Skleničky - je to jen marketingový tah?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je to jen marketingový tah?
Mám 8 měsíčního synka a od 6tého měsíce přikrmujeme zeleninkou, kašičky - ted už i ovoce. Vářím z kupované zeleniny. Teď mi přišel email, vždyŤ to znáte: „Vašemu miminku je…“ a píšou tam, že je mnohem lepší kupovat dětské skleničky, protože je nich kontrolovaný obsah dusičnanů a jiných škodlivin - narozdíl od kupované zeleniny z obchodů a supermarketů. Co si o tom myslíte? Jasně že by bylo nejlepší mít zeleninu vlastní, ale trochu mi to přijde jako marketingový tah, aby matky kupovaly hotové výrobky. Stejně budu asi vařit každý den koupenou zeleninu. Vím co tam dám- přijde mi to mnohem přirozenější, než kupovat sériové výrobky. A navíc - cenově přijatelnější. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podla mna je to zaplateny marketing, samozrejme je dobre kupovat od farmarov kontrolovanu zeleninu ale neverim ze sklenicky su lepsie ako svojim detom uvarim doma, samozrejme obcas kupime ale to len ked nestiham varit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že je v nich míň škodlivin v kupovaných. Mě dr. řekla, že mám při vaření zeleniny vodu slejt, že se do ní vyvaří to škodlivý a dolít mám pak vodu kojeneckou.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem o tom přemýšlela, ale určitě nepřestanu doma vařit. Vím, co malý jí a hlavně mu to i víc jede než skleničky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to pravda třeba u špenátu. ten je ve skleničkách speciálně upraven. pokud je zelenina čerstvá, asi bych to neřešila a klidně v ní pokračovala dál. problematická bude na začátku roku. to bych už jí až tak nevěřila, protože bude už dovozová (což je ale v supermarketech i tak
) a není zaručená až taková čerstvost, a spíš používala skleničky. ale já jim celkově fandím, obě děti na nich vyrostly. jsou neskutečně pohodlné
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje malá to vyřešila za mě - skleniček se nikdy nedotkla a začala trochu jíst normální jídlo až v roce.. Jinak jim nejde až tak o zdraví ale jde jim o to prodat co nejvíc. Nejsou charita.. Ale je fakt, že jsou ty skleničky asi opravdu hlídaný, ale až tak moc jim to nežeru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me je lepsi varit doma, nedavno jsem prosla snad 30 ruznych sklenicek a od 6 mesicu je vsude sul a kombinace, co bych se rozmyslela dat i ted. Moje doktorka rikala, ze vyzivove je to slabota, malo masa a hodne brambor, ryze nebo testovin.
- Citovat
- Upravit
Pokud nemáš možnost čerstvé zeleniny, která bude místní (což už teď není jen tak), tak bych kupovala skleničky. V superhyper je to
, to nekupujem vůbec. My začali přikrmovat někdy v lednu/únoru a než byla čerstvá místní zelenina, taky jsme jeli ve skleničkách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mne je kontrola obsahu dusicnanu docela malo, co jine organicke latky, pesticidy a pod? To by mne osobne zajimalo taky, ne jenom obsah dusicnanu, ten neni samospasitelny.
- Citovat
- Upravit
Já si taky myslím, že to je spíš marketing
věřila bych tomu u toho špenátu, ale jinak moc ne… já jsem asi do roka dcery vařila doma, ale jedla hrozně málo
pak jsme se stěhovali a já v časovém presu koupila pár skleniček a dítě začalo jíst
dneska už dostává to, co jíme my (aspoň většinou), nicméně pořád ještě mám pro sichr 2-3 skleničky ve spíži, protože to je jedno z mála jídel, u kterých mám 100% jistotu, že to sní, potvora ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, že to je marketingový tah, to máš stejné jako s doporučením - nedávejte vašemu (2letému, 3letému…) dítěti kravské mléko - nejlepší mléko je to umělé… - úplně stejný marketingový tah
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax píše:
No jasně, že to je marketingový tah, to máš stejné jako s doporučením - nedávejte vašemu (2letému, 3letému…) dítěti kravské mléko - nejlepší mléko je to umělé… - úplně stejný marketingový tah
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi takhle, z kupovane zeleniny kluci meli exem a obcas i alerg. reakci, z hotovych sklenicek se stejnym obsahem zeleniny nic, ani exem, ani alergie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem vyloženě odpůrce kupovaných skleniček a umělin připravených bůhví kde, pro děti jsem si od prvního příkrmu vařila, dusila a i zavařovala sama, i obědy i svačiny, i večeře připravuju sama, žádné instantní kaše a pod. dělám domácí, že kupované instantní odmítala a když to snědla, tak ji
.
Malá naštěstí nikdy nechtěla skleničky, asi že to zkusila jednou a nechtěla to, od mámy připravené je od mámy připravené
.
Navíc je tam vše mixované a já malou od jednoho zubu v 7 měs. trénovala na malinké kousky.
Myslím si, že je to jen marketingový tah.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit