Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
I jablkama to může být, dáváš pod ně strouhanku nebo piškoty?
Meliora píše:
Ne nedávám. Jablka dávám přímo na těsto .
Tak to může být i tím, když dám moc jablek tak bývá štrůdl takový rozblemcaný, zvlášt když je nepodsypu strouhankou. Takže to nejspíš bude tím, že jsi měla moc jablek ![]()
Meliora píše:
Tak to může být i tím, když dám moc jablek tak bývá štrůdl takový rozblemcaný, zvlášt když je nepodsypu strouhankou. Takže to nejspíš bude tím, že jsi měla moc jablek
Asi jo… Příště vím, že nemám nic péct ![]()
jistě to zkus znova těsto posyp strouhankou trochu a na to dej jablíčka já je krájím na tenký plátky .. a péct na víc stupňů až 220 a pak to stiš a nech dosušit .. fakt na tom není co zkazit a flintu do žita bych neházela
![]()
AnetinkaKopretinka píše:Meliora píše:Ne nedávám. Jablka dávám přímo na těsto .
Tak to asi bude tím, pt se to těsto rozmáčí. Štrůdl peču na 200 st. v horkovzdušné troubě, kontroluju barvu na povrchu a pak spodky. Po dopečení ještě štrůdl dojde.
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstem
Já kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu
Prostě jiná dóza ![]()
Meliora píše:
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstemJá kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu
Prostě jiná dóza
Doporučuji to těsto posypat nastrouhanými piškoty, jelikož se pak nemusí přidávat cukr.
Meliora píše:
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstemJá kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu
Prostě jiná dóza
Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl ![]()
MUFICE píše:
Doporučuji to těsto posypat nastrouhanými piškoty, jelikož se pak nemusí přidávat cukr.
Příště vyzkouším ![]()
Já teda sypu strouhanku až na jablíčka, ale efekt nasáknutí je stejný (tak za dvě lžíce na jednu šišku štrůdlu). Mmch. dělám takhle i švestkový štrůdl a je parádní
.
Taky je dobrý jablíčka nastrouhat nahrubo a trochu rukou vyždímat šťávu. Strouhanku také dávám.
AnetinkaKopretinka píše:Meliora píše:Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl
Prostě jiná dóza
Já dělala první knedlíky místo z hrubé mouky z moučkového cukru. Tchyně měla, nevím proč cukr nasypaný do pytlíku od mouky
Já to jako velká amatérka tenkrát nepoznala. Manžel zase v cukru obaloval řízky. Občas se daří ![]()
Tak mě napadá, nemůže to být tím, že jsem tam dala moc jablek, a je to spíše rozmočené ???