Neustálé blinkání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Taky mi prcek tak blinkal, pomáhalo jen, když jsme kojili vleže a chvíli s ním pak nehýbali. Žádné odkrkávání. Ale i tak blinkal dost. To praní mně začalo štvát, tak jsem měnila naše i jeho oblečení až když to bylo fakt durch
Hodně se to zlepšilo teď příkrmama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá blila úplně stejně, 2,3 hodiny po kojení. S příkrmama blila oranžově. Taky i 20× denně. Dle doktora to bylo v pořádku. Do půl roka je na všech fotkách s plenou okolo krku. Na tchánovo oslavě se během 1,5 hodiny 6× poblinkala, nikdo už si jí pak nechtěl pochovat. Všude jsem vozila tašky s oblečením. Přestalo to hrozně rychle během několika dnů okolo toho 6. měsíce. A od té doby je klid.
Takže radím vydržet. Fakt bude líp. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lerista jj to znám s tím oblečením taky jsezdíms šíleně nabalenou taškou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás zabral opravdu až čas. Blinkání trvalo až do ukonč. 10. měsíce. Nepomohlo nic (zavedení příkrmů, Gastrotuss, Nutriton, Nutrilon AR).Všude všechno zablitý, pořád jen utírání, převlékání, praní, žehlení. Když jsme někam šli, tak se spoustou oblečení, jak pro ni, tak pro mě-já z toho na nervy, tak jsme chodili jen zřídka, protože jsem měla hrůzu z toho, že se všude zablije. Málo přibývala na váze (to teda doteď) i na Gastru jsme byli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, když tu čtu o tom do kdy miminka blinkali mám z toho hrůzu… Malá má 2 měsíce a ublinkává pořád, doktorka mi řekla že se přejídá, protože přibrala moc za tři týdny. Ale ona blinká, i když jí nechám u prsa jen chviličku. Problém je to třeba i položení na bříško na pasení koníků, buď se poblinká nebo když jí dám dýl po jídle tak řve hlady, začne si cucat ruku a je konec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočička8 píše:
Ahoj, když tu čtu o tom do kdy miminka blinkali mám z toho hrůzu… Malá má 2 měsíce a ublinkává pořád, doktorka mi řekla že se přejídá, protože přibrala moc za tři týdny. Ale ona blinká, i když jí nechám u prsa jen chviličku. Problém je to třeba i položení na bříško na pasení koníků, buď se poblinká nebo když jí dám dýl po jídle tak řve hlady, začne si cucat ruku a je konec
klid, to přejde.. u nás do 6 m téměř nemožné kluka položit na břicho, hned blindil.. teď už je klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočička8 A kojíš nebo nekojíš. Když jí dáš po jídle na břicho, tak se poblinká? A když jí dáš déle po jídle tak jak řve hlady? Jsem asi natvrdlá
A blinká obloukem, nebo jí to vytéká?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natyber Kojím. A neblinká obloukem, ale občas mi přijde, že co sní jde zas ven. Asi jí to taky pak vadí v krku, tak by pořád pila…už aby to bylo za náma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočička8 Doktorka ti řekla, že se přejídá. A vypadá to, že asi jo. Ono to nevadí, spousta dětí se přejídá, ale nevadí jim to a nezvrací pokaždé. A jak často a jak dlouho je u prsu? A co v noci? Chtělo by to asi dodržovat nějaký čas mezi kojením. Nebo dávat častěji, ale krátce
Teď jak je teplo, tak může pít častěji, ale zase ne dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@natyber Zkoušíme to vychytat. Většinou jí po těch třech hodinách, občas chce i dřív. V noci jak kdy. A nepije ani 10 min. Pár dní jí teď dávám večer před spaním odstříkané z lahvičky, abych viděla co vypije. To pak neblinká, asi z ní tak nehltá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kočička8 píše:
@natyber Zkoušíme to vychytat. Většinou jí po těch třech hodinách, občas chce i dřív. V noci jak kdy. A nepije ani 10 min. Pár dní jí teď dávám večer před spaním odstříkané z lahvičky, abych viděla co vypije. To pak neblinká, asi z ní tak nehltá.
No tolik toho jídla zase nemá. Nedavej ji na břicho, já dávala jen večer po koupání, před jídlem. Pokud to není obloukem, tak je to dobrý, ale je pravda, ze už jsi mohla mít dávno Gastrotus. To je proti blinkani, udrží to jídlo v bříšku. Časem se to zlepší, já s malým ted při odříznutí mužů házet, a nic nevyblindi. Ty děti se učí postupně jídlo udržovat. Ale za me, pokud nehubne, je to v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mimčo zvracelo tak asi do roka a něco, pak se to upravilo, může to být reflux, my byli na gastroenterologickém vyšetření..sono bříška po nakojení..Také mi bylo řečeno že se přejídá, ale nebyla to pravda..některé děto nemají dovinutý svěrač a tak prostě blinkají více než jiné děti.. některým to vimizí a někteří to mohou mít na celý život. Je nutné udělat polohová opatření, vyvýšit postel na straně hlavy, nedávat tolik na břicho, snažit se dávat řádně říhnout- v kolmé poloze..mít pro děti bryndáky kolem krku neustále, a raději náhradní oblečení všude na cestách a ne jedno..a také něco třeba plenu i pro sebe, aby když si ji opřeš nemělas poblinkané tričko i ty..pak to chce silné nervy a vydržet..ano člověk pere, pere a pere, utírá podlahu poblinkanou a vše..je to někdy o nervy..doporučuji třeba to vyšetření na gastroenterologii. V 6 měsících, jak začli příkrmy a mělo se dávat 1 žloutek týdně tak to jsme nemohli, to bylo hned zvracení..a úplně mu bylo zle a byl zelený..takže vejce jsme začali dávat až po roce..ale to s tím nesouvisí…to mohla být potravinová alergie na vejce..Takže vydržet..já si již v porodnici připadala neschopná, že pořád musím škemrat o náhradní oblečení oproti jiným mamminkám..ale nebylo to neschopností, hold některé děti to mají jinak.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@kočička8 No tak to bych přejídání asi neřešila, po třech hodinách mi to přijde i dost málo
Těch deset minut je taky celkem v pohodě i když někdy se radí zkrátit tu dobu u prsu a kojit častěji. Jak se hodně napije, její žaludek to není schopen udržet a letí to ven. Časem se to upraví. A to co nastříkáš do lahvičky vypije všechno, jako pak už tam není tak nepije, tudíž se nemůže přejíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me dve starsi dcery ublinkavali snad do 4mesice pak to preslo párkrát hodily i obloukem, al ekdyz to eni casty tak se to nehroti miminka nemaji ještě dovyvinutou tu zaludecni branku proto jim to jde ven dr davaji prvn enutriton ann zahudteni a pak pripadne gastro osobne me deti prospivaly takze jsme to tolik neresila a ublinknuti v množství asi polevkove lzice je normalni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit