Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj mamči, právě mi telefonovala ségra, která objevila v mrazáku pár balíčků masa ze zabíjačky, která se konala v lednu 2009. Mrazák prý mrazí na -25°C. Myslíte, že by se ještě dalo použít
? Já tedy fakt nevím ![]()
(Fakt nechápu, jak se jí podařilo to tak dlouho neobjevit
)
To ještě nic není. Tchyně tuhle vyndala balíček s popiskou Hilda 2000. To byla naše chovná svině, proto Hilda. No a tchánovci to v pohodě zdolali. Za mě - já bych to nedala.
Já teda bych ho vyhodila ..To teda taky nechápu jak to že ho tam neviděla nebo ho nepotřebovala ?Mrazák přece musíš občas i rozmrazit
Zkusila bych rozmrazit a uvidí jak to maso bude vypadat. Já jsem jednou zapomněla kousek masa v mrazáku rok a půl a už jsme ho nejedli. Taky jsem ho zkusila rozmrazit a nezdálo se mi, tak se měl dobře pejsek. Při vaření se tvářilo v pořádku tak mu asi nic nebylo, ale neriskovali jsme.
já jsem taky taková fajnovka a nejedla bych, když jí 3 roky nechybělo bez lítosti bych ho vyhodila nebo uvařila psům ![]()
Já bych ho taky vyhodila, ale zeptat jsem se musela, když už jsem to slíbila ![]()
Ona má mrazák samorozmrazovací (to je tedy slovo
), takže o něj moc pečovat nemusí. Prý tam má všude hromady zeleniny a ovoce, tak ty balíčky nějak přehlédla. A teďka se pustila do velkého úklidu a objevila tam to maso.
Ale moc děkuji za rady ![]()
Ja jsem na tohle cimprlich a nejedla bych to, 3 roky je desne moc.
my jsme kdysi v mrazaku taky nasli stary maso a to uz i celkem smrdelo.
Nejedla bych ho.Tohle jsem nasla:
Při teplotě -18°C se hovězí maso může skladovat 1 rok a vepřové půl roku. Postupně se ale zhoršuje jakost, mění se barva, maso mění vůni tuků a dochází i k rozkladů tuků enzymem lipózou.
RYBY: maximální doba v mrazáku 4 měsíce, ideální je zpracovat je do jednoho měsíce.
VEPŘOVÉ: vydrží až 8 měsíců
TELECÍ A HOVĚZÍ: maximálně 12 měsíců
KUŘECÍ: maximálně 12 měsíců
Někde jsem slyšela, že zabíjačka se má spotřebovat do 6-ti měsíců. Nevím, co je na tom pravdy, ale u nás se tím řídíme a snažíme se zkonzumovat. Poté už si pochutnávají slepice. Jinak vepřové bych jedla rok staré, ale déle už ne ![]()
Já osobně bych to také vyhodila. Jednou takhle jsem u tchýně vyklízela ledničku a mrazák když jsme se stěhovali. A našla jsem tak pěkné věci
. Dokonce fíky do r,1993
![]()
Vyhodit stopro:) Nebo uvarit pejskum,ale popravde asi ani jim bych to nedala ![]()
Mne vcera babicka chtela udelat nejspis radost a poslala mi plnou krabici zavarenin,datum zavareni:1996
![]()