Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nikdy jsem si nezasír. la hlavu tím, že jako kluk bych to měla lehčí.
Já to s kámoškama na škole prohodila maximálně tak, když jsem měla silnou menstruaci a záviděla klukům, že oni to nemusí řešit každý měsíc. Ale vždy to bylo v rámci vtipu a to i z jejich strany.
Nechci byt chlapem, ale taky bych rekla ze zeny to maji v neterych oblastech jednodusi..trebba co se tyka otehotneni, problemy vubec otehotnet, spousta somatickych problemu, onkoligickych. Treba situace samozivitelek..chlapi tim jen proplouvaji ![]()
Taky jsem nikdy nepřemýšlela, kdo to má horší nebo lepší. Každý má něco. Něco lepší, něco horší. Jsem tím, tedy žena, čím jsem, mohla jsem být třeba pes, nebo mravenec.
Což je vlastně fajn, že v našich končinách je to tak, jak to je. Nechtěla bych být ženou třeba v afrických zemích. Tam si myslím, že to mají jednodušší chlapi zcela určitě.
Ženský to mají v životě těžší a to o dost, ale být chlapem bych nechtěla ani omylem.
Ja to rikam porad, ze chci byt v pristim zivote chlap🤣
Zenska porad neco, menstruace, nalady, tehotentsvi, porod, hlidat si porad vahu, byt dobra matka, manzelka, kucharka, prechod, sediny chlapum slusi, zenske naopak.kdyz zustane zenska sama, musi se postarat vetsinou o deti sama…a tak premyslim, co ma chlap v zivote slozitejsi.
@Micilin píše: Více
Jak v čem, vždy mi přišlo, že chlapy to maj lehčí v práci co se týče kariérního postupu apod. Na druhou stranu obecně se asi pořád očekává od chlapů, že budou hlavními živiteli rodiny…tak všechno má dvě strany
Ženský to mají určitě těžší, ale chlapem bych byt nikdy nechtěla.
Ahoj, často slyším rikat holky, že by radši byly klukem a že to mají kluci lepší a jednodušší, že nemají tolik starosti. Myslíte, že je fakt lepší být klukem? A v čem to teda kluci mají lepší a jednodušší?