Čím dochutit špenát?

1309
6.11.17 12:30

Čím ochutit špenát?

Prosím o rychlou radu. Nemůžu použít cibuli, česnek ani nic mléčného. Máte nějaký nápad, aby to bylo jedle a dobre? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59485
6.11.17 12:32

@Agneth bez česneku to bude bez chuti :?, špenát sám o sobě prostě chut moc nemá proto se dává česnek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27866
6.11.17 12:35

@Agneth nepotěším tě jsem na tom stejně takže dávám jen vajíčko a sůl, ale ono to není no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.11.17 12:36

Tak když nemůžeš česnek, tak bych dala jen sůl, pepř a rozkvedlané vejce. Jinak mě napadá jedině nějaký bujón, vegeta, ale tam sušený česnek taky je. Nebo kari, to já dávám do špenátové polévky, ale do špenátu jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronellina
6.11.17 12:41

Dělala bych ho na slanině, nebo přidat sušená rajčata, bazalku…

• Citovat
  • Upravit
1309
6.11.17 12:54

Děkuji. V zoufalství jsem tam dala trochu slaniny, jisky a muškátového orisku. Ten česnek v tom teda fakt chybi, ale jedle to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
6.11.17 12:56

Dávám do něj vývar a trochu jíšky na másle, česnek(my ho můžeme) a vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
6.11.17 12:59

Chce to mít domácí silný vývar, ten to ochutí.

Jinak pro ty co mohou použít něco mléčného, zkuste Lučinu nebo podobný typ sýra, je to skvělé :)

• Citovat
  • Upravit
Petronellina
6.11.17 13:02
@Waterfall píše:
Chce to mít domácí silný vývar, ten to ochutí.Jinak pro ty co mohou použít něco mléčného, zkuste Lučinu nebo podobný typ sýra, je to skvělé :)

jj, já tak dělám rychlou omáčku na těstoviny.. slanina, špenát, česnek a nějaké žervé.

• Citovat
  • Upravit
10631
6.11.17 13:08

@Waterfall Souhlasím s vývarem. Na chuť zkus mletý kmín a pepř. Ale bez česneku to stejně nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.11.17 13:19

Já dávám drcený muškátový oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2543
6.11.17 17:37

Nezkoušela jsem, ale pokud nemůžeš normální česnek tak co zkusit ten medvědí ( bylinka). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.3.18 16:21

Holky, zkoušely jste někdy čerstvý špenát? (ne mražený, předpřipravený). Musí se před konzumací chvíli vařit? Nebo jde jíst i jako obyčejný salát takto čerstvý? Dostala jsem Vekou tašku špenátu a nevím, jak ho připravit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.3.18 23:34
@anbee píše:
Holky, zkoušely jste někdy čerstvý špenát? (ne mražený, předpřipravený). Musí se před konzumací chvíli vařit? Nebo jde jíst i jako obyčejný salát takto čerstvý? Dostala jsem Vekou tašku špenátu a nevím, jak ho připravit :think:

Pokud jsou to mlade krehke listy, dají se snist tak jak jsou, třeba ve formě salatu. Starší a tužší je potřeba tepelne upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23157
24.3.18 06:59

@anbee čerstvý špenát úplně miluju, dá se připravit stejně jako ten mražený, nebo ho jíst jen tak a je výborný i do smoothie :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí