Od kdy jste dávaly kakao?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy jste davali kakao
Maminky kdypak jste zacali detickam davat napriklad kakao granko? Synek mi v roce zacal zvracet po UM a tak jsme na doporuceni doktorky prestali davat a delame pudink z kravskeho mleka a jime syry a jogurty. I tak potrebujeme necim teplejsim zapit snidani a samotne mleko nechce ani cajik nam neuspel. Napadlo me trochu mu mlicko ochutit tim kakaem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Po roce bych klidně dala.. Já už ho malý nasypala na obyčejnou krupicovou kaši, ale jí to teda vůbec nezaujalo
Mlíko má zatím ode mě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo bych mu zkusila uděla třeba domácí banánový nebo klidně s troškou dobrý marmelády..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas a nebo medik, nejlepe domaci, jednu lzicenku, myslim ze muze i glokopur(hroznoy cukr)?tj cukr z lekarny. kakao bych asi taky trochu dala. sunar dela i ochuceny(cokolada, banan…)mlika, treba to by nezvracel:-).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao měla malá asi jednou nebo dvakrát, jsou ji dva roky. Dává tatínek, mě to nepřijde zrovna třeba, pije UM po litrech, tak nemám ptořebu ji zaplácávat něčím zbytečně sladkým a obyč mlíkem. Ale možná brzo přejdeme z UM na obyč mlíko, máme krabici UM na 5-6 dní, takže je to na rozpočtu celkem znát. Ale to je jiná situace ![]()
Na tvém místě bych spíš zkusila buď jinou značku UM, nebo ten med, kakao mě přijde na každodenní pití zbytečné. Nebo zkusit vymyslet ochutit něčím jiným - rozmačkaný banán, jahůdky… anebo bych nedala teplého nic, nevím ale podle mě teplé na snídani být nemusí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám dětem Granko k snídani od 2let. Ale oni neměli a nemají problém vypít i teplé čisté mlíko, takže to tak střídám, Granko a sem tam mezi tím čisté mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprvé dostal někdy na roku a třičtvrtě (by oko), chutná mu to, tak to dostane tak jednou týdně. Akorát nekupuju Granko, ale obyčejné Holandské kakao, příjde mi daleko chutnější a osladím to podle sebe (tzn. skoro vůbec). Jak píšou holky, do mlíka se toho dá zamíchat spoustu. A za mě teda k snídani by něco teplého mělo být
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám kakao od 1 roku kdybych mu ho nedala tak bych se zbláznila jenou upil totiž staršímu synovi a od té doby ho chce tak mu nebráním
protože kdybych dala jen jednomu tak by byl řev a kdybych nedala ani staršímu tak ten by taky hulákal že ho chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám na snídani obden od 15,měsíců kdy se odtavila od MM a UM nechtěla. Hlavně to vidí i u starších bráchů a muže, tak chtěkla taky, ale je to spíš symbolicky.
Sestřin prcek má denně kakao cca od roka, protože jiné mléko vůbec nepije.
Ještě má malá ráda něco jako shake - mléko s banánem nebo jahodama…
- Citovat
- Upravit
U nás se pije kakao ráno i večer od 2 let, kdy jsme přešli z UM…dneska si dal dokonce dva hrnečky, ale dávám tam jen symbolicky toho granka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší od 3 let, on do teď pil normál mlíko v pohodě, takže nebylo třeba zaplácávat Grankem. Mladší je 15m, mlíko nechce, kakao jsem nezkoušela, přijde mi na to brzo. ráno pije jablečný džus s vodou, studený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na snidani to chce urcite pokud to dite neodmita neco tepleho do briska, jablecny dzus bych nedala, ani jiny dzus, obsahuje dost kyselin a na zaludek to neni dobry ani pro dospeleho, stejne jako kava. nejlepe caj, nebo mlecny napoj popripade voda. dzusy a vymackane ovoce az na svacinky, kdy ma v zaludku zaklad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 píše:
Maminky kdypak jste zacali detickam davat napriklad kakao granko? Synek mi v roce zacal zvracet po UM a tak jsme na doporuceni doktorky prestali davat a delame pudink z kravskeho mleka a jime syry a jogurty. I tak potrebujeme necim teplejsim zapit snidani a samotne mleko nechce ani cajik nam neuspel. Napadlo me trochu mu mlicko ochutit tim kakaem.
Malýmu bude rok a granko mu nasypu do UM nebo do kaše asi od 9 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wildcherry píše:
No na snidani to chce urcite pokud to dite neodmita neco tepleho do briska, jablecny dzus bych nedala, ani jiny dzus, obsahuje dost kyselin a na zaludek to neni dobry ani pro dospeleho, stejne jako kava. nejlepe caj, nebo mlecny napoj popripade voda. dzusy a vymackane ovoce az na svacinky, kdy ma v zaludku zaklad.
myslím, že 20 ml džusu na 100ml vody dítě nepřekyselí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
myslím, že 20 ml džusu na 100ml vody dítě nepřekyselí.
zbytečně to pokoušet, nebo to ohřej místo čaje
…jasně, že to až tak neublíží, ale dráždivý to je a teplý po ránu je důležitý, stačí dát džusik o doďku později. hlavně to nemyslím ve zlém, nebo proti tobě jasný
? Já díky tomu že mám problémy se žaludkem tak mám o tom sehnaný informace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit