Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Milli píše:AnetinkaKopretinka píše:To asi ne. Já dělám jedině zavinovaný a nikdy jsem ho uvnitř syrový neměla. Je to syrové i po úplném vychladnutí? Nebo ti to tak jen připadá, když ho rozkrojíš ještě teplý?Paoloska píše:Zavinuji. Takže to bude tím…
Napadá mě, jak ho děláš? Zavinuješ, nebo jen překládáš strany? Při tom zavinutém se těsto uprostřed zdá být syrovější, i když není.
Já zavinutý štrůdl jedla víckrát a vždy bylo těsto uvnitř jakoby syrovější, tvářilo se tak, nemyslím, že bylo syrové. A čím víc šťavnatých jablek, tím víc tak vypadalo.
Paoloska píše:AnetinkaKopretinka píše:Já dělala první knedlíky místo z hrubé mouky z moučkového cukru. Tchyně měla, nevím proč cukr nasypaný do pytlíku od moukyMeliora píše:Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstemJá kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu
Prostě jiná dóza
Já to jako velká amatérka tenkrát nepoznala. Manžel zase v cukru obaloval řízky. Občas se daří
Obnovuji diskuzi : Čím mažete štrůdl na povrchu. Já jen vajíčko smíchané mlékem, ale prý se maže ještě potom máslem. Neznáte to některá?!? Děkuji za odpovědi
@Meliora píše:
Mažu před pečením jen vajíčkem, vyhovuje mi to tak.
Taky tak ![]()
Já taky vajíčkem, ale tchyně dělá tažený štrůdl a potírá ho rozpuštěným máslem a po upečení ještě jednou. Je to dobré, křupavé, ale zbytečně tučné…
Dřív jsem mazala vajíčkem, ale poslední dobou se mi nějak nechce se s tím patlat, tak nemažu ničím. A je výborný i tak ![]()