Čím nahradit jogurt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1490
3.1.13 22:25

Čím nahradit jogurt

Chtěla bych poprosit o radu. Moje dvouletá dcera odmítá jíst jogurty. Nabízím jí ho cca od 1 roku a skoro nikdy ho nejí. Zkoušela jsem již všechny příchutě, přisladit, párkrát snědla pár lžiček, ale je to čím dál horší. Jen mě vidí s kelímkem, utíká, v horším případě brečí. Zkoušela jsem jí ho dávat z misky, ale jen vidí nějakou konzistenci podobnou jogurtu, nechce to. Nelze ji nijak přinutit. Nejí ani puding, nic zakysaného, občas si dá tvaroh (málo) a jediné co sní, je pribináček vanilkovo-kaaový. Jenže v tom nemá žádný probiotika. Mléko pije stále UM cca 200-300ml denně. Ze sýrů jí akorát tvrdý. Poslední dobou se párkrát stalo, že má zácpu - stolici má až třetí den, kdy kadí i 2- 3× za sebou, ale první stolice je tuhá, někdy u toho i brečí, pak je to lepší. Co se týče ovoce, někdy si dá přesnídávku, ze syrového ovoce akorát kousek jablka, mandarinku, občas hroznové víno, kompotovanou hrušku, broskev. Ze zeleniny jí vařenou v polévce, brambory, má ráda brokolicový krém, ze syrové miluje rajčata, okurky, občas papriku, květák, kedlub, rozhodně ale nesní doporučované denní množství. Jinak jí maso, skoro všechny přílohy, má rada suchý rohlík, ale ne denně, chleba namazaný akorát máslem a džemem (nesní mi nic jiného namazaného na chleba, třeba žervé). Pije i s mlékem 800-1000ml tekutin denně. Myslíte, že ta občasná zácpa souvisí s tím, že nejí jogurty a zelenině taky moc nedá? Děkuji za případné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.1.13 22:31

Ahoj. Zkus nápoje typu Actimel (třeba v Lidlu mají něco na ten způsob akorát skoro poloviční cenu ;) ). Akorát pozor, některé jsou téměř bez tuku, a to pro děti moc dobré není (třeba konkrétně v tom Lidlu mají smíchaný 0,1% a 2% v jedné krabici, tak to chce pořádně probrat. Já to dávám holkám na svačinu (do školy a školky) nebo když jdem ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.1.13 22:31

Zakysané mléko na pití jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
3.1.13 22:32

Zácpa určitě nesouvisí s tím, že jogurty nejí. Podle mě nedostatkem mléčnýxh dávek nestrádá, když pije mléko, jí sýry. Zkus nabízet omáčky, nekupovat pribiňáky a nechat ji, aby jednou na chuť jogurtům přišla. Buď ráda za to, že jí ovoce a zeleninu alespoň v takovém poměru, jak píšeš. Zácpu můžeš konzultovat s pediatrem, podávala bych denně polévku, třeba i k večeři. Co se týče jídla je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.1.13 22:36

Díky za tip. Určitě zkusím. Jen doufám, že se ten její vybíravý jazýček chytí, je fakt strašně opatrná, co jí a pije.. jako malá mi nepila např. mléko s kaší. Uvidíme. Ještě jednou děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.1.13 22:36

Ahoj, myslím, že to s tím nesouvisí. Má dcera, jelikož je alergická na mléko a vejce, také nejí jogurty a zeleniny se také zrovna nepřejídá a zácpu nemá. Těžko říci, čím to může být, ale na zácpu bych jí koupila třeba sušené švestky nebo přesnídávku, či nápoj, dceři to jako menší pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.1.13 22:42

Co se týká polévek, ty má skoro denně, buď vývar nebo zeleninovou s jíškou, omáčky má ráda. Vím, že ty jíšky moc dobré nejsou, ale vzhledem k tomu, že má 11,5kg a trvalo dlouho, než se rozjedla, jsem za ně vděčná. Jinak díky všem za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.1.13 22:45

Tak jí kup laktobacila v lékárně (například Laktobacílky od Swiss, doporučuju koupit ty od 3let, jsou ve formě bonbonku s třešňovou příchutí, jeden čas jsem je dávala tehdy dvouletému a každý ráno hned vartoval před lednicí, aby si mohl vzít bonbonek :lol: ), případně můžeš koupit vlákninu - například v DM mají vlákninu vhodnou pro děti od 6m, obsahuje probiotika i prebiotika, pije řekla bych poměrně slušně.
Jogurt bych nenutila, když ho nechce, tak nechce, ve 2letech ta mléčná dávka už nemusí být tak velká jako třeba u ročního dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.1.13 22:46

@Mama11 za vidím, že můžete zahušťovat jíškou, já pouze tak vločkami nebo moukou. Má dcera má ve 26 měsících taky pouze necelých 12 kg. :roll:

Příspěvek upraven 03.01.13 v 23:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
3.1.13 22:48

Ahojky, zácpa je většinou způsobena potravinami, které,,stavý" jako je rýže, bílé pečivo, banány, černý čaj… důležité je dostat do stravy více vlákniny ovesné vločky, tmavé pečivo, ovoce / hrušky, jablka…/, zelenina a proti zácpě pomáhá taky podat skleničku denně moštu ale opravdu jen skleničku pak dostatek pohybu a dostatečný přísun tekutin / zřeba vypít sklenici teplé vody /.Pokud ti nejí jogurty, kde se nacházejí mléčné bakterie, zkus ji koupit v lékárně laktobacilíky http://www.zbozi.cz/…baby-cps-30/, mají je pro děti od narození. Naš malej je teď taky papá protože má zácpu po banánech. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
3.1.13 23:01

Řeknu k tomu jedno, chytrý dítě :-) na co se zahleňovat jogurtama ;) je to zbytečný rvát to dětem denně a ještě několikrát denně…
To co papá ji stačí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.1.13 23:08

Je pravda, že těch potravin, co tzv. staví, má docela dost - bílou mouku, rýži, ale ještě jsem neměla odvahu začít s tmavým pečivem (bohužel ho v rodině moc nejíme), zelenině poslední dobou taky moc nedá, zkusím ty laktobacílky, i když asi zatím ne bonbonky, není zvyklá..Pohyb myslím má dost, spíš to chce přehodnotit stravu, ale bude to boj, jsme spíš nejedlíci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
3.1.13 23:15

Já bych jogurty nenutila, když nechce. Třeba na ně přijde časem. Dej jí oddech, když už k nim má takový odpor. Mlíka má dost, jogurty nepotřebuje, koupila bych kdyžtak laktobacily v lékárně a sypala do mlíka. S tou zácpou neporadím, náš malý to má spíš opačně. Jinak některý týden má jogurty skoro denně, někdy zase vůbec a rozdíl nevidím. Na zácpu pomáhá ovoce (jablka, meruňky), zelenina a pít a hýbat se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
3.1.13 23:25

@Mama11 ty laktobacilíky, jak jsem ti poslala odkaz nejsou bonbóny. Jsou to kapsle, vždycky jednu vyndám a nasypu mu to na lžičku třeba na přesnidávku, píší tam, že to můžeš nasypat i do sunárku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
4.1.13 12:56

A baští přesnídávky? Jestli jo, tak bych zamíchala bílý jogurt do přesnídávky. To chutná nejen našemu prckovi, ale i mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí