Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
a tu šlehačku předem ušleháš a pak zamícháš s masc. nebo jen zamícháš?
Tu jsem šlehala co nejvíc do tuha, to by bylo jinak hrozně tekutý.
Martysek píše:
Tu jsem šlehala co nejvíc do tuha, to by bylo jinak hrozně tekutý.
presne tak ![]()
Nakonec dneska pro to nascarpone zajdu. Nebudu to ničím nahrazovat ![]()
Anetka K. píše:
Nakonec dneska pro to nascarpone zajdu. Nebudu to ničím nahrazovat
dobra volba ![]()
Anetka K. píše:
Uvidíš, že to bude nebe a dudy. Já jednou pekla roládu s krém z masc. a nechtělo se mi utárcet, takže klasika pom. másl., šlehačka. No nebylo to zlý, ale podruhý jsem to udělala podle receptu a byla božská.
Anetka K. píše:
jasan, správně děláš, mascarpone totiž nahradit nejde, mascarpone nahrazují jenom barbaři, jako třeba Babica ![]()
Anetka K. píše:
super ![]()
Ahojky. Holky jaký je chuťový rozdíl mezi mascarpone a philadelphií? Našla jsem recept na cheescake s nutelou ale patří tam 500g Philadelphie ![]()
@ArumLily0 píše:Řekla bych, že je to dražší verze mascarpone.
Ahojky. Holky jaký je chuťový rozdíl mezi mascarpone a philadelphií? Našla jsem recept na cheescake s nutelou ale patří tam 500g Philadelphie
@ArumLily0 používám obojí. Philadelphii do těst třeba na mléčné rezy, livanecky. Mascarpone většinou do krémů. Do cheescake zásadně philadelphii. A musím mimo téma. Našla bych si recept bez nutelly.
Občas dělám cheesecake z Mascarpone, chuťově výborné, ale přijde mi to hrozně mastné a těžké. Je třeba lehčí Ricotta nebo Philadelphie? Dá se na cheesecake použít? Nebo mě ještě napadl Creme fraiche