Zálivky na dětské zeleninové saláty, jak nalákat dítě na zeleninu

4181
19.3.12 21:22

Zálivky na dětské zel.saláty/jak nalákat dítě na zeleninu?

Ahoj,
prosim, nemely byste nejake zarucene tipy, jak nalakat dite na salaty ze syrove zeleniny ? Kluk (3r) to vubec nechce, a musi, mame to nakazane i od doktora, resime chronickou zacpu. Napadly me nejaky zalivky treba, aby to bylo trochu nasladko :think: - mate nejake vyzkousene ?… A celkove, kdybyste mely nejake tipy na salaty pro deti, co lakave vypadaji a jeste lepe chutnaji :)
To, aby to jedl, je pro me v tuhle chvili dulezitejsi, nez ze nekde bude trocha cukru apod, to vubec neresim !
Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81495
19.3.12 21:24

kluk jí všechno, takže těžko posoudím atraktivnost pro nejedlíka.
Ze sladkých dělám salát z ledového salátu - natrhat na drobno), k tomu jablko nastrouhat na plátky, nasekat ořechy. Zálivka půl napůl balzamiko ocet a med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.3.12 21:25

Co to naskládat na chleba do nějakého tvaru (smajlík)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101965
19.3.12 21:26

Tak u nás se tedy malý chytá naopak na kyselý :mrgreen: 1:3 olivový olej : balzamiko ocet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.3.12 21:27

Hele,ja měla s malou s jidlem strasný problémy…ale ji chutnaly kaše.Takže mixovat,mixovat jak pro male mimčo.Do tedka (5 let) má ráda hladké věci a ne kousky v jogurtu nebo tak…tos hold mixnu tvaroh s boruvkama trebas a jde to.Normalne bych uvarila vývar,pokud chces cerstvou zeleninku..spis bych ji udelala trosku na pare,nebo osmahla a mixla s tim vývarem a bramborou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
19.3.12 21:28

Nakukovatelko, můj syn taky nechce samotnou zeleninu. Sní ji pouze jako součást oběda, takže má bramborovou kaši s červenou řepou, nastrouhanou mrkví apod. Nebo ještě chleba s lučinou a třeba porek, řapíkatý celer, ale to občas taky zeleninu vybere a strčí mi ji do pusy. Má teprve 18 m, tvůj už je starší, toho asi neošidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
19.3.12 21:30

Ještě má rád strouhané jablko s mrkví, tak prostě dávám víc mrkve jak jablek. A jak už tady psaly holky, do brambor rozmačkám vařenou brokolici apod. Je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
19.3.12 21:53

Sice s tímhle problém nemám, prvorozený jde po zelenině jak slepice po flusu, ale tuhle mi zbaštil půlku mističky dipu, co jsem si udělala na zeleninu já. Byla to Lučina, ta v kostce, s troškou hořčice a česneku, k tomu na hranolky nakrájená mrkev, paprika a okurka, mladej to zbodnul ani nemrknul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.3.12 22:07

Diky moc za dobry napady (klidne piste i dalsi ;) ), ja to musim peclive zvazovat, co tam dam, protoze treba duzina z jablka zrovna staví, takze na zacpu se nedoporucuje (zatimco jablecny most se pit ma - je to veda :roll: ).
Jednou jsem vzala v krame takovy ten mrkvovy salat ve vanicce, zality cimsi se spoustou umelych dochucovadel, no to se mu delaly boule za usima, jak to bastil. Takze si predstavuju neco takovyho, proste kdyz to nakrajim na malinky kousicky, hlavne papriky apod., tak zalit to takovou nejakou zalivkou.

Zavidim vsem, komu dite dobre ji. Taky jsem to tak se starsim mela. Tohle je hrozny. Jidlo u nas musi i dobre vypadat :roll: jinak ho mlady pan než..e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
19.3.12 22:08
jonatanka píše:
Ještě má rád strouhané jablko s mrkví, tak prostě dávám víc mrkve jak jablek. A jak už tady psaly holky, do brambor rozmačkám vařenou brokolici apod. Je to boj.

U nás taky vede mrkvový salát s jablkem :pankac: Jako zálivku tam dávám vymačkaný pomeranč a nepřislazuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.3.12 22:09
Pipet píše:
Co to naskládat na chleba do nějakého tvaru (smajlík)?

Kdybys videla, co ja s jidlem vyvadim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.3.12 22:10

asi tak,pokud to nevidi tak to nebude vydelavat (snad:-D) :think: …přemyslim,premyslím jak jeste to udelat aby to jedl.Mala se rozjedla v zelenine a ovoci az ve skolce.jeste mi jedla jakoze hambáce,nebo jsme tomu rikaly sendvič…tousták,platek salatu,sunka,syr,raje,okurek,nebo nastrouhana mrkev,trosku kecupu…no rajce a okurek vydelavala stejne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.3.12 22:12

Madla má ráda obyčejnou sladkokyselou zálivku
3dcl vody, 3 lžíce cukru, 2 lžíce octa, půl lžičky soli
Moc pro děti mi nepřijde, tak ji máme jen občas, ovšem má to ten efekt, že vyžere „tu vodu“ a zbytek nechá :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
19.3.12 22:26

malá má ráda sladkokyselé zálivky - takže lžíce cukru, lžíce octa, lžíce oleje olivového trošku vody. Ale ona saláty teda taky jinak máráda. Pak miluje těstoviny takže děláme i těstovinový ale tam hodně vyzobává ty těstoviny, ale zeleninu jí taky :mrgreen: A pak ještě když tam je balkán :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
19.3.12 22:28

Já mám dobrou zkušenost s tortillami. V nich snědí i zeleninu, kterou jindy vystrkují z talíře, musí to být ale zabalené opravdu pečlivě.
Oblíbená zálivka je u nás sýrová - naředím lučinu mlékem a dochutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí