Jablečný štrůdl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9995
19.3.12 20:57
Milli píše:
AnetinkaKopretinka píše:
Paoloska píše:
Napadá mě, jak ho děláš? Zavinuješ, nebo jen překládáš strany? Při tom zavinutém se těsto uprostřed zdá být syrovější, i když není.
Zavinuji. Takže to bude tím…
To asi ne. Já dělám jedině zavinovaný a nikdy jsem ho uvnitř syrový neměla. Je to syrové i po úplném vychladnutí? Nebo ti to tak jen připadá, když ho rozkrojíš ještě teplý?

Já zavinutý štrůdl jedla víckrát a vždy bylo těsto uvnitř jakoby syrovější, tvářilo se tak, nemyslím, že bylo syrové. A čím víc šťavnatých jablek, tím víc tak vypadalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
19.3.12 21:39
Paoloska píše:
AnetinkaKopretinka píše:
Meliora píše:
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstem :D Já kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu :D Prostě jiná dóza :D
Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl :mrgreen:
Já dělala první knedlíky místo z hrubé mouky z moučkového cukru. Tchyně měla, nevím proč cukr nasypaný do pytlíku od mouky ;) Já to jako velká amatérka tenkrát nepoznala. Manžel zase v cukru obaloval řízky. Občas se daří :mrgreen:
:mrgreen: vidím že v tom nejsem sama :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetinkaKopretinka
19.3.12 21:41

Tak štrůdl měl úspěch :dance:

• Citovat
  • Upravit
2331
24.8.12 10:51

Obnovuji diskuzi : Čím mažete štrůdl na povrchu. Já jen vajíčko smíchané mlékem, ale prý se maže ještě potom máslem. Neznáte to některá?!? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.8.12 10:54

Mažu před pečením jen vajíčkem, vyhovuje mi to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
24.8.12 10:55
@Meliora píše:
Mažu před pečením jen vajíčkem, vyhovuje mi to tak.

Taky tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
24.8.12 11:00

Já taky vajíčkem, ale tchyně dělá tažený štrůdl a potírá ho rozpuštěným máslem a po upečení ještě jednou. Je to dobré, křupavé, ale zbytečně tučné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
24.8.12 17:50

Dřív jsem mazala vajíčkem, ale poslední dobou se mi nějak nechce se s tím patlat, tak nemažu ničím. A je výborný i tak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí