Víc známek z jednoho testu

Anonymní
25.10.24 14:28

Víc známek z jednoho testu

Nevíte některá, jestli je někde formulováno, jestli mohou mít děti z jednoho testu více známek? Za mě to učitelé dělali, ale řešilo se, že to je nespravedlivé, že má člověk špatný den a už se veze, tak se to zakázalo, nedělali to ani učitelé na SŠ. Syn dneska přinesl 3, 4, 4 z jednoho testu z vlastivědy, měli tři slepé mapy, jednu na řeky, jednu na pohoří a jednu na města. Jsou to první známky, co z vlastivědy má a o moc víc jich nebude. Moc se mi tento systém nelíbí, ale třeba to je jinde normální a nechci dělat vlny. Měl se učit, je to jeho věc, ale zároveň vidím tu nespravedlnost, kdy se jednou zapomene naučit a má z toho 3 špatné známky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4974
25.10.24 14:31

Je úplně jedno, jestli dostane tyhle tři známky zvlášť nebo by z nich učitelka udělala jednu známku. Průměr vychází stejně. Náš syn na 1.stupni mívá pokaždé možnost si písemku opravit, třeba to tak vás pančelka udělá taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 14:35
@ProfZav píše: Více

Za mě to tedy jedno není, dneska by měl 4, ale v žákovské by měl jednu 4 a nic víc, takže příště by dostal jedničku a už to má mezi 2 a 3 a má šanci to stáhnout na 2, pokud takto dostane příště jedničku a nebude to zase nálož 3 známek, tak už bude problém to dostat na 2 a zůstane 3.
U nás se testy neopravují.

• Citovat
  • Upravit
65305
25.10.24 14:38
@Anonymní píše: Více

proč nespravedlivé, tvůj syn neuměl nic. Ale někomu třeba víc sednou města, jinému řeky nebo pohoří. Takže mají šanci i na lepší známku. Většinou to ta učitelka i předem řekne, že to tak bude známkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
25.10.24 14:45

No, jelikož vsechny znamky nemaji stejnou vahu, tak celem jedno, jestli dostane jednu 4 s vahou 9 nebo 3,4,4 kazdou s vahou 3, vlastně v druhé m případě je na tom líp…
Neb fakt neplati, že když ma ze ctvrtletkx za 5 a za aktivitu v hodině 1, tak ze mu vychází 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Máte Bakaláře? Pokud ano, mrkni na váhu známky. Tyhle rozdělené testy mívají malou váhu tak, aby příště třeba ta velká jednička z testu vyvážila tyhle známky stejně, jako kdyby dali jednu 4 s vyšší váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@vokishka píše: Více

Protože má jeden špatný den a poveze se to už zbytek pololetí. Jedna špatná známka se dá opravit, ale tři špatné známky už hůř.
Jestli to učitelka říkala nebo ne, nevím, ale bylo to takto poprvé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.24 14:46
@unuděná píše: Více

Váha klasicky 5.

• Citovat
  • Upravit
2920

Zrovna v tomto pripade mi ty 3 znamky davaji smysl a naopak mi to prijde fajn. Ty ucitele se nekdy fakt nezavdeci. A mladej se mel ucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Jak „klasicky“? U nás se váha dává snad 1-8 a opravdu za práci v hodině mají třeba jen váhu 1, za pololetku 8.
edit: tak dokonce až do 10 koukám

Příspěvek upraven 25.10.24 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
25.10.24 14:47

No a kdyby to učitelka rozdělila že by byla každá slepá mapa v jiný den tak je to najednou v pořádku? :nevim: Podle mě ten vztek zaměřuješ špatným směrem. Faktem je že se na to syn očividně dost vykašlal (na 4 fakt nemůže říct že se něco naučil) a tak to prostě je. Je na něm aby si máknul a známku zlepšil pokud má zájem. Drtivá většina učitelů je otevřená snaze dítěte a vždy se to dá opravit, napsat si test navíc apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 14:48
@unuděná píše: Více

U nás za celou dobu školní docházky neměla známka jinou váhu než 5.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.10.24 14:49

Není to trochu divné? Od čeho tam ty váhy jsou? Na tohle bych se možná poptala spíš. Protože mi opravdu nepřijde ok dávat stejnou váhu přihlášení v hodině a čtvrtletnímu testu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
25.10.24 14:50

Ho z toho vyzkoušej večer, nebo zítra. Uvidíš, že to nebyl špatný den, ale že to neumí čistě proto, že se vykašlal na učení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
25.10.24 14:51

To jako vážně? Místo syna budeš naštvaná na učitelku? :roll: Kam ten svět spěje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí