Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
princeznaII píše:
když dělám tiramisu po českutak tam se smíchává normální našlehaná šlehačka s pomazánkovým máslem bez příchuti (nejlépe choceňské)
Já mám na zítřek do Tiramisu taky jen jedno Mascarpone, tak k tomu přidám zakysanku, nechápu, proč taky z toho děláte takovou kovbojku. Ale tuhle malá měla v jídelně Tiramisu a místo Mascarpone tvaroh(což je logické, páč to stálo 7kč mistička)a bylo to teda dobrý, ale s mascarpone je to pohádka
![]()
Já třeba mascarpone skoro nemusím, pro mě bez chuti a bez zápachu a navíc tučné jako prase.
Takže já bych tam klidně nějakou náhražku šoupla. I když logicky bych tedy asi nevolila recept s mascarpone ![]()
Etcetera78 píše:Ferdamravenec píše:jenže dotaz nezněl, jestli nahrazovat nebo ne, dotaz zněl čím nahradit…asi prostě zakladatelka zrovna nemá po ruce Lidl ani tesco s mascarpone v akci
Nazdar holky, co takhle nahradit u vaječné omelety vejce? nebo u steaku hovězí za sóju… Myslíte, že to bude ono? Schválně jak daleko máte LIDL, kde 250g stojí 35Kč? Všimněte si, že Lučina apod stojí okolo 20Kč, ale jen 100 nebo 150g. Takže ani cena ani dostupnost není argument pro náhradu.. Recept na tiramisu má skvělý Ital v kuchyni, nebo jak se to jmenuje.Taky už se nám doma stalo, že došel parmezán, tak jsme si holt na těstoviny strouhli eidam a taky jsme nezemřeli
a nám se jednou stalo tohle, dělala jsem vedoucí na příměstském táboře a v restauraci, kam jsme chodili na jídlo, jeden den vařil pravý Ital, udělal dětem italské špagety s parmezánem a skoro všichni se v tom porýpali a jídlo vrátili, holt eidam je eidam a zvyk je zvyk ![]()
Tak většina píšeme nenahrazovat, ale to zakladatelce nepomůže, když nahradit chce.
Někomu třeba mascarpone nemusí chutnat nebo ho prostě v rozumným dosahu nekoupí, nechápu, co je na tom k nepochopení. Nikdy to nebude stejný, ale dá se to udělat tak, aby to bylo jedlý a chutný, i když jiný.
A rady alá Babica taky nepomůžou. A nechápu proč anonymně a neanonymně v jedný diskuzi ![]()
Já jsem dělala jednou pokus, udělala jsem pravý tiramisu s mascarpone i s vajíčkem, pak levý tiramisu s kombinací tvarohu a pomazánkovýho, pak jenom tvaroh a nakonec nejlíp nám chutnalo s mascarpone ale bez vajíček, respektive menší dávka žloutků a bez bílků, místo nich šlehačku. Ale všechno se to zpuclo a bylo moc dobrý, jenom každý jiný.
Příspěvek upraven 21.03.12 v 21:10
mamčababča píše:Etcetera78 píše:a nám se jednou stalo tohle, dělala jsem vedoucí na příměstském táboře a v restauraci, kam jsme chodili na jídlo, jeden den vařil pravý Ital, udělal dětem italské špagety s parmezánem a skoro všichni se v tom porýpali a jídlo vrátili, holt eidam je eidam a zvyk je zvykFerdamravenec píše:jenže dotaz nezněl, jestli nahrazovat nebo ne, dotaz zněl čím nahradit…asi prostě zakladatelka zrovna nemá po ruce Lidl ani tesco s mascarpone v akci
Nazdar holky, co takhle nahradit u vaječné omelety vejce? nebo u steaku hovězí za sóju… Myslíte, že to bude ono? Schválně jak daleko máte LIDL, kde 250g stojí 35Kč? Všimněte si, že Lučina apod stojí okolo 20Kč, ale jen 100 nebo 150g. Takže ani cena ani dostupnost není argument pro náhradu.. Recept na tiramisu má skvělý Ital v kuchyni, nebo jak se to jmenuje.Taky už se nám doma stalo, že došel parmezán, tak jsme si holt na těstoviny strouhli eidam a taky jsme nezemřeli
bohužel ![]()
Martysek píše:
Tak většina píšeme nenahrazovat, ale to zakladatelce nepomůže, když nahradit chce.
Někomu třeba mascarpone nemusí chutnat nebo ho prostě v rozumným dosahu nekoupí, nechápu, co je na tom k nepochopení. Nikdy to nebude stejný, ale dá se to udělat tak, aby to bylo jedlý a chutný, i když jiný.
A rady alá Babica taky nepomůžou. A nechápu proč anonymně a neanonymně v jedný diskuzi![]()
Já jsem dělala jednou pokus, udělala jsem pravý tiramisu s mascarpone i s vajíčkem, pak levý tiramisu s kombinací tvarohu a pomazánkovýho, pak jenom tvaroh a nakonec nejlíp nám chutnalo s mascarpone ale bez vajíček, respektive menší dávka žloutků a bez bílků, místo nich šlehačku. Ale všechno se to zpuclo a bylo moc dobrý, jenom každý jiný.
Počkej, já to zítra budu dělat. Myslíš tedy, když přidám místo vajíček šlehačku že to bude dobrý? nechce se mi je tam dávat kvůli dětem.
Nenahrazovala bych, koupila bych mascarpone. Tak hrozně drahé není a ta chuť prostě nahradit nejde.
Nelluško - tak to je na chuti každýho si myslím, aby tu někdo nekřičel, že už to nebude pravý tiramisu
Ale mě to s těma vajíčkama přišlo hrozně takový navoněný, nevim jak to jinak říct. Ale nedělala jsem úplně bez vajíček, jenom jsem místo 5 dala žloutky dva a vynechala sníh úplně a ten nahradila šlehačkou. A nám to tak chutnalo víc. Úplně bez jsem zatím neozkoušela, ale dětem bych je asi radši vynechala ![]()
Já teda příště budu dělat variantu dětskou a těhotnou a potom pro ostatní normální jako posledně.
Martysek píše:
Nelluško - tak to je na chuti každýho si myslím, aby tu někdo nekřičel, že už to nebude pravý tiramisuAle mě to s těma vajíčkama přišlo hrozně takový navoněný, nevim jak to jinak říct. Ale nedělala jsem úplně bez vajíček, jenom jsem místo 5 dala žloutky dva a vynechala sníh úplně a ten nahradila šlehačkou. A nám to tak chutnalo víc. Úplně bez jsem zatím neozkoušela, ale dětem bych je asi radši vynechala
Já teda příště budu dělat variantu dětskou a těhotnou a potom pro ostatní normální jako posledně.
Chci zkusit tohle, ale místo pomazánkovýho másla mascarpone.http://recepty.vareni.cz/ceske-tiramisu/
Nelluško - já jinak dávala všechno podle originálu - amareto i ty piškoty savoiardi jestli to píšu dobře, ty mají takový citronovou chuť a jsou mnohem lepší, koupila jsem v akci v kauflandu za 14 korun, mimo akci nevím cenu. Dětem bych tam nedala akorát ty vajíčka, místo kafe nevim co, někde jsem četla kakako, to mi přijde dost divný, možná čaj s rumovou trestí
To fakt nemam vyzkoušený ![]()
Jo a s rumem jsem měla od kamarádky a to mi moc nejelo ![]()
Nelluška píše:Taminka píše:V Tescu ho mají v akci? já tam včera byla a levnější obyč stálo 59 a dražší 93
Nenahrazovala bych, mascarpone je holt mascarpone..Ted ho maji v akci v Tescu za 37kc.
Ode dneska..i ricottu za 21,90 a je to az do 9.4.
Nelluška píše:Martysek píše:Počkej, já to zítra budu dělat. Myslíš tedy, když přidám místo vajíček šlehačku že to bude dobrý? nechce se mi je tam dávat kvůli dětem.
A rady alá Babica taky nepomůžou. A nechápu proč anonymně a neanonymně v jedný diskuzi![]()
Nellusko ja to takhle delam, kvuli male a i sobe nedavam vajicka a nahradim slehackou, prdnu malinko vajecneho konaku a je to vyborne. A davam mascarpone.
to je přece každého věc, jestli si to něčím nahradí, někdo má třeba velkou rodinu a do kapsy hluboko a přesto by si rodina dala nějaký mls, tak proč nekoupit levnější pomazánkové máslo? jasně, že už to nebude Tiramisu, ale chutná to taky dobře, u nás se po tom jen zapráší a místo alkoholu dávám rumovou tresť a jak to krásně voní