Čím doložit doktorát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
24.1.18 11:06

Čím doložit doktorát?

Ahoj, personalistu u nás nemáme. Pomáhám řešit přijetí nových zaměstnanců šéfovi. Hlásí se pán s tutulem Ph. D. ze zahraničí. Diplom v tubusu doložil. Ještě se k doktorátu dává nějaký certifikát? Pán nabízí, že donese doložku, co to je? Je to dosaženo v Rusku. Že nemá nostrifiaci v ČR nám nevadí. Obor je na diplomu Psychology, to je v pořádku, nespecifikuje se to? Děkuji, nemám zkušenost :oops:,hlásí se jen lidé s nižším typem vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41080
24.1.18 11:12
@libuskavic píše:
Ahoj, personalistu u nás nemáme. Pomáhám řešit přijetí nových zaměstnanců šéfovi. Hlásí se pán s tutulem Ph. D. ze zahraničí. Diplom v tubusu doložil. Ještě se k doktorátu dává nějaký certifikát? Pán nabízí, že donese doložku, co to je? Je to dosaženo v Rusku. Že nemá nostrifiaci v ČR nám nevadí. Obor je na diplomu Psychology, to je v pořádku, nespecifikuje se to? Děkuji, nemám zkušenost :oops:,hlásí se jen lidé s nižším typem vzdělání.

U mě doložku chtěli, myslím, že pokud to pán nabízí, tak tím nic nezkazíte. Je to nějaký výpis k tomu studiu a diplomu, ale je to už pár let, už přesně nevím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.1.18 11:20
@Keyllah píše:
U mě doložku chtěli, myslím, že pokud to pán nabízí, tak tím nic nezkazíte. Je to nějaký výpis k tomu studiu a diplomu, ale je to už pár let, už přesně nevím ;)

Pán studoval psychologii, zaměřenou na masmedia.Je tedy normální, že se nespecifikuje obor, že tam má na diplomu jen Psychology? Děkuji. Mimochodem, má doktorát využití i mimo vědu? Pokud to není osobní otázka na tebe. Pán říkal, že jim všude připadá překvalifikovaný :nevim: Což je smutné, vždyť ho to stálo spoustu práce a času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
24.1.18 11:33

@libuskavic Já mám doktorát z fyziky a využití mimo vědu to má. Otevírá to nové dveře.. Ale já jsem zarytým akademikem :pankac:

Jinak v čem je problém? Nevěříte pánovi, ze je jeho diplom pravý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
24.1.18 11:34

Nevím jak v Rusku, ale v ČR se ke každému vysokoškolskému diplomu dodává tzv. „dodatek k diplomu“ (diploma supplement).
Na diplomu je jen obor studia, na dodatku už jsou pak konkrétní zkoušky.
Takže obor může být psychologie a až v dodatku zjistíš, jaké absolvoval předměty. Jestli dělal psychologický rozbor lidí, situací, obrázků… (to si jen vymýšlím příklady)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
24.1.18 11:35
@libuskavic píše:
Pán studoval psychologii, zaměřenou na masmedia.Je tedy normální, že se nespecifikuje obor, že tam má na diplomu jen Psychology? Děkuji. Mimochodem, má doktorát využití i mimo vědu? Pokud to není osobní otázka na tebe. Pán říkal, že jim všude připadá překvalifikovaný :nevim: Což je smutné, vždyť ho to stálo spoustu práce a času

s tím konkrétně bohužel neporadím, psychologii nemám. Já mám doktoráty dva a v praxi je to úplně jedno, plat mi to nezvedne, jen to vypadá líp u jména :-) ale můžu s tím jít učit na VŠ, kdyby náhodou a na různých konferencích a redakčních radách na to celkem hledí…Ale párkrát jsem jim taky připadala „překvalifikovaná“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
24.1.18 11:37

@libuskavic A jinak normální to je. Já mám na diplomu Fyzikální inženýrství a nespecifikován obor. Ten je patrný z absolvovaných předmětů během studia a státní doktorské zkoušky. A pochopitelně hlavním výsledkem doktorátu je disertační práce (z tématu by mělo byt jasné, v jakém oboru je pán odborníkem) a napovědět mohou také publikace vydané během studia..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
24.1.18 11:55

Děkuji všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.1.18 16:38

@libuskavic ohledně dodatku už holky psaly. Ohledně využití doktorátu mimo vědu - záleží na oboru. Vím třeba že firmy vyrábějící a distribuující přístroje pro chemickou analýzu přijímají i na pozice „dealerů“ jen lidi s doktorátem, protože přístroji musí rozumět, musí umět zaškolit, poradit atd. Jinde ale může být doktorát spíš na škodu nebo nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová