Neustálé blinkání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neustálé blinkání
Ahoj, mám dceru (téměř 6 měsíců) a od narození stále blinká. Ani příkrmy moc nezabraly. Za den si ublinkne tak 15-20× i více. Už jsem z toho nešťastná- nejen, že peru pračku denně s jejíma věcma a plenama, ale neustále musím převlékat, už mi z toho brzy hrábne- převléknu, poblinká, převléknu a znova. Nedělám skoro nic jiného a taky mám strach, aby neměla podrážděné cesty těmi šťávami. Doktorka mi doporučila akorát Nutriton, ale ani jsem ho nezkoušela, protože to je na zahuštění a ona blinká i po husté kaši… Máte to taky některá? Zítra chci zavolat doktorce a vydupat si nějaké vyšetření nebo ultrazvuk, tohle není jen tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@veve.m moje dcera taky blinkala pořád, abych nemusela pořád převlíkat, nosila neustále bryndák. Nutriton jsem taky zkoušela a moc to nezabralo. Zlepšilo, nebo tedy spíš zmizelo to s podáváním příkrmů, tak zkus vydržet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to do 8 měsíců a pak to pomalu začalo přecházet. Teď zvrací jen občas.
Nutriton nám nepomohl, ale celkem zabral Gastrotus (ale jen když byl kojený).
U doktorky jsem se ptala několikrát a bylo mi řečeno: že se přejídá, že děti zvrací, že mám vydržet, že to je z jeho akčnosti, že přibírá, že pokud to není pokaždé obloukem, tak to mám jen vydržet…
Už jsem to chtěla řešit, ale nakonec to nějak vyšumnělo.
- Citovat
- Upravit
@Lind002 píše:
@veve.m moje dcera taky blinkala pořád, abych nemusela pořád převlíkat, nosila neustále bryndák. Nutriton jsem taky zkoušela a moc to nezabralo. Zlepšilo, nebo tedy spíš zmizelo to s podáváním příkrmů, tak zkus vydržet
bryndák nosí taky, ale často to prosákne nebo se netrefí do něj
hodí to na rameno atd. Příkrmy už máme, ale nepomohlo to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veve.m Malá je kojená a přejídala se a blila pořád… Přešlo to až věkem - až tak kolem devátého možná spíš desátého měsíce.. Je teda fakt, že blila jen mlíko, příkrmy tolik ne.. Teď je jí 14 měsíců, pořád se kojí a když to přežene, tak to vyhodí i teď..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veve.m píše:
bryndák nosí taky, ale často to prosákne nebo se netrefí do nějhodí to na rameno atd. Příkrmy už máme, ale nepomohlo to
U nás to i přes příkrmy trvalo hodně dlouho. Vlastně dokud pil MM/UM před pohybem. Jak jsme se dostali do fáze, že má UM jen ráno (pak ještě 2 hodiny spí) a na noc, tak je po zvracení. Teď už to je jen výjimečně po jogurtu.
- Citovat
- Upravit
@gabriela82 píše:
@veve.m Malá je kojená a přejídala se a blila pořád… Přešlo to až věkem - až tak kolem devátého možná spíš desátého měsíce.. Je teda fakt, že blila jen mlíko, příkrmy tolik ne.. Teď je jí 14 měsíců, pořád se kojí a když to přežene, tak to vyhodí i teď..
mně se nepřejídá, vypije třeba jen 120 a ode mně dokonce třeba jen 80, nemám už moc mlíka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
U nás to i přes příkrmy trvalo hodně dlouho. Vlastně dokud pil MM/UM před pohybem. Jak jsme se dostali do fáze, že má UM jen ráno (pak ještě 2 hodiny spí) a na noc, tak je po zvracení. Teď už to je jen výjimečně po jogurtu.
hm tak snad to přejde. Mně ale blinká ikdyž je v klidu, třeba leží nebo sedí u mne na klíně. Jen když spí, tak je klid
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemá vyloženě nějaký zdravotní problém nebo kvůli tomu nepřibírá, tak je nejlepší to prostě vydržet. Ono to přejde. Některé děti prostě blinkají víc, taky jsme to zažili. Nutriton vůbec nedoporučuji, spousta dětí má po něm bolení bříška, koliky a neznám skoro nikoho, komu by to nějak extra pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kamaradky syn zvracel po jakych koliv mlecnych stravach a bananu.jen po materskem mleku ne.tak zkuste davat nemlecne prikrmy a uvidite. hodne stesti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás pomohlo zahušťování a klid. Jídlo zásadně před spaním. Pokud po spaní, tak přidat něco „pevného“ - místo kejdy ze skleničky uvařit kaši, co se nevyklopí ze lžičky, dávat zapíjet až chvíli po jídle, do ovoce piškot, sušenku…
Pohybem jsem myslela dobu bdění - i když syn nevydržel v klidu jinde než v kočárku. Ono u těch prcků stačí i jeden špatný pohyb, smích, natažení pro hračku i špatný nádech…
- Citovat
- Upravit
@veve.m píše:
hm tak snad to přejde. Mně ale blinká ikdyž je v klidu, třeba leží nebo sedí u mne na klíně. Jen když spí, tak je klid
mě taky blinkala i v klidu, jak už bylo zmíněno, pokud přibírá, prostě vydrž, ono se to upraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lind002 píše:
mě taky blinkala i v klidu, jak už bylo zmíněno, pokud přibírá, prostě vydrž, ono se to upraví
jj přibírá normálně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje první dcera to tak měla taky, přestala až cca v roce, kdy měla už tužší stravu. Nijak ji to neobtěžovalo a přibírala dobře, takže jsem to neřešila. Nosila furt bryndáky a pořád jsem převlíkala, to se holt nedá nic dělat.
A není to jen tak, je to reflux… ale pokud dítě neobtěžuje (pláč, bolest z pálení žáhy atd.), dítě přibírá atd., tak moc nemá smysl to řešit, s největší pravděpodobností z toho vyroste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me moje mala taky porad blinka
bu mit 4 mesice, je plne kojena, ale je schopna blit i 3 hodiny po kojeni
jsou dny kdy je to lepsi a dny kdy je to na palici (treba dnes)nekdy ze sebe vyhodi „jen“vodu se srazenym mlekem, jindy huste mleko, no masakr… taky mi bylo receno, ze se prejida, ze mam vydrzet, tak tajne doufam, ze se to casem zklidni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit