Jablečný štrůdl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AnetinkaKopretinka
19.3.12 16:47

Tak mě napadá, nemůže to být tím, že jsem tam dala moc jablek, a je to spíše rozmočené ??? :think:

• Citovat
  • Upravit
880
19.3.12 16:52

I jablkama to může být, dáváš pod ně strouhanku nebo piškoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetinkaKopretinka
19.3.12 16:59
Meliora píše:

Ne nedávám. Jablka dávám přímo na těsto .

• Citovat
  • Upravit
880
19.3.12 17:12

Tak to může být i tím, když dám moc jablek tak bývá štrůdl takový rozblemcaný, zvlášt když je nepodsypu strouhankou. Takže to nejspíš bude tím, že jsi měla moc jablek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetinkaKopretinka
19.3.12 17:18
Meliora píše:
Tak to může být i tím, když dám moc jablek tak bývá štrůdl takový rozblemcaný, zvlášt když je nepodsypu strouhankou. Takže to nejspíš bude tím, že jsi měla moc jablek :think:

Asi jo… Příště vím, že nemám nic péct :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9658
19.3.12 17:23

jistě to zkus znova těsto posyp strouhankou trochu a na to dej jablíčka já je krájím na tenký plátky .. a péct na víc stupňů až 220 a pak to stiš a nech dosušit .. fakt na tom není co zkazit a flintu do žita bych neházela :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
19.3.12 17:24
AnetinkaKopretinka píše:
Meliora píše:
Ne nedávám. Jablka dávám přímo na těsto .

Tak to asi bude tím, pt se to těsto rozmáčí. Štrůdl peču na 200 st. v horkovzdušné troubě, kontroluju barvu na povrchu a pak spodky. Po dopečení ještě štrůdl dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
19.3.12 17:24

Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstem :D Já kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu :D Prostě jiná dóza :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
19.3.12 17:26
Meliora píše:
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstem :D Já kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu :D Prostě jiná dóza :D
:mrgreen:
Takový práce, to by mě taky kleplo :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
19.3.12 17:28

Doporučuji to těsto posypat nastrouhanými piškoty, jelikož se pak nemusí přidávat cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetinkaKopretinka
19.3.12 17:58
Meliora píše:
Ale ne, klidně peč, ale radši podsypat, ať se má šťáva z jablek kam vsáknout a nedělá neplechu s těstem :D Já kdysi upekla ukázkovou buchtu, fak super vypadala. Naservírovala jsem ji hostům. Málem jsem je křísila, já místo cukru používala sůl, do těsta, do krému, na polevu :D Prostě jiná dóza :D

Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
AnetinkaKopretinka
19.3.12 17:58
MUFICE píše:
Doporučuji to těsto posypat nastrouhanými piškoty, jelikož se pak nemusí přidávat cukr.

Příště vyzkouším :palec:

• Citovat
  • Upravit
14079
19.3.12 18:27

Já teda sypu strouhanku až na jablíčka, ale efekt nasáknutí je stejný (tak za dvě lžíce na jednu šišku štrůdlu). Mmch. dělám takhle i švestkový štrůdl a je parádní :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 20:52

Taky je dobrý jablíčka nastrouhat nahrubo a trochu rukou vyždímat šťávu. Strouhanku také dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 20:55
AnetinkaKopretinka píše:
Meliora píše:
Ježiš… Ale aspoň máš veselou historku. To mě se to poslední dobou stává s kávou , místo cukru sůl :mrgreen:

Já dělala první knedlíky místo z hrubé mouky z moučkového cukru. Tchyně měla, nevím proč cukr nasypaný do pytlíku od mouky ;) Já to jako velká amatérka tenkrát nepoznala. Manžel zase v cukru obaloval řízky. Občas se daří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí