Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já ho peču taky z koupeného listového, troubu mám tak na 175st. Peču podle barvy, ale odhaduju tak půl hodiny. Vyvaluju na docela tenkou vrstvičku, tak jestli nebude tohle ten problém.
Z jednoho těsta (kupuju od místního výrobce chlazené, to mražené se mi moc neosvědčilo) udělám dvě šišky na dýlku pekáče.
Milli píše:
Já ho peču taky z koupeného listového, troubu mám tak na 175st. Peču podle barvy, ale odhaduju tak půl hodiny. Vyvaluju na docela tenkou vrstvičku, tak jestli nebude tohle ten problém.
Z jednoho těsta (kupuju od místního výrobce chlazené, to mražené se mi moc neosvědčilo) udělám dvě šišky na dýlku pekáče.
Taky tak, peču podle barvy a ne podle hodinek.
Právě, že jsem ho měla vyválené tence. Tak nevím, kupuji pořád stejné těsto, tak možná to je těstěm. Barvu mám krásnou, na kterou jsem zvyklá z domu…
Nevím čím to je ![]()
já peču na víc, min. 200, a čas taky podle oka, syrový jsme ho nikdy neměla
Peču z chlazeného těsta, tenké těsto, ale peču na trochu víc, troubu mám na 200 (ale je stará, kdoví kolik je tam stupnů
), peču dozlatova.
Štrůdl by se měl strkat do rozpálené trouby, když si tam otřepeš mokrou ruku, aby se kapky okamžitě odpařili.
Takže zpočátku zprudka, potom dopékat na nižší teplotu, řekla bych tak nejdřív minimálně na 200, pak zmírnit na 180, peču do zlatova (teda ale už jsem dlouho nepekla, to bych zas mohla
)
AnetinkaKopretinka píše:
Právě, že jsem ho měla vyválené tence. Tak nevím, kupuji pořád stejné těsto, tak možná to je těstěm. Barvu mám krásnou, na kterou jsem zvyklá z domu…Nevím čím to je
A dáváš do předehřátý trouby?
Ještě mě napadá - pečeš to na horkovzduch nebo normálně? Mě to ten horkovzduch jakoby zvrchu vysuší a uvnitř to není ono. Takže pouštím normálně jen horní a dolní pečení a dávám ne doprostřed, ale o jednu šprusli výš.
Napadá mě, jak ho děláš? Zavinuješ, nebo jen překládáš strany? Při tom zavinutém se těsto uprostřed zdá být syrovější, i když není.
Paoloska píše:
Napadá mě, jak ho děláš? Zavinuješ, nebo jen překládáš strany? Při tom zavinutém se těsto uprostřed zdá být syrovější, i když není.
Zavinuji. Takže to bude tím…
AnetinkaKopretinka píše:Paoloska píše:Zavinuji. Takže to bude tím…
To asi ne. Já dělám jedině zavinovaný a nikdy jsem ho uvnitř syrový neměla. Je to syrové i po úplném vychladnutí? Nebo ti to tak jen připadá, když ho rozkrojíš ještě teplý?
Milli píše:AnetinkaKopretinka píše:To asi ne. Já dělám jedině zavinovaný a nikdy jsem ho uvnitř syrový neměla. Je to syrové i po úplném vychladnutí? Nebo ti to tak jen připadá, když ho rozkrojíš ještě teplý?Paoloska píše:Zavinuji. Takže to bude tím…
I po vychladnutí .
Tak mě napadá, nemůže to být tím, že jsem tam dala moc jablek, a je to spíše rozmočené ??? ![]()
I jablkama to může být, dáváš pod ně strouhanku nebo piškoty?
Mám takovou otázku jak dlouho a na kolik stupňů pečete štrůdl ?
Pečení není moje silná stránka, takže jsem ho dělala podruhé na 180 stupňů 25 minut a je trošku syrový
. Dělala jsem ho z koupeného listového těsta …