Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o rychlou radu. Nemůžu použít cibuli, česnek ani nic mléčného. Máte nějaký nápad, aby to bylo jedle a dobre? ![]()
@Agneth bez česneku to bude bez chuti
, špenát sám o sobě prostě chut moc nemá proto se dává česnek.
@Agneth nepotěším tě jsem na tom stejně takže dávám jen vajíčko a sůl, ale ono to není no
Tak když nemůžeš česnek, tak bych dala jen sůl, pepř a rozkvedlané vejce. Jinak mě napadá jedině nějaký bujón, vegeta, ale tam sušený česnek taky je. Nebo kari, to já dávám do špenátové polévky, ale do špenátu jsem ještě nezkoušela.
Dělala bych ho na slanině, nebo přidat sušená rajčata, bazalku…
Děkuji. V zoufalství jsem tam dala trochu slaniny, jisky a muškátového orisku. Ten česnek v tom teda fakt chybi, ale jedle to je.
Dávám do něj vývar a trochu jíšky na másle, česnek(my ho můžeme) a vajíčko.
Chce to mít domácí silný vývar, ten to ochutí.
Jinak pro ty co mohou použít něco mléčného, zkuste Lučinu nebo podobný typ sýra, je to skvělé ![]()
@Waterfall píše:
Chce to mít domácí silný vývar, ten to ochutí.Jinak pro ty co mohou použít něco mléčného, zkuste Lučinu nebo podobný typ sýra, je to skvělé
jj, já tak dělám rychlou omáčku na těstoviny.. slanina, špenát, česnek a nějaké žervé.
@Waterfall Souhlasím s vývarem. Na chuť zkus mletý kmín a pepř. Ale bez česneku to stejně nebude ono.
Nezkoušela jsem, ale pokud nemůžeš normální česnek tak co zkusit ten medvědí ( bylinka). ![]()
Holky, zkoušely jste někdy čerstvý špenát? (ne mražený, předpřipravený). Musí se před konzumací chvíli vařit? Nebo jde jíst i jako obyčejný salát takto čerstvý? Dostala jsem Vekou tašku špenátu a nevím, jak ho připravit ![]()
@anbee píše:
Holky, zkoušely jste někdy čerstvý špenát? (ne mražený, předpřipravený). Musí se před konzumací chvíli vařit? Nebo jde jíst i jako obyčejný salát takto čerstvý? Dostala jsem Vekou tašku špenátu a nevím, jak ho připravit
Pokud jsou to mlade krehke listy, dají se snist tak jak jsou, třeba ve formě salatu. Starší a tužší je potřeba tepelne upravit.
@anbee čerstvý špenát úplně miluju, dá se připravit stejně jako ten mražený, nebo ho jíst jen tak a je výborný i do smoothie ![]()