, tak to můžeš zkusit. Ale celkově mám pocit, že to, že se člověk nevyspí, se nijak dohonit nedá ![]()
- Citovat
- Upravit
ja.mam s unavou taky veliky problem.Mam 4 deti, kluky 11,4 a 2 roky, miminko pul roku, muj ma stridave smeny, mala jeste v noci blbe spi, jsme casto vzhuru, casto ji kojim, denne varim, uklizim snad cely den, peru a furt vesim pradlo, je toho moc, do toho stres, jsem nespokojna z bydlenim tak. prodavam byt, to jsou nervy.. nehlida mi nikdy nikdo, nikdo nepomaha.Co mam brat?
potrebuju to nejak zvladnout, mam astma a ted se casto dusivam, pribiram, fyzicka uplne v haji, jsem hned zadychana a blbne mi nejak srdce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já můžu doporučit quaranu, ta je skvělá a i celkově podporuje organismus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ctu, ze je nevhodna pro kojici, ale dik za tip po kojeni, pak si ji koupim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bílý šum
Ahoj @Zuzza0 nevím čím si dodat energii, ale můžu Ti poradit co mě NEUVĚŘITELNĚ skvěle zabralo na malou. A to bílý šum! Každý večer jsem na iPadu (jde to samozřejmě i na mobilu) zapnula stránky WWW. USPAVAC. CZ kde je několik nekonečných myček bílého šumu. Nám se nejvíc osvědčil Vysavč I. - Violka bylo vždy do 5ti minut úúúplně tuhá!! DOdnes ho občas pustím, ale musím říct, že jen díky tomu jsem ji přestala uspávat v náručí, jen jsem zapla vysavač, položila ji do postýlky a ono fakt zabrala - byl to pro mě úplný zázrak! A neboj se hlasitosti - čím víc, tím líp! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mambo84 Paráda, tak doufám, že budeš spokojená
Já jí brala i před těhotenstvím a beru i teď, když je potřeba, je to takový životabudič
Jinak zkoušela jsi nějaké lehčí cvičení taky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na cviceni teda nemam vubec energii, potrebovala bych v prvni rade spanek, dnrs jsem za noc kojila 6 krat, dvakratn prebalovala a za svitani byla mala aktivne hore. Obcas se protahnu nebo sama projdu, alw mota se mi hlava, ted mne dorazila prvni menstruace ktera trvala tyden a byla hrozne silna, citim se fakt super, nepoznavam se v zrcadle a to akne! Jak dokojim, tak opst lecba u kozni,..ale to jeste pocka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit