Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je úplně jedno, jestli dostane tyhle tři známky zvlášť nebo by z nich učitelka udělala jednu známku. Průměr vychází stejně. Náš syn na 1.stupni mívá pokaždé možnost si písemku opravit, třeba to tak vás pančelka udělá taky.
@ProfZav píše: Více
Za mě to tedy jedno není, dneska by měl 4, ale v žákovské by měl jednu 4 a nic víc, takže příště by dostal jedničku a už to má mezi 2 a 3 a má šanci to stáhnout na 2, pokud takto dostane příště jedničku a nebude to zase nálož 3 známek, tak už bude problém to dostat na 2 a zůstane 3.
U nás se testy neopravují.
@Anonymní píše: Více
proč nespravedlivé, tvůj syn neuměl nic. Ale někomu třeba víc sednou města, jinému řeky nebo pohoří. Takže mají šanci i na lepší známku. Většinou to ta učitelka i předem řekne, že to tak bude známkovat.
No, jelikož vsechny znamky nemaji stejnou vahu, tak celem jedno, jestli dostane jednu 4 s vahou 9 nebo 3,4,4 kazdou s vahou 3, vlastně v druhé m případě je na tom líp…
Neb fakt neplati, že když ma ze ctvrtletkx za 5 a za aktivitu v hodině 1, tak ze mu vychází 3.
Máte Bakaláře? Pokud ano, mrkni na váhu známky. Tyhle rozdělené testy mívají malou váhu tak, aby příště třeba ta velká jednička z testu vyvážila tyhle známky stejně, jako kdyby dali jednu 4 s vyšší váhou.
@vokishka píše: Více
Protože má jeden špatný den a poveze se to už zbytek pololetí. Jedna špatná známka se dá opravit, ale tři špatné známky už hůř.
Jestli to učitelka říkala nebo ne, nevím, ale bylo to takto poprvé.
Zrovna v tomto pripade mi ty 3 znamky davaji smysl a naopak mi to prijde fajn. Ty ucitele se nekdy fakt nezavdeci. A mladej se mel ucit.
Jak „klasicky“? U nás se váha dává snad 1-8 a opravdu za práci v hodině mají třeba jen váhu 1, za pololetku 8.
edit: tak dokonce až do 10 koukám
Příspěvek upraven 25.10.24 v 14:48
No a kdyby to učitelka rozdělila že by byla každá slepá mapa v jiný den tak je to najednou v pořádku?
Podle mě ten vztek zaměřuješ špatným směrem. Faktem je že se na to syn očividně dost vykašlal (na 4 fakt nemůže říct že se něco naučil) a tak to prostě je. Je na něm aby si máknul a známku zlepšil pokud má zájem. Drtivá většina učitelů je otevřená snaze dítěte a vždy se to dá opravit, napsat si test navíc apod.
@unuděná píše: Více
U nás za celou dobu školní docházky neměla známka jinou váhu než 5.
Není to trochu divné? Od čeho tam ty váhy jsou? Na tohle bych se možná poptala spíš. Protože mi opravdu nepřijde ok dávat stejnou váhu přihlášení v hodině a čtvrtletnímu testu ![]()
Ho z toho vyzkoušej večer, nebo zítra. Uvidíš, že to nebyl špatný den, ale že to neumí čistě proto, že se vykašlal na učení ![]()
To jako vážně? Místo syna budeš naštvaná na učitelku?
Kam ten svět spěje ![]()
Nevíte některá, jestli je někde formulováno, jestli mohou mít děti z jednoho testu více známek? Za mě to učitelé dělali, ale řešilo se, že to je nespravedlivé, že má člověk špatný den a už se veze, tak se to zakázalo, nedělali to ani učitelé na SŠ. Syn dneska přinesl 3, 4, 4 z jednoho testu z vlastivědy, měli tři slepé mapy, jednu na řeky, jednu na pohoří a jednu na města. Jsou to první známky, co z vlastivědy má a o moc víc jich nebude. Moc se mi tento systém nelíbí, ale třeba to je jinde normální a nechci dělat vlny. Měl se učit, je to jeho věc, ale zároveň vidím tu nespravedlnost, kdy se jednou zapomene naučit a má z toho 3 špatné známky.