Čím osladit pudink? Zřídne?

1695
15.2.14 12:27

Čím osladit pudink? zeřídne?

Ahoj, zkoušel jste někdo sladit pudink medem apod? Jde mi o to, že jsem teď vařila dětem vanilkovej, krásně zhoustnul, ale nakonec jsem tam přimíchala sladidla a celý to zeřídlo, je to úplně jak voda :nevim: Vmíchala jsem tam zbytek agávovýho sirupu, trochu medu a trochu ječnýho sladu - a teď nevím co z toho to mohlo způsobit? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3487
15.2.14 12:30

A není lepší tam dát kousek třtinovýho cukru, než deset blbostí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
15.2.14 12:31

Sladím mléko hned na začátku, pak přidám pudink

posléze při jídle lze pudink polít sirupem nebo kompotou štávou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.2.14 12:32
@aleba píše:
Ahoj, zkoušel jste někdo sladit pudink medem apod? Jde mi o to, že jsem teď vařila dětem vanilkovej, krásně zhoustnul, ale nakonec jsem tam přimíchala sladidla a celý to zeřídlo, je to úplně jak voda :nevim: Vmíchala jsem tam zbytek agávovýho sirupu, trochu medu a trochu ječnýho sladu - a teď nevím co z toho to mohlo způsobit? :zed:

Babica hadra :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487

@princeznaII Aha,to mě nenapadlo, že zakladatelka sladí až po uvaření…taky sladím mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744

Taky nejdřív sladím mléko, pak dávám pudink, dala, bych hnědý přírodní cukr, pak to mužeš zalít štávou nebo dát kompotovaný ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
15.2.14 12:33

No prostě ten ag. sirup, tam už bylo na dně, chtěla jsem ho zdělat, stejně tak ten slad - zbavila jsem se dvou skleniček :) Ale prostě bych pro příště chtěla vedet, zajímá mě to, to je celý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.2.14 12:33

Sladím normálním cukrem, ale ten rozmíchám spolu s mlékem a pudingem na začátku. Ve škole nám kdysi dávali na puding sirup, ale ten se tam musí nalít až trochu puding v mističce ztuhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.2.14 12:36
@aleba píše:
No prostě ten ag. sirup, tam už bylo na dně, chtěla jsem ho zdělat, stejně tak ten slad - zbavila jsem se dvou skleniček :) Ale prostě bych pro příště chtěla vedet, zajímá mě to, to je celý

Je to tekutina…med, sirup…je fuk, jestli je zdavý nebo BIO..je TEKUTÝ…tak to zředí…příště buď oslaď hned v počátku vaření-sladěnkou, sirupem…nebo uber mléko a udělej ho hustý…ne z půl litru mléka, ale z cca 300-400ml…a jak začne houstnout, vlej sirup-naředí to…

• Citovat
  • Upravit
1695
15.2.14 12:39
Ale sirupu byly 4 lžičky, ne dvě deci :nevim:
@Jitka1976 píše:
Je to tekutina…med, sirup…je fuk, jestli je zdavý nebo BIO..je TEKUTÝ…tak to zředí…příště buď oslaď hned v počátku vaření-sladěnkou, sirupem…nebo uber mléko a udělej ho hustý…ne z půl litru mléka, ale z cca 300-400ml…a jak začne houstnout, vlej sirup-naředí to…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50158
15.2.14 12:39

Puding většinou nesladím vůbec, pt tam dávám sladké ovoce, piškoty apod. Když už sladím, tak lžíce tř. cukru tam stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50158
15.2.14 12:41
@střepina píše:
Taky nejdřív sladím mléko, pak dávám pudink, dala, bych hnědý přírodní cukr, pak to mužeš zalít štávou nebo dát kompotovaný ovoce

Jj, kompotované ovoce ten puding krásně osladí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
15.2.14 12:41
@aleba píše:
Ale sirupu byly 4 lžičky, ne dvě deci :nevim:
:think: Tak asi jde o nějakou reakci-škrob x sirup… :nevim: divný…udělej to příště obráceně, oslaď mlíko před vařením…jinak netuším, proč to zřídlo tak moc…
  • Citovat
  • Upravit
8071
15.2.14 13:20

Zkoušela jsem to medem - hnus, rozteče se to. Raději použij hnědý cukr, to je v pohodě, mám vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.2.14 13:21
@Terina89 píše:
@princeznaII Aha,to mě nenapadlo, že zakladatelka sladí až po uvaření…taky sladím mléko…

Při vaření pudinku se přece vždycky sladí nejdřív mléko :nevim:. Myslím, že kdyby to zakladatelka tak udělala, tak nevadí, že tam je sirup nebo med a nezřídlo by to :think:
Hotový pudink bych sladila maximálně po vychladnutí, třeba přelitím tím sirupem. Do horkýho bych nelila nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí