Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak našemu malému vyrostl zoubek zhruba před týdnem a taky měl horečky 38,6 a po dvou čípcích Nurofenu bylo po horečkách.
Děkuji holky za radu, o těch čípkoch jsem ani nevěděla, když měla dcera do roku, tak mi furt cpali jen sirupky.
Ahoj,tak u nás zase bezesná noc,malá už byla večer vysmátá v pohodě a padla půlnoc a začlo všechno nanovo,možná že to bylo tím zasr***m úplňkem.Tělíčko už má chladný,ale hlavičku pořád jak pěťák,tak doufám že je to fakt od zubů ![]()
rozmary píše:
Ahoj,tak u nás zase bezesná noc,malá už byla večer vysmátá v pohodě a padla půlnoc a začlo všechno nanovo,možná že to bylo tím zasr***m úplňkem.Tělíčko už má chladný,ale hlavičku pořád jak pěťák,tak doufám že je to fakt od zubů
Nediv se, zoubky jsou nepříjemné, bolí to, vzpomeň si, jak to hrozně bolí, když máš ty problémy se zoubkama a tvoje holčička ještě neumí mluvit a říct co ji trápí. Když nemůže v noci spát tak si ji vem k sobě do postele nebo ji zabav nějak jinak. Kolik už těch zubů máte? My měli do rokru a půl všechny venku. Moc se netrápila, když byly horečky dostala Nurofen za 4 hod. Panadol, občas dostala zmrzlinu, aby si to bolavé ochladila a ještě jsou i takové ty kousátka pro děti co dáš do mrazáku,aby pak chladily. Malá měla vždycky zarudlé tváře, průjem, zvracela, to znamenalo, že jí leze zas zub. Tak spávala přilepená na nás v posteli.
My ještě nemáme ani jeden a u nás v posteli se jí vůbec nelíbí už od miminkovata,tak celou noc šmatláme po bytě,sedět nemůžu,to je taky špatný tak chodíme a drncáme.Musí to bejt hrozná bolest,to jsou slzy jak hrachy ![]()
rozmary píše:
My ještě nemáme ani jeden a u nás v posteli se jí vůbec nelíbí už od miminkovata,tak celou noc šmatláme po bytě,sedět nemůžu,to je taky špatný tak chodíme a drncáme.Musí to bejt hrozná bolest,to jsou slzy jak hrachy
Ahoj rozmary a nemůže to být viroza? Psala jsem o tom do tématu „jaká nemoc právě řádí“ - děti měly taky teploty, ale jen cca dva dny. Střídala jsem čípky paralen - nurofen a po dvou dnech ok, pak zase za dva dny kašel a za dva dny ok.
![]()
Teplotu řeším až 3. den, když neklesá… třetí den bývá zlomovej…
Davdan píše:rozmary píše:Ahoj rozmary a nemůže to být viroza? Psala jsem o tom do tématu „jaká nemoc právě řádí“ - děti měly taky teploty, ale jen cca dva dny. Střídala jsem čípky paralen - nurofen a po dvou dnech ok, pak zase za dva dny kašel a za dva dny ok.
My ještě nemáme ani jeden a u nás v posteli se jí vůbec nelíbí už od miminkovata,tak celou noc šmatláme po bytě,sedět nemůžu,to je taky špatný tak chodíme a drncáme.Musí to bejt hrozná bolest,to jsou slzy jak hrachy![]()
Teplotu řeším až 3. den, když neklesá… třetí den bývá zlomovej…
Třeba jejímu prckovi lezou na raz dva tři zuby,tak je to pak zdlouhavější a o to víc bolestivější. My to taky tak mívali.
Dneska jsem byla u dětského,malá dostala antibiotika a ráno jdeme s močí,teda pokud se mi podaří jí chytit
Asi to bude nějaká ta viroza,začíná kašlat a chraptí,má plnej nos a rve se za uši,teď jsem je poslala s tátou ven,tak mám zhruba tak hodinku spánku,musím si odfrkmout,páč už je mi na zvracení a hrozně se mi motá hlava,dnes jsme se opět nevyspaly a tělo mi nějak vypovídá službu ![]()
Tak hlavně zvlhčuj nos FR a odsávej, ať jí ve finále nemusí píchat ještě ouška. Jestli to má takhle zkombinované, tak je to pro ni asi opravdu náročné, snad bude brzo lépe
Tobě nedala mudra pytlík na moč? prý existuje i pro holky, případně se zeptej v lékárně, já vždycky nalepím na pindíka, jinak bych byla … to bych nechytla ![]()
Jojo,pytlík mám,akorát nemáme ten pindík
tak nevím jak jí to na tý jůlině bude držet.Dáváš to do plínky?
Snad jsou i pro holčičku, ne?
to víš, že nalepit to klukovi je jednoduší, normálně jsem mu dala plenu, ale on zase každou chvíli srandí, tak byly také nervy ![]()
rozmary píše:
Jojo,pytlík mám,akorát nemáme ten pindíktak nevím jak jí to na tý jůlině bude držet.Dáváš to do plínky?
Já jí posadila na nočník a z nočníku pak přelila do tý nádobky na moč.S pytlíkem bysme to asi nezvládly ![]()
No nevím jestli jsou holčičí a klučičí,prostě pytlík s dírkou,musím to hlídat,prej jak se melou,tak se to odlepí a vyleje.
MarkyM píše:rozmary píše:Já jí posadila na nočník a z nočníku pak přelila do tý nádobky na moč.S pytlíkem bysme to asi nezvládly
Jojo,pytlík mám,akorát nemáme ten pindíktak nevím jak jí to na tý jůlině bude držet.Dáváš to do plínky?
My na nočník nesmíme,prý aby to bylo sterilní ![]()
Já ho vyvařila
.Tak to držim palce ať to s pytlíkem zvládnete ![]()