Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Lucie_Sx hovezi a drubezi nemuzu kvuli eliminacni diete.. mozna bych mohla veprovej, ale to se zebleju…
no malo mlika mi prislo, protoze mala hrozne rvala u prs, vubec nepribira a sama jsem z tech prs nic moc nevymackala a byly takovy vycucany, mekky, prazdny… minulej cas schvalne, protoze dnes v noci pravej opak, prsa na prasknuti, strika mi z nich na vsechny strany a co na to mala? rve mi u prsu a dokonce mi zacala nasrane kousat bradavky
tak fakt nevim
@lalouch Jak někdo zmiňoval sóju, tak na tu pozor, při ABKM většinou vadi také. Jake má miminko problémy? O pomerne přísnou eliminacni dietu jsem se pokoušela u předchozího ditete, bylo to drsné, krve ve stolici jsme se zbavili, hlenů ne a poradne přibírat začalo az s příkrmy. U současného miminka se jen snažím nejíst mléko, kaka také divne, asi jsem už paranoidní. Co mi přijde vyzivne a snad pro dietu v pořádku, jsou obilne kaše, delam do vody nebo ovesneho mléka. Také jsem jedla při dietě hodně avokádo, mazala jsem si ho i na chleba. bezlepkový samozrejme. držím palce, ta dieta je děs
@Hibou jojo, soju si hlidam a dnes vyrazuju lepek, nemeli jsme ho vyrazovat, ale vcera jsem mela hodne lepku a mala ma dnes zase krvave nitky a hlen.. takze ted uz muzu fakt jen ryzi, brambory a kralika 🤦♀️
ty kase se pri bezlepku muzou jen jahlove, pohankove a ryzove, ne? objednala jsem si pohankovou, jahlovou tu mam, ale
hrozne mi nechutna…
@lalouch píše:
@Hibou jojo, soju si hlidam a dnes vyrazuju lepek, nemeli jsme ho vyrazovat, ale vcera jsem mela hodne lepku a mala ma dnes zase krvave nitky a hlen.. takze ted uz muzu fakt jen ryzi, brambory a kralika 🤦♀️
ty kase se pri bezlepku muzou jen jahlove, pohankove a ryzove, ne? objednala jsem si pohankovou, jahlovou tu mam, ale
hrozne mi nechutna…
Já to vařím rovnou z vlocek, přes noc namocenych. Tak ruzne je micham. Ani oves lepek neobsahuje, jen při zpracování se tam muže dostat, existují ale i opravdu bezlepkove ovesne vlocky. A pozor, někdo má reakci i na ryzi.
Ještě jsem se chtěla zeptat, proc vadi fenykl?
@Hibou prislo mi, ze se po nem krouti a rve, ze mela koliky, kdyz jsem pila fenyklovy caj a nebo ji davala babycalm
@lalouch píše:
@Lucie_Sx hovezi a drubezi nemuzu kvuli eliminacni diete.. mozna bych mohla veprovej, ale to se zebleju…
no malo mlika mi prislo, protoze mala hrozne rvala u prs, vubec nepribira a sama jsem z tech prs nic moc nevymackala a byly takovy vycucany, mekky, prazdny… minulej cas schvalne, protoze dnes v noci pravej opak, prsa na prasknuti, strika mi z nich na vsechny strany a co na to mala? rve mi u prsu a dokonce mi zacala nasrane kousat bradavkytak fakt nevim
Kolik ji je? Nebude to bojkot? Ono tim castym prikladanim se ta produkce proste navysi. Ze by nekomu mliko vylozene doslo, to jsou vyjimky. Nestava se to.
Ona muze rvat i proto, ze to strika moc, nebo predtim kvuli tomu, ze saje saja a nez se to spusti, musi cekat. Nektery mimina jsou vecne nespokojeny…
Jo a splaskla prsa pak jsou taky normalni. I to, ze clovek nic moc neodsaje.
Hovezi vyvar na elimincni dietu..? Kureci chapu, ale tohle je pro me novinka.
Hm tak kralici proc ne, jeste jdou rybi. Japonci (myslim) delaji zene po porodu takovou polivku, ze dlouho vari celou rybu a pak ji tam se vsim rozmixuji… no to bych uz taky nedala. Ale musi to byt zivinova bomba.
@lalouch píše:
hrozne mi nechutna…
Kase nedelej kupovane. Normale ty jahly/pohanku povar az do skoro rozvareni a pak to rozmixuj. Pohanku je dobre namocit predtim pres noc. Muzes do toho mixnout seminka - slunecnicova, dynova. Kokosovy olej, skorici, kakao. Je to vyborne.
V DMku maji i bezlepkove ovesne vlocky. Tamtez maji i ryzove mleko, kdyz tu kasi udelas v tom, je prirozene nasladla. Strasne dobry.
Avokado je taky dobry napad.
A vysad Vigantol.
@Lucie_Sx vigantol uz nedavam asi 2 tydny (davam biogaiu s D)
hovezi se vetsinou doporucuje pri abkm vysadit kvuli zkrizene alergii nebo podobnosti tech bilkovin, tak proto hovezi v diete nemam…
orechy a kakao zatim taky nemam zpet zarazene..
kokos zkusim zaradit asi zitra…
pohanku nesnasim, hlavne jak smrdi pri vareni, ale asi mi nic jineho nezbude nez to prezit ![]()
avokado nastesti asi toleruje, to si obcas davame… a cervenou repu, ale tam zas musim opatrne kvuli ledvinam u male (ma poruchu) ![]()
dik moc za tipy
Nečetla jsem všechny tvoje příspěvky, tak netuším, co vše jste zkoušeli. Ale viděla jsem tady u nás prodávat kapičky do mléka s laktázou a podle recenzí to některým miminkám pomohlo, takže asi nějaká nešťastná mrňata mají problém strávit laktózu. Tohle u vás bylo vyloučeno?
Přidám svůj typ na zvýšení laktace - kmínový čaj. Když ho piju, vždy mám pak mokřejší trička.