Od kdy jste dávaly kakao?

401
28.10.12 06:19

Od kdy jste davali kakao

Maminky kdypak jste zacali detickam davat napriklad kakao granko? Synek mi v roce zacal zvracet po UM a tak jsme na doporuceni doktorky prestali davat a delame pudink z kravskeho mleka a jime syry a jogurty. I tak potrebujeme necim teplejsim zapit snidani a samotne mleko nechce ani cajik nam neuspel. Napadlo me trochu mu mlicko ochutit tim kakaem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.10.12 06:50

Po roce bych klidně dala.. Já už ho malý nasypala na obyčejnou krupicovou kaši, ale jí to teda vůbec nezaujalo :mrgreen: Mlíko má zatím ode mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.10.12 06:51

Nebo bych mu zkusila uděla třeba domácí banánový nebo klidně s troškou dobrý marmelády..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.10.12 07:25

Souhlas a nebo medik, nejlepe domaci, jednu lzicenku, myslim ze muze i glokopur(hroznoy cukr)?tj cukr z lekarny. kakao bych asi taky trochu dala. sunar dela i ochuceny(cokolada, banan…)mlika, treba to by nezvracel:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
28.10.12 07:46

Kakao měla malá asi jednou nebo dvakrát, jsou ji dva roky. Dává tatínek, mě to nepřijde zrovna třeba, pije UM po litrech, tak nemám ptořebu ji zaplácávat něčím zbytečně sladkým a obyč mlíkem. Ale možná brzo přejdeme z UM na obyč mlíko, máme krabici UM na 5-6 dní, takže je to na rozpočtu celkem znát. Ale to je jiná situace ;)
Na tvém místě bych spíš zkusila buď jinou značku UM, nebo ten med, kakao mě přijde na každodenní pití zbytečné. Nebo zkusit vymyslet ochutit něčím jiným - rozmačkaný banán, jahůdky… anebo bych nedala teplého nic, nevím ale podle mě teplé na snídani být nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
28.10.12 07:46

Já dávám dětem Granko k snídani od 2let. Ale oni neměli a nemají problém vypít i teplé čisté mlíko, takže to tak střídám, Granko a sem tam mezi tím čisté mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
28.10.12 08:20

Poprvé dostal někdy na roku a třičtvrtě (by oko), chutná mu to, tak to dostane tak jednou týdně. Akorát nekupuju Granko, ale obyčejné Holandské kakao, příjde mi daleko chutnější a osladím to podle sebe (tzn. skoro vůbec). Jak píšou holky, do mlíka se toho dá zamíchat spoustu. A za mě teda k snídani by něco teplého mělo být :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
28.10.12 08:39

Dávám kakao od 1 roku kdybych mu ho nedala tak bych se zbláznila jenou upil totiž staršímu synovi a od té doby ho chce tak mu nebráním :) protože kdybych dala jen jednomu tak by byl řev a kdybych nedala ani staršímu tak ten by taky hulákal že ho chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
28.10.12 08:49

Dávám na snídani obden od 15,měsíců kdy se odtavila od MM a UM nechtěla. Hlavně to vidí i u starších bráchů a muže, tak chtěkla taky, ale je to spíš symbolicky.
Sestřin prcek má denně kakao cca od roka, protože jiné mléko vůbec nepije.
Ještě má malá ráda něco jako shake - mléko s banánem nebo jahodama…

• Citovat
  • Upravit
6362
28.10.12 09:01

U nás se pije kakao ráno i večer od 2 let, kdy jsme přešli z UM…dneska si dal dokonce dva hrnečky, ale dávám tam jen symbolicky toho granka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.10.12 09:20

Starší od 3 let, on do teď pil normál mlíko v pohodě, takže nebylo třeba zaplácávat Grankem. Mladší je 15m, mlíko nechce, kakao jsem nezkoušela, přijde mi na to brzo. ráno pije jablečný džus s vodou, studený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.10.12 09:28

No na snidani to chce urcite pokud to dite neodmita neco tepleho do briska, jablecny dzus bych nedala, ani jiny dzus, obsahuje dost kyselin a na zaludek to neni dobry ani pro dospeleho, stejne jako kava. nejlepe caj, nebo mlecny napoj popripade voda. dzusy a vymackane ovoce az na svacinky, kdy ma v zaludku zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
28.10.12 09:39
@zdenik1988 píše:
Maminky kdypak jste zacali detickam davat napriklad kakao granko? Synek mi v roce zacal zvracet po UM a tak jsme na doporuceni doktorky prestali davat a delame pudink z kravskeho mleka a jime syry a jogurty. I tak potrebujeme necim teplejsim zapit snidani a samotne mleko nechce ani cajik nam neuspel. Napadlo me trochu mu mlicko ochutit tim kakaem.

Malýmu bude rok a granko mu nasypu do UM nebo do kaše asi od 9 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.10.12 09:42
@wildcherry píše:
No na snidani to chce urcite pokud to dite neodmita neco tepleho do briska, jablecny dzus bych nedala, ani jiny dzus, obsahuje dost kyselin a na zaludek to neni dobry ani pro dospeleho, stejne jako kava. nejlepe caj, nebo mlecny napoj popripade voda. dzusy a vymackane ovoce az na svacinky, kdy ma v zaludku zaklad.

myslím, že 20 ml džusu na 100ml vody dítě nepřekyselí. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
28.10.12 11:30
@Lama Lama píše:
myslím, že 20 ml džusu na 100ml vody dítě nepřekyselí. :P

zbytečně to pokoušet, nebo to ohřej místo čaje :think:…jasně, že to až tak neublíží, ale dráždivý to je a teplý po ránu je důležitý, stačí dát džusik o doďku později. hlavně to nemyslím ve zlém, nebo proti tobě jasný :D? Já díky tomu že mám problémy se žaludkem tak mám o tom sehnaný informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí