Čím nahradit mascarpone?

Anetka K.
21.3.12 19:27

Čím nahradit mascarpone ?

Potřebuji poradit, chci udělat tento recept, a nevím čím mám mascarpone nahradit, a zda to vůbec půjde :roll:

http://www.toprecepty.cz/…-mascarpone/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klementýnka
21.3.12 19:29

zakysanou smetanou, jogurtem, tvarohem …

• Citovat
  • Upravit
Anetka K.
21.3.12 19:31
Klementýnka píše:
zakysanou smetanou, jogurtem, tvarohem …

Tvarohem ? Myslíš, že to bude mít stejnou chuť ?

• Citovat
  • Upravit
31594
21.3.12 19:35

Lučinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
21.3.12 19:37

Stejná chuť to nebude, ale podobná ano a dobré to bude určitě. Myslím ale měkký tvaroh, ne ten tvrdý na strouhání. Já bych možná smíchala tvaroh se zakysanou smetanou.

• Citovat
  • Upravit
439
21.3.12 19:37

po zkušenostech vím že mascarpone je mascarpone, chuťově nenahraditelné :-). Ale když už tak smíchat tučný tvaroh a zakysaná smetana. Poměr 1:1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
21.3.12 19:38

Lučina je taky dobrý nápad nebo takové ty tvarohové sýry typu Kiri.

• Citovat
  • Upravit
190
21.3.12 19:40

Taky bych nenahrazovala. Mascarpone je jen jedno a nikdy to nebude chutnat jak má s náhražkou. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.3.12 19:40

Je to jemný, roztíratelný smetanový krém z vysokotučné pasterované smetany 42%, složení:Smetana, mléčná bílkovina, regulátor kyselosti – kyselina citronová, stabilizátor - karagenan
Takže hledej spíše mezi smetan.sýry než mezi tvarohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
21.3.12 19:43

Jo někde jsem také četla že se dá vyrobit doma, mám poznamenáno, ale zatím jsem nezkoušela, vždycky ho seženu v obchodě :-)

ohřejeme 1 litr smetany na přibližně 90 °C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme cca 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Směs necháme odkapat v utěrce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
21.3.12 19:44

Proč chceš nahradit mascarpone?? Určitě bych nenahrazovala, jakákoliv náhražka je prostě jiná a nebude to chutnat tak jak má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
21.3.12 19:47

nenahradíš nikdy ničím, specifická chuť, úplně nesnáším, když někdo nahrazuje mascarpone v tiramisu třeba pomazánkovým máslem :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.3.12 19:47

lze to pomazankovym maslem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
21.3.12 19:49

Někdo nahrazuje pomazánkovým máslem. Já zkoušela tiramisu - dala jsem pomazánkový máslo a tvaroh, dobrý to bylo, ne že ne, prostě jiný. Ale z mascarpone je určitě lepší. Taky bych nenahrazovala, má svojí takovou jemnou specifickou chuť. V lidlu jsem ho u nás objevila nějak přes 30 korun, kaufland a billa kolem 50, to už mi přišlo dost.

Já zas přemýšlela, čím nahradit philadelphii, taky smetanový sýr, nakonec jsem ho sehnala v bille, ale přes 30 korun vanička 125g, takže docela drahý. Zatím jsem ho nenačnula, tak ani netuším, jak to chutná. Budu zkoušet teprve prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.3.12 20:05

mně přijde nejbližší ta Lučina, z toho, co je běžně dostupné…samozřejmě je nejlepší nenahrazovat a použít ty správné suroviny, ale taky už se mi stalo, že jsem něco potřebovala a žádný hypermarket ani specializovaný obchod nikde poblíž nebyl, tak pak si holt člověk musí poradit, jak to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí