Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, zkoušel jste někdo sladit pudink medem apod? Jde mi o to, že jsem teď vařila dětem vanilkovej, krásně zhoustnul, ale nakonec jsem tam přimíchala sladidla a celý to zeřídlo, je to úplně jak voda
Vmíchala jsem tam zbytek agávovýho sirupu, trochu medu a trochu ječnýho sladu - a teď nevím co z toho to mohlo způsobit? ![]()
A není lepší tam dát kousek třtinovýho cukru, než deset blbostí? ![]()
Sladím mléko hned na začátku, pak přidám pudink
posléze při jídle lze pudink polít sirupem nebo kompotou štávou
@aleba píše:
Ahoj, zkoušel jste někdo sladit pudink medem apod? Jde mi o to, že jsem teď vařila dětem vanilkovej, krásně zhoustnul, ale nakonec jsem tam přimíchala sladidla a celý to zeřídlo, je to úplně jak vodaVmíchala jsem tam zbytek agávovýho sirupu, trochu medu a trochu ječnýho sladu - a teď nevím co z toho to mohlo způsobit?
Babica hadra
![]()
@princeznaII Aha,to mě nenapadlo, že zakladatelka sladí až po uvaření…taky sladím mléko…
Taky nejdřív sladím mléko, pak dávám pudink, dala, bych hnědý přírodní cukr, pak to mužeš zalít štávou nebo dát kompotovaný ovoce
No prostě ten ag. sirup, tam už bylo na dně, chtěla jsem ho zdělat, stejně tak ten slad - zbavila jsem se dvou skleniček
Ale prostě bych pro příště chtěla vedet, zajímá mě to, to je celý
Sladím normálním cukrem, ale ten rozmíchám spolu s mlékem a pudingem na začátku. Ve škole nám kdysi dávali na puding sirup, ale ten se tam musí nalít až trochu puding v mističce ztuhne
@aleba píše:
No prostě ten ag. sirup, tam už bylo na dně, chtěla jsem ho zdělat, stejně tak ten slad - zbavila jsem se dvou skleničekAle prostě bych pro příště chtěla vedet, zajímá mě to, to je celý
Je to tekutina…med, sirup…je fuk, jestli je zdavý nebo BIO..je TEKUTÝ…tak to zředí…příště buď oslaď hned v počátku vaření-sladěnkou, sirupem…nebo uber mléko a udělej ho hustý…ne z půl litru mléka, ale z cca 300-400ml…a jak začne houstnout, vlej sirup-naředí to…
@Jitka1976 píše:
Je to tekutina…med, sirup…je fuk, jestli je zdavý nebo BIO..je TEKUTÝ…tak to zředí…příště buď oslaď hned v počátku vaření-sladěnkou, sirupem…nebo uber mléko a udělej ho hustý…ne z půl litru mléka, ale z cca 300-400ml…a jak začne houstnout, vlej sirup-naředí to…
Puding většinou nesladím vůbec, pt tam dávám sladké ovoce, piškoty apod. Když už sladím, tak lžíce tř. cukru tam stačí.
@střepina píše:
Taky nejdřív sladím mléko, pak dávám pudink, dala, bych hnědý přírodní cukr, pak to mužeš zalít štávou nebo dát kompotovaný ovoce
Jj, kompotované ovoce ten puding krásně osladí ![]()
@aleba píše:
Ale sirupu byly 4 lžičky, ne dvě deci
Zkoušela jsem to medem - hnus, rozteče se to. Raději použij hnědý cukr, to je v pohodě, mám vyzkoušené.
@Terina89 píše:
@princeznaII Aha,to mě nenapadlo, že zakladatelka sladí až po uvaření…taky sladím mléko…
Při vaření pudinku se přece vždycky sladí nejdřív mléko
. Myslím, že kdyby to zakladatelka tak udělala, tak nevadí, že tam je sirup nebo med a nezřídlo by to ![]()
Hotový pudink bych sladila maximálně po vychladnutí, třeba přelitím tím sirupem. Do horkýho bych nelila nic…